Zápcha u štvorročnej dcérky

zuzkalujza
29. jan 2014

Ahojte dievčatá. Prosím potrebujem radu. Včera sa moja dcérka ( v marci bude mat 4) išla vykakať a zrazu z vecka strašný plač. ☹ Chudiatko v ritke doslova zaseknuté obrovské hovienko tvrdé ako skala. Ale fakt veliké asi ako velikánsky orech. Nedokázala ho vytlačiť, tak som jej ho musela zatlačiť späť do ritky, von to bohužiaľ nešlo. Už neviem ako jej mám pomôcť. Skúsili sme glycerinové čipky, teplú kúpeľ, masáž bruška, cvičenie, teplú vodu na pitie, probiotiká, no nič nezaberá. Ráno bola síce na vecku no išlo len také malinkaté. Už mám pocit, že sa bojí aj potlačiť aby ju to nebolelo... Volala som doktorke, vraj máme skúšať aj naďalej a keď nič, tak máme ísť do nemocnice na klystír ☹ Nikdy s kakaním problém nemala. Nemáte niekto nejakú radu ako sa tomu klystíru vyhnúť a čo by nám mohlo pomôcť? Ďakujem za každú radu.

majka777
29. jan 2014

susene slivky a potom si ist pobehat...nahanacka, skryvacka...znie to jednoducho, ale castokrat to velmi pomoze 😉

luba28
29. jan 2014

@zuzkalujza jogurt s probio,....acidof.mlieko,....

sisaha
29. jan 2014

@zuzkalujza u nas zabral duphalac - teda jeho odnož (lactesan?, nepamatam), ktora je volne predajna. nenavykove a pomoze..

matenka
29. jan 2014

veľa vlákniny, my máme doma normálne v sáčku vlákninu pre deti z bio obchodu, presne viem čím si prechádzaš, moja mladšia mala toto pred rokom, nastúpila do škôlky a pani učitelky mali z toho salám-parky či deti pijú, takže sme tiež takto dopadli, sušené slivky sú fajn, ale trvá to minimálne 1-2 dni kým zaberú, veeeeeeľa veľa teplej vody, čípky nám nezaberali, v nemocnici nám dali taký gél a aj doktorka povedala, že čípky sú pre deti len trápenie, neviem či je ten gél aj lekárni, lebo sme ho nepotrebovali odvtedy, ale to bola sila, miesto čípku jej dali trocha toho gélu a už bolo dobre 😉

monikafilip
29. jan 2014

Toto poznám, môj syn to máva pravidelne, má tiež 4 roky a papá málo ovocia a zeleniny.
Pomáha Duphalac (Lactesan) - dostať v lekárni, veľa tekutin, probiotiká. Ja dávam aj slivkovú výživu - od Hipp aj slivkovyy nápoj.
Čípky tiež nezaberajú.
Ešte možno skúsiť Yal - taký klystír - dostať v lekárni - aj maminky pred pôrodom si to kupujú, aby nemuseli mať normálny klystir - ja som to zatiaľ nepoužila - ale v prípade núdze...
Držím palce, aby sa vám podarilo...

nigguska
29. jan 2014

Ahoj, co sa tyka zapchy resp.tvrdeho hovienka,poznam to velmi dobre. Mojho syna toto trapilo vyse 2rokov!!!!! Nakoniec to preslo same....treba vela pit,papat vela ovocia. Cipky nam pomohli,aj duphalac ako bolo pisane vyssie. Este jedna kocka tu spominala gel...mozes vyskust bud uplne obycajnu indulonu alebo klasicky lubrikacny gel.

lubkababulka
29. jan 2014

aj nas to trapilo do vikendu veľmi dlho, zopar mesiacov. Skús, volá sa to prebiotická vláknina, je to biely prasok, sladky asi ako cukrova vata. ja to davam do dzusu alebo cajíka rozpustit a to mi pekne vypije. odporucila nam to doktorka minuly tyzden