Zarastený necht u 2,5-ročného dieťaťa

ku_uk
18. jún 2023

Ahojte. Od soboty sledujem na nohe syna, že má zarastený necht. Má to červene a po stlačení ide z toho troška hnisu.
Zajtra by som chcela volat doktorke, nech mi niečo predpise, ale chcem mat prehľad, či tl čo predpise aj bude účinne… akoze snad chapete, ako to myslím. Niežeby som jej neverila, ale tak 🫣…. prosím vás poraďte, aké máte skúsenosti, na predpísané masticky alebo je niečo na trhu bez predpisu, čo vám super zabralo?
Ďakujem

jesenzima
18. jún 2023

Zarastený necht mastičkami nevyliecis, kým nebude necht v poriadku, môžeš mastit ostošesť, bude to stále zapálené ... Treba riešiť necht v prvom rade...

ku_uk
autor
18. jún 2023

@jesenzima a ako?

aaao
18. jún 2023

@ku_uk ja by som poradila dobre padnuce topanky

jesenzima
18. jún 2023

@ku_uk s tým ti poradí dr, mne to riešil chirurg, zarastenú časť vystrihol, ošetril, a ďalej treba necht nechať vyrásť a správne strihať, aby nezarastal ... A áno, aj tá správna obuv k tomu patrí ...

marcellka32
18. jún 2023

Medicinalna pedikerka

ku_uk
autor
18. jún 2023

@aaao Ale to topánkami vôbec nemá nič spoločne. My to mame v rodine z maminej strany takmer všetci…ale za našich čias sa nechty bohužiaľ len strhávali. Mne dodnes zarastajú, keď ich ostriham príliš krátko …

ku_uk
autor
18. jún 2023

@marcellka32 vidis to je dobrý nápad, idem kuknúť čo mame v okoli

marcellka32
18. jún 2023

Nechty strihať dorovna a nechat 1 MM dlhšie nad palec, a rohy jemne opilnikovat

ku_uk
autor
18. jún 2023

@jesenzima no ja mám z chirurgie depresiu čo sa týka nechtov. Dodnes to má zivo v pamäti…skúsim tu medicínsku pedikúru

ku_uk
autor
18. jún 2023

@marcellka32 ja si takto striham, ale môj maly najradsej chodi bosý a jemu sa strašne lámu nechty, a presne tak to aj začalo, že sa mu nalomil a on si ho odtrhol a už to začalo…

alisaela
18. jún 2023

@ku_uk nohu vymocit v teplej slanej vode. Dá sa pomôcť a zatejpovať prst tejpovacou páskou akoby odtiahnuť kožu od nechta. Alebo ak nemáš, tak možno leukoplast, prípadne rychloobväz.

zuzanka_89
18. jún 2023

@ku_uk ahoj nám bolo poradene Betadine popierať.
A dávala som aj ichtamol.

ku_uk
autor
20. jún 2023

@alisaela
@zuzanka_89 ďakujem dievcata. Synovi ten prstek z jedného dňa na druhý odpuchol, už to nemá ani červene ani hnis, ale to nemení nič na tom, že sa mi to vracia aj tak. Už je objednany na pedikúru odbornu, tak si nechám poradit. Ďakujem za rady tu pásku vyskúšam aj ja, to by má nenapadlo

alisaela
20. jún 2023

@ku_uk ja to mám tiež iba zreprodukovane od pedikerky, čo chodila neter s týmto. Ale je to super. Používam sama