Zarastajúci nechtík?

bubusik88
26. jan 2011

mamičky mate niektora dietatko s tymto problemom mojej malej rastie velmi hruby nechet na nozicke doktorka mi dala farmykoin lebo mala aj zapaleny prstek z toho a potom ked zapal ustupil kazala mi aby som cakala kym dorastie a zastrihnut dorovna...tak sme aj urobili...ale nechtik je stale hruby a ona to nechce riesit (doktorka) je to normalne?

daniela1974
26. jan 2011

nie je to malicek? ja mam take malicky a aj moje deti maju take malicky. Ale len malicky. A kedze je to otazka, tak mi neodpovies 😀

stanislavao
27. jan 2011

moj syn mal zarastajuci nechtik na palci na nohe od narodenia. raz to bolo az tak zle, ze mu to pediatricka musela prepichovat, alebo nastrihovat, ani neviem. velmi na to dopre pomohli usne kvapky Burow. oni su nieco ako octanove a pomohli na zapal a aj prestali nechty zarastat. skuste sa na to opytat svojej doktorky.

tea333
27. jan 2011

my to mavame casto ☹ nasa dr radi len framykoin, u nas vzdy pomoze repikovy zabal na noc na vaticku alebo handricku, omotat prstek a do ponozky..pekne to vytiahne zapal 😉

miska333
27. jan 2011

mne to maly tiez mal na palci na nohe a pomohol mu bactroban

gretkab
28. jan 2011

U nas tiez zabral az bacroban (framykoin nepomohol)

ivkafu
3. feb 2011

mas maly to mal na palcekoch na oboch nozickach, od narodenie mu zvlastne rastli nechtiky, ked mal par tyzdnov(5 tt), tak sa mu tam spravil hnis a museli sme ist na chirurgiu to prepichnut, nasa dr. sa nechcela do toho starat. Pani Dr.na tej chir. hovorila, ze ked sa mu to nezacne dobre rast, tak ze sa to potom riesi plastikou na palcekoch 😖 , ale nam sa to pekne upravilo, nechtiky sa umudrili a zacali pekne rast, vobec nezarastaju a su v poriadku 😀

a nam pomohol višňovského olejobalzam, robia to v lekarnach, a ja som mu to davala asi 3tyzdne a pomohlo, zapal, bol prec a palceky su v poriadku 🙂.

martinka17
3. feb 2011

popravde, neviem ako by lekárka vyriešila hrubý nechtík u takého krpčeka 😒 . Ja s tým osobne mám problém, raz to mal aj malý, mne lekár okrem strihania na rovno kázal strihať nechtíky na krátko, lebo potom sa mu pre zmenu lámu "doživa" ☹ Používam klieštiky, zatiaľ je to OK 😉

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fracle
3. feb 2011

Jeden zo synov mal podobny problem, nechtiky na oboch velkych palcoch mu zarastali, hnisali. Ma ich tiez pomerne hrube, rastu mu ako sipka nahor (rovnako ako moje 😀).

Riesila som to tak, ze som mu okolo kutikov (teda po krajoch), nechavala nechtiky pomerne dlhe (2 mm ?), v strede trosku kratsie, takze vlastne do pismena U. Davala som velky pozor, aby mal nozky vzdy suche a ciste, aby topanocky a papucky neboli tesne. Nechtiky sa zahojili pomerne rychlo. Takto ich striham dodnes, aj ked trosicku kratsie.

Mimochodom, to iste som aplikovala na sebe a po 21 rokoch sa zbavila nekonecnych bolesti zarastajucich a hnisajucich nechtov 😉

kajark
21. mar 2011

ale ako nechat v kutikoch dlhsie nechty, ked oni este ani nevyrastu a uz su vlastne zarastene?

nibiru
21. mar 2011

moj brat mal taky potom co si na nohe porezal malicek ked mal 2r. ja ho mam taky na palci hruby ze noznicami nejde ani ostrihat tiez po uraze pouzivame klieste a vzdy ho zosrihneme najviac ako sa da kedze z normalneho nechtu je ten moj po ostrihani cca 1/3 odporucili nam to dat si strhnut ...no nemam odvahu ☹ takto mam chvilu pokoj akonahle zase zarasta strihame ale minule davali v reflexe ze existuje daka spona chtora sa na nechet aplikuje a nechet nezarasta.vraj je to bezbolestne ...ak to nechce doktorka riezit sla by som na chirurgiu viem ako to bolieva man neviem si predctavit take male babo ☹

alinocka
21. mar 2011

mojej dcerke zarasta nechtik na palci na nohe,aj manzelovi pravidelne,obom im pomaha mastička saloxyl(je taka čierna tá mast)aj sestre to pomohlo jej sa tam vytvaral aj hnis mama jej ten necht vystrihla a mačali nožku v nechtiku a na noc dali saloxyl zafačovali a po par dnoch to bolo ok.

bartos1321
12. jún 2018

Ked uz bolo velmi zapalene dala som na to koleidne striebro viackrat za den s pkmocou vaty...o par dni bolo ovela lepsie

millenia
21. sep 2019

@kajark máme ten istý problém a ešte k tomu štiepiace sa nechtíky a nerastúce na nohách, už sme dvakrát boli na čiastočnom strhnutí nechtu, no des...