Zápcha/veľmi tvrdá stolica u 6-mesačného kojenca

22. máj 2023

Ahojte.
Od 4.mesiaca prikrmujem dojcenu dceru.
Zacala som mrkvou,potom zemiakom,jablkom,hruskou,atd.Teraz som uz zacala aj s masovou vyzivou a zhorsilo sa to.
Ma velmi pevnu stolicu,ale kaka v podstate kazdy den po troske,niekedy aj 2-3 x(nie je to pravidlo).
Dnes uz ale mala akoby bobky.
Ako jej mozem pomoct?Slivkova vyziva nepomohla,Snazim sa jej davat cajik,ale nevie dobre z flase tahat.Nezijeme na sk a tu nemaju ten sirup slivkovy.
Dakujem 🙂

sajmonka_1216
22. máj 2023

probiotiká? aj ked aj mojej sa to občas stane...len trošku viac musí tlačiť..a niekedy to ide ľahko..
alebo do príkrmu dať pár kvapiek olivového oleja napr...

mikitilik29
22. máj 2023

S tým sa trápime aj my od prvých prikrmov. A dcéra už bude mať 3 roky zajtra. Dávam jej folrax 4g veľmi to pomáha, ale snažím sa jej to nedávať každý deň. Je to nenavykove, len treba pozrieť od koľkých to je mesiavov
My sme mali hrozne zážitky so stolicou, dcéra až traumu mala z toho chudinka.

autor
22. máj 2023

@sajmonka_1216 probiotika jej davam kazdy druhy den,ale to nepomaha

autor
22. máj 2023

@mikitilik29 chuda,to mi je velmi luto 🥲
Tiez vidim u nasej,ze sa trapi,ked tlaci chudinka mala

mikitilik29
22. máj 2023

Neviem čím to je. Raz je lepšie raz kaka bobky. A do konca ma aj objemovo dosť veľkú stolicu, takú hrubú že ledva vytlačí. Aj veľa pije a nič nepomáha

mikitilik29
22. máj 2023

Jedine fakt ze tie prášky občas

mikitilik29
22. máj 2023

Teraz už aspoň vie sama tlačiť. Pred tým to bolo strašne, na rukách mi kakala pred zrkadlom aby som videla ci to pôjde samo, lebo sa stalo že sme jej museli aj pomôcť lebo bola taka veľká tvrdá stolica ze by ju asi aj natrhlo chudinku

autor
23. máj 2023

@mikitilik29 kokso…Chudatka male.Len sa narodia a uz trpia. Koliky,zapcha,kadeco.