Ahojte. Mám taký problém.. moje deti dvojičky majú obaja zarastajuci necht na palci, strašne im to hnisa, maju to celé červené.. už som z toho na nervy.. ideme to samozrejme riešiť s našou doktorkou.. len sa chcem opýtať..je nejaká šanca (masť alebo neviem co) aby sa to dalo dokopy bez toho aby im to museli nejak narezavat? Ďakujem za skúsenosti.
@nikpa ešte sme s tým u doktorky neboli, vždy sa im to pekne ukludnilo ale teraz to trvá fakt dlho a už to majú príšerné.. ale super, hneď v pondelok s tým pôjdeme, a uvidím čo povie..ukludnili ste ma
Vyskúšať est3 Višňovského mast to pekne taha zapaly za.par centov v lekarni skusit to ;)
A nestrihas im zle nechty keď sa im to opakuje?
Skús im na to dať spiritus,môjmu to pomohlo ak mal zápal na prsteku.
A neviem ako staré detičky su, ale mne najviac pomohla pedikerka, bez bolesti,dala.sponu,vyčistila a už je to parádne. Poučila ako sa starať o nechty aby sa to nezopakovalo. Tá moja robí aj deti.
@zuzkaa1991 pre bábätká by som visnevskeho balzam neodporúčala, aj ké práve na tento je na zahnisane zaradtajuce nechty vyborny
@viestta ja netusim ci mozu babatka akoze je pravda malej som davala ked je vacsia to urcite by vedeli poradiť lekarni ;) t
@nikpa strihá manžel 🤷🏽♀️
kolko maju deti? nas mal tiez, predcasne narodene deti mavaju castejsie, ze je to znak nezrelosti. pomahalo macat v repiku, na dezinfekciu betadine. treba to strihat dorovna, aby nemohol zarastat. posli mi fotku ako to maju, porovnam s tym ako to mal nas. (konecne mu to preslo tak v cca 4 mesiacoch)
Tak asi zle
@nikpa ono nasmu sme ani nestrihali a aj tak mu zarastol. preto som sa pytala na vek deti
Ak zarastá, tak asi zle strihate, zašla by som k nejakej dobrej pedikerke nech sa na to pozrie
@valentina12345 hej, mladší syn tiež mal zarastený ten úplne prvý necht, ktorý sme ešte ani neostrihali. Ale nemal to teda až také, že by mu to hnisalo a keď mal cca 3-4 mesiace tak sa mu to samé vyhojilo. Len autorka píše, že muž im nechty už strihá...
@valentina12345 maju rok a pol... Zajtra odfotim.
Či to treba rezať ti povie až chirurg, nie obvodna. Videl to vôbec uz volaky lekár? Neviem v akom to majú stave, či sa to vyhoji aj bez volakeho zásahu ale z vlastnej skúsenosti viem, že babrat sa im v tom, skúšať maste a dezinfekcie od výmyslu sveta je najhoršie. Ja som to mávala celé detstvo, mama mi to stále nechcela dať strhnúť a pri tom ma to hrozne bolievalo a obmedzovalo. Keď mi to konečne nechali strhnúť, bola to úžasná úľava. Vôbec to nebolelo a rýchlo sa to zahojilo. Takze sa toho zákroku neboj, bola by to pre nich úľava.