Zarazené prdy novorodenca

amelia000
3. aug 2020

Ahojte, moja mala (1mesiac) ma zarazene prdy, pravdepodobne z rascovej polievky, ktoru som mala predvcerom.
Predvcerom aj vcera som ju este kojila a zarazene vetry sa prejavili az vcera vecer 😭. Od vcera vecera pre istotu odsavam a vylievam MM a je momentalne na umelom.
Brusko jej nahrievame. Berie aj espumisan/sab simplex/baby calm..biogaia probiotika. Uz sme museli pouzit aj rurku.
No k tej rurke som nasla malo informacii..ako casto sa moze pouzivat?
Do kedy by som mala vylievat MM?

mogaa
3. aug 2020

@amelia000 z rascovej polievky to nemá určite, práve že tá sa dáva ak sú vetry....rurka sa dávala chlapcom ak sa nevedeli vykakať....skôr skús masáž bruška, cvičenie s nožičkami, tú rúrku až ako poslednú možnosť....

amelia000
autor
3. aug 2020

@mogaa no citala som ze na niektore deti to moze posobit opacne. Masaz jej robime aj cvicime s nozickami. A ta rurka bola az ked sa zacala dusit od placu. Ale nikde som nenasla nejake podrobnejsie info o tej rurke :/

monro
3. aug 2020

@amelia000 ja len k tej rurke. moj syn mal problemy s vyprazdnovanim a pouzivali sme ju velmi casto. Kazdy den, niekedy aj niekolkokrat.

deti95060810
3. aug 2020

svojim počínaním akurát spôsobiš to ,že bábo už nebude chcieť tvoj prsní a bude na UM...Mlieko nevylievaj, určite to nemá z rascovej polievky. Ak niečo zješ ide to do mlieka hneď, a nie že o deň ,dva....a tak isto trávanie prebieha tiež u dieťzaťza hneď... nie že na ďalší deň neprdí z polievky.... Takže v pokoji dojči bábo ďálej, možno ju tvoj prsník ukľudní - niektoré deti na prsníku aj zaspia.... Ja by som skôr išla k lekárovi, keď plače až tak veľmi....

luccija
3. aug 2020

@amelia000 určite to nemá z polievky.V žiadnom prípade nerob také pokusy, že teraz dám umelé a potom MM.Rurku strčis do zadku malý kúsok a pohybujes hore dole, ale nie až tak, že sa vykaka.Mojej dcére stacilo, že som vložila a uz prdela o dušu ani nebolo treba ňou krutit.Po najedeni dávaj na bruško, môže to byť kolika a nie prdy.

brezza
3. aug 2020

@amelia000 skor su to koliky, vela deti si tym musi prejst. Urcite dalej dojci. Z polievky to stopercentne nie je.

amelia000
autor
3. aug 2020

@luccija no niekto pise ze 3h, niekto pise ze to trva den a to bolo jedine nove jedlo ktore som zaradila do jedalnicka a do 24hod taka reakcia. Ono je aj tak na kombinovanej strave Mm+UM lebo sme doteraz dokrmovali cievkou. A kolika je co? Lebo mala sa aj vykaka, skor ma problem s vytlacenim prdikov. No 1x to slo..strcila som a vyprdela sa. Len potom som napriklad mala problem jej to zaviest po 2hu dierku lebo som narazila na odpor a nebudem jej to tam na silu tlacit.

amelia000
autor
3. aug 2020

@monro nemal potom problem kakat samostatne lebo uz aj take info som citala.

brezza
3. aug 2020

@amelia000 vygoogli si tie koliky. Podla mna zistis, ze ma to

amelia000
autor
3. aug 2020

@brezza boze sak ja to nezvladam po psych. stranke ked vidim malu tak trpiet...a este tie ocka jak sa namna pozera ..ze ved mama pomoz mi nejako lebo ma to hrozne boli 😭 ja sa citim ako 5 sekund pred zrutenim

deti95060810
3. aug 2020

@amelia000 to že sa zrútiš si vôbec nepomôžeš. treba kľud a rozvahu. Stresom môžeš tak stratiť svoje mliečko....
skús dieťa ponosiť na rukách či sa troška neutíši... Ešte bábo dobre vycíti keď je maminka nervozna. Preto je potrebný ten kľud.... 😉

amelia000
autor
3. aug 2020

@deti95060810 niesom nervozna, ja normalne trpim s nou..ved mi pripomina mna pri kontrakciach po oxy 😓. Nene nosenie nepomaha...skor tepke obklady na brusko a vyprdiet sa. Dnes ideme k dr. Som zvedava co povie lebo sa mi zda ze z nej vysiel hlien..nieco ako soplik.

brezza
3. aug 2020

@amelia000 neboj to prejde. Tiez som bola cela hotova. Zacina to tak okolo mesiaca a po nejakom case to prejde. My sme davali espumisan, niekto dava sab simplex, niekto bio gaiu. Pupikom som mu natierala brusko. Musis vyskusat co zaberie. Moj maly mal do toho aj silny reflux. Ten trval asi pol roka a niekedy sa mi v noci dusil a to ma viac trapilo vtedy.

floren
3. aug 2020

nášmu pomohol harmancekovy čaj, ale úplne slabý a coliprev

lucinika
3. aug 2020

Skus maličkej dávať aj probiotika, moja mávala kolíky ale keď sme začali používať probiotika po týždni sa všetko upravilo. Dojčiť neprestávaj, ak tak ponukni malej feniklovy čajík, často cvic nožičkami, masíruj bruško a keď je zle kľudne použi rektalnu rurku 👍

bebotka
3. aug 2020

@amelia000 s polievky to určite nebude to by ju bolelo hned a nie o dva dni, vyzerá to tak, že máte koliky a tým si musíte jedine prejsť tam nepomôže nič len masírovať bruško, cvičiť nožičkami a osobne by som nedávala všetko naraz ako si písala čo dávaš skus napríklad len ten sabsimplex a probiotiká, aj moja mala silné koliky často som používala rúrku a vyrástla z toho a začala kakať normálne, síce to trvalo aj pol roka pokial nám to prešlo úplne, ale potom už rúrku nepotrebovala a ak ty piješ nejaký čaj na podporu kojenia tak malej už nedávaj feniklový čaj to jej stačí čo sa jej dostane do mliečka 🙂

gabu_lienka
3. aug 2020

@amelia000 ahoj, neboj sa pouzit rektalnu rurku. My sme ju pouzivali hadam denne, aj v noci.. nevedel sa bez nej ani vykakat ani vyprdiet. Trvalo to do 14 tyzdna, potom jedneho dna sa zrazu pokakal aj prdiet zacal sam. Odvtedy je pokoj a viac sme ju pouzit nemuseli. Veru dovtedy som nevedela co je to pokakane dieta.. nezufaj, to prejde. Tiez ho ukludnovali teple obklady na brusko a natriet pupikom

monro
3. aug 2020

@amelia000 nie nemal ziadne problemy potom. My sme inu moznost nemali, lebo mal pruh v slabine a nesmel tlacit a rurka bola jedina moznost. Po operacii pruhu uz kakal krasne sam a rurku sme pouzivali len vynimocne.

lucyluv
3. aug 2020

Jej môže byť nakoniec zle aj z toho UM, radšej neexperimentuj. Rúrky som používala aj 2x denne, keď som videla, že dieťa potrebuje pomôcť. Pouzivala som dokonca pri oboch deťoch do 3m asi

amelia000
autor
3. aug 2020

@lucyluv to nieje experiment. Takto dokrmujeme od narodenia. 🙂

lucyluv
3. aug 2020

@amelia000 jaj tak to som nevedela, pardon 🙂

amelia000
autor
3. aug 2020

@lucyluv v pphode, rozmyslame nad kazdou pricinou preco to prislo takto zo dna na den.

lucyluv
3. aug 2020

@amelia000 tak ti poviem, moja napríklad mala rotavirus a hrozne bolesti bruška. Niektoré detičky mali norovirus. Ak to bude dlhšie pretrvávať, ja by som dala urobiť rozbor stolice, moja mala z toho potom také rozbité čreva dlhodobo. A teda vôbec sa jej neprejavoval typicky, mala len bolesti bruška, ale to je dosť vynimka

xjakubikovak
3. aug 2020

@amelia000 podla mna dojci co najviac, super je nosic alebo satka- neviem ako by som inak prežila kolikove obdobie. Sab simplex je ucinnejsie sa mi zda, tusim je tam viac tej ucinej latky. U nas tiez prvy mesiac cca ok a potom to prislo,len tak zrazu, takze z rascovej pilievky to urcite nebude 🙂 Hlavne klud, ziaden plac netrva vecne a raz to prejde nadobro 🙂

amelia000
autor
3. aug 2020

@xjakubikovak no ja uz fakt neviem jak ju mam krmit.. dnes som bola u dr a mala je tucna. Ma mesiac a ma 6kg..takze mi odporucila z kojenia a dokrmovania na poziadanie...dojcit kazdych 2.5 hodiny a malej davat medzitym vodu. Ale ja ani neviem kolko vody jej mam dat. :(

brezza
3. aug 2020

@amelia000 fuha 6 kg na mesacne dieta je dost. Aku mala porodnu vahu? Priblizne v 6 mesiacoch by mala mat dvojnasobok porodnej vahy. Mozno uplne staci kojenie a UM ani nemusis davat.

amelia000
autor
4. aug 2020

@brezza porodna bola 4550 a 53cm..schudla v nemocke na 4kg a teraz po mesiaci ma 6kg a 60cm. V noci ju vyhradne dojcim a cez den som prikrmovala cievkou..jedla na poziadanie ale nebolo to nejak extra casto. Neviem preco tak vela pribrala. Ale to zo zaciatku..teraz ku koncu mesiaca sa jej vaha drzi..resp ked sme ju doma vazili pred tyznom tak mala 5.8-5.9kg cize ona zo zaxiatku vela pribrala. Kojenie cez den nestaci ja cez den nemam mlieko. Resp len velni malo.

xjakubikovak
4. aug 2020

@amelia000 to sa ti len zda ze nemas mlieko, poznam ten pocit, na jedno.dojcenie kludne niekolko krat vystriedaj prsia, mliecko sa tam postupne tvori. Zachvilu sa tvorba mlieka upravi a bude to lepšie🤗