Maminky, ktorým deti trpia na zápchy a kakanie je trápenie, prosím ako riešite výlety/dovolenky?
Môj syn (4r) kvôli tomu ani nechodí do škôlky, keď mu treba ísť na záchod potrebuje súkromie, nemôže nikoho počuť a nepodarí sa mu to do záchodu ani nikde inde ako na nočník. (Takze niekde v prírode do trávy nehrozí)
Chystáme sa na dovolenku a mám z toho celkom strach kvôli tomuto.
vziat so sebou nocnik...ak idete autom, nevidim v tom problem
Mam taku dceru, uz ma 15 a stale to je mimo domu trapenie. Pred dovolenkou a pocas nej nasadim Macrogol, kym nema stolicu a potom ide aspon raz za tyzden… a nechame ju v apartmane samu, nech ma sukromie. Vacsinou ale vdaka Macrogolu ide 2-3 dni po sebe, hoci ho potom uz ma vysadeny. Skusali sme za tie roky vselico, toto mi poradili v Chorvatsku v lekarni, ze prirodne, super, nevstrebava sa a naozaj funguje lepsie ako klasicke prehanadla… na nu totiz ani cipok v cudzom prostredi nezabera 🤷♀️ No a vo vasom pripade treba vziat nocnik so sebou…
Cely zivot som tym trpela, kazda dovolenka bola des,mama mi vzdy brala rozne veci aby mi to zmakcilo stolicu a isla som, ale ja som aj tak zdrziavala. Dodnes si to pamatam, bol to otrasny blok. Dnes uz som na tom nastastie lepsie, ale ostali mi nasledky toho zdrziavania v podobe hemoroidov.
@simsalabim ja to mam napriklad tiez podobne, keď som bola 14 ročná v tábore tak som cely tyzden zadrziavala, a keď som už bola staršia v nemocnici som chodila iba v noci aby ma nik nevyrusil...
macrogol mame aj my, ozaj super vec, len sa bojím aby ho neschytilo niekde keď budeme napr na kupalisku alebo tak mimo hotela. Lebo nocnik samozrejme berieme ale predpokladam, že ostane na izbe.
No moja skusenost - aj kebyze ju to chyti mimo domu, teda apartmanu , proste nepojde. Dokaze zadrzat 🤷♀️
Lebo keď zadrzi potom už má veľké problémy, bolesti bruska atd. Takze keď mu treba musí sa hneď vyprázdniť
Tak jedine brat nicnik so sebou alebo neist daleko… my vieme, ze cca v strede dovolenky to pride… tak cely program podriadeny tomuto 🤦♀️
No hrôza isto kto nezažije nepochopi... no uvidíme, držte palce.
Viete mi dať nejaké typy ako to riešiť?