Dcéra 2 r. má zarastený nechtík na palčeku na nohe, palčeku je celý červený, na dotyk bolestivý.
Mám jej to skúsiť ja vystrihnúť? Či k lekárovi? Ak to mám urobiť ja, aký je postup? Budem vďačná za každú radu.
@01matrioska Áno, na ošetrenie som už myslela, len čo s tým nechtíkom?
@zuzka341 Viem, že sa to "nemá", ale ja napríklad vždy ten zarastený nech vystrihnem. a potom už len sledujem, aby znova nezarastol, pilnikom napriklad. miesto vydezinfikujem, uz sme mali aj tak,ze tam bol hnis. potom potieram olejcekom a nechavam co najviac volne, bez topanok a ponoziek
Existuju lekari, co sa tym zaoberaju. Pedikura-pedologia. Mne tiez zarastal a lekarka mala skusenosti aj s detickami. Takze bezne sa to robi aj detom. Najdi si v tvojom bydlisku na nete dajaku lekarku.
Môj syn mal s krehkymi zarastajucimi nechtami problém,vždy keď sa zapálili dávala som mu postrúhaný surový zemiak-xalepit,na 2,3h a potom som vymenila za ichtiol zmiešaný s octanom-2,3h, samozrejme odborné ošetrenie zdravotnou pedikerkou ,navštevovali sme od 1,5r...
Nechty nesmiete strihať zaoblene, lebo budú zarastať, vždy len priamo, vodorovne. Na ošetrenie pršteka by som použila framykoin, alebo z voľnopredajných prírodných vecí tea tree olej.