Zášklby u trojtýždňového bábätka

bvlgari66
29. jún 2014

Chcem sa opytat ci je normalne ze nasa 3-tyzdnova dcera ma take zasklby v spanku. Raz jej trhne ruckami,inokedy nozkou jednou alebo aj oboma alebo aj celu ju tak mykne ako by sa zlakla. Stalo sa jej to par krat presne tak isto aj ked nieco buchlo vtedy sa zlakla ale ked napr hodinku tvrdo spi a mozno aj pat krat jej trhne ruckami..ako som pisal vyssie...Najviac to badat ked tuho spi ked je hore tak som to nespozoroval. Cital som o tom aj na nete a ze je to normalne u babetiek, ale aj ze to moze byt predzvest roznych chorob,epilepsia a pod. Tak sme trosku vystraseni. Maju aj vase babatka taketo zasklby ? Mame ist do poradne tak uvidime co povie DR..

monicm
29. jún 2014

@bvlgari66 je to bežné a veľa detí sa na to aj zobudí,myslím,že sa nemáte čoho báť.keby to malo byť niečo horšie,takéto stavy by mala aj cez deň,ked nespí.

pragmaticka
29. jún 2014

ano je to uplne normalne a vola sa to Moorov reflex! Moja malicka to mala tiez, hned v nemocke po porode som to spozorovala, strhavala sa niekolkokrat za hodinu. Potom to coraz viacej ubudalo a uplne to vymizlo nejako v 2. mesiaci tusim. Neviem presne kedy. Teraz to nerobi uz vobec! Takze neboooj, ziadna epilepsia 😉

bvlgari66
autor
29. jún 2014

@monicm
@pragmaticka no dakujem som trosku kludnejsi..no presne dakedy sa na to az zobudi tak ju trhne. babatko hotova veda 🙂