Ahojte, rieši niekto z vás zarastené nechty? Môj 16-ročný syn má toto už skoro 2 roky, raz sme to riešili na chirurgii, ale o 3 týždne to bolo v rovnakom stave ako predtým. Hnisavé, spuchnuté, červené a navyše sa začalo tvoriť divé mäso. Syn je asperger, zle znáša bolesť, má posunutý prah citlivosti, takže pravidelné bolestivé vystrihovanie u pedikérky neprichádza do úvahy. Chceme to zriešiť raz a navždy - dočítala som sa o zúžení nechtového lôžka, už len potrebujem nájsť spoľahlivého plastického chirurga alebo kliniku, kde to urobia dobre. Nemáte s tým niekto skúsenosť alebo odporúčanie u nás v Košiciach alebo aspoň blízkom okolí? Ďakujem za každú reakciu.
@kvila moja dcera ma take zvlastne palce na nohach sama pedikerka povedala, ze to je typ nechtov, ale samozrejme aj si to zle strihala do gulata.Jej velmi pomohla tamponada pod necht jej dala mini kusok gazy a cakalo sa, kym necht vyrastie a spravne strihat.Nebola by to cesta?tiez mala zapal...opakovany.Teraz ma necht dlhsi a v poriadku, ale tiez sme sa natrapili Ak by niekto navrhol strhnutie nechtu urcite do toho nechod.to, co ty popisujes nepoznam
Medicinalna pedikúra, boli ste aj tam? Dáva sa spona na nechty a necht odrasta potom už bezbolestne, spona musí byť až kým necht neodrastie
Mam 16-rocnu dceru, tiez aspergerku, riesime to u pedikerky, dava jej sponu, uz po 2 mesiacoch je vidiet vysledok a hlavne ju prst menej boli.
Určite zdravotna- medicínska pedikúra, buď riešiť tamponadou alebo šponami
Tak my sme začali riešiť pedikérku trochu neskôr, nalepovacie špony, tamponády, dokonca sa podarilo zo dvakrát vystrihnúť nejaký ten tŕň, čo mu to tlačil zboku. Syn však tieto bolestivé záležitosti veľmi zle znášal, pár krát nezadržal slzy a sem tam si aj vykríkol od bolesti. Viete si predstaviť, ako som sa cítila ja, keď som ho tam brala, mňa to už psychicky vyčerpávalo a zlepšenie sa nedostavilo ani po pár mesiacoch starostlivosti. Jeho to bolí, on to proste nedával a potom raz odmietol ísť a už som s ním nepohla 😔.
@kvila dcére robili 3x vždy po pár rokoch, vždy po nejakom úraze, zakopnuti, raz s lyziarkou jej omylom stúpili na nohu v položke. Poslednýkrát jej chirurg vzal viac z palca viac a dobre. Najbolestivejsia bola injekcia do palca a preväzy.
Známa 2xchirurgia a potom medicínska pedikúra cez tie špony. Ono ten palec už bude náchylný na zarastené vždy.
Široké topánky a vzdušné prezývky v škole sú nutné.
Či chirurgia či medicínska pedikúra je bolestivá a neskôr nepríjemná, ale to divé mäso musí preč. To si bez zásahu odborníka neporadite.
@janage no to mi je jasné, že si neporadíme sami, len problém u syna je ten, že má 45-ky nohy, zakopáva v jednom kuse, na škole majú taký systém, že sa neprezúva, už vyše roka nosí iba barefoot topánky a korektory na oddelenie od ďalších prstov, aj oslobodenie od TV sme vybavili a aj tak sa trápime, on často aj zabudne, že si to má ošetriť, dezinfikovať, vytrieť hnis... A ja nemôžem myslieť iba na jeho palce, takže preto vidím jedinú cestu v tom zúžení nechtového lôžka, aby už nemohli zarastať a bol by pokoj.
@kvila len ono už to bude vždy náchylné. Dcére to zužovali 3x. Stačí fakt tvrdšie zakopnutie a pod.
Nám ešte navrhovali strhnúť celý necht, ale nakoniec len hlbšie upravil lôžko. Ale ten palec už bude náchylný na to zarastanie nechta vždy.
Skúste tu medicinsku pedikúru ešte skonzumovať, ale tam sa chodí ešte dlhšie.
@janage fúha, tak to ste ma nepotešili, že ani zúženie nemusí pomôcť. Syn s tými obrími nohami zakopáva bežne, je to des. Keby aspoň mal nejaký reflex v zmysle - zakopnem, idem si to hneď osetriť, podložiť tamponádou, aby to zas nezačalo, ale nič také nemá, musím sa ja pýtať, či náhodou nezakopol, že vidím, že je to voľajaké horšie 🙄...
@kvila ááá..... ja sa bojím za neho 😂