Zapchatý nos u dieťaťa

misickaa4
22. jan 2022

Ahoj,

Moj 2r syn ma casto rano po zobudeni zapchaty nos
Inak mu nic nie je ale zamyslam sa, ci teda niekde nie je problem
Mate niekto podobnu skusenost?
Vdaka

im709vf
22. jan 2022

@misickaa4 môže to byť kľudne z prekurenej miestnosti a sucheho vzduchu

misickaa4
autor
22. jan 2022

@im709vf prekurena miestnost nie je urcite. Suchy vzduch- to na nenapadlo, vyskusam zvlhcit. Dik

panelacikova
22. jan 2022

@misickaa4 celý život mojej dcéry som s tým bojovala (má 12). až minulý rok na jeseň mi krčný po prehliadke odporučil spray Avamys. Samozrejme, na recept. dlho, dlho som váhala, lebo obsahuje kortikoidy, či ho nasadiť, ale keďže sa mi úvodom januára už pomaly dusila, v noci zle spávala, nemohla dýchať... tak som ho konečne nasadila. a ľutujem, že som to neurobila skôr. zrejme je nejakou alergičkou (čiže budeme musieť podstúpiť vyšetrenia). v každom prípade som ti tým chcela napísať, že ORL vyšetrenie by nebolo od veci. len neviem, ako ti to zvládne 2-ročný :( u nás v útlom veku ako-tak zaberali (s mierou a len občas) kvapky Nasivin pre deti do 3 rokov. krásne jej to nos uvoľnilo. použila som ich len pár dní po sebe večer na spanie a potom bol kľud aj pár týždňov. čiže nepredávkovala som ju. len rokmi sa to tak zhoršovalo, že nepomáha nič, ani inhalovanie, nahrievanie dutín apod. takže sme šli k ORL a dostali tento spray. pochvaľuje si ho, len viem, že to nie je dlhodobé riešenie asi.... :(

misickaa4
autor
22. jan 2022

@panelacikova tiez som zvazovala bud orl alebo alergologicke vysetrenia...kazdopadne, nema to vkuse. Ale na moj vkus, casto. Dakujem

panelacikova
22. jan 2022

@misickaa4 u nás to isté. párkrát do roka (tiež často podľa mňa) ale nie vkuse. Držím palce. tiež sa s tým trápime prakticky od útleho veku :(

zufa18
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
denisa_16
28. dec 2022

@panelacikova dobry den, mozem sa prosim spytat ako dlho trvalo kym vam ten sprej od orl avamys zabral? Pisu na letaku 8-24 hodin. No ja uz dva dni striekam a ziadna zmena. Vkuse upchaty nos. Dakujem.

panelacikova
28. dec 2022

@denisa_16 dobrý deň, dcére tuším pomohol po 3-4 dňoch, ale lekár uviedol, že to môže trvať aj týždeň-dva.

denisa_16
31. dec 2022

@panelacikova dakujem velmi pekne za odpoved, tak ja este budem dufat 🙏🏻😔