Zápcha u novorodenca

6. máj 2023

Ahojte mame skoro mesiac, zacali sme akurat od stvrtku pridavat sem tam k MM aj UM, od vcera 18:30 nam nekakal. Je to OK alebo kolko je OK aby babatko nekakalo? Pripadne nejake rady ako mu s tym pomoct? Prdiky ma, odgrckava aj dlhsie po jedle ale kakat nie ani po cvickani ani nic, max prdiky. 😒

pribinak
6. máj 2023

Toto by som ešte zapchou nenazvala. Pokial neplače tak je všetko ok.

miadi
6. máj 2023

Od vcera vecera vam nekakal to znie ok. Vraj kojene babatka nemusia kakat aj 4-5dni ale mojim plne kojenym to nikto nepovedal a vzdy kadili viac krat za den. Syn zvykol aj 4-5x za den ked mal par mesiacov .. Ono je to normalne - co je normalne pre dane babo. Ale ked 24h nekakal este netreba paniku Mozno vas v noci caka mega 💩 s um skusenost nemam ale je mozne ze sa dlhsie travy ze zapeka ze si nanho len musi babo zvyknut. Kym je babo spokojne tak nema problem . Teply kupel mu pomoze rozhybat creva.

autor
6. máj 2023

@pribinak place ale potom pride odgrc alebo odgrg a prdiky tie mame problemy ale Espumisan nejak nezabera asi 😒

autor
6. máj 2023

@miadi asi ano, ja sa snazim vacsinu moje MM ale uz pridavam aj UM a asi ho zapieklo lebo ako pises aj 4-5x denne az som sa bala ci je normalne aby v kazdej plienke bolo aspon prdnute 😑

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ildiko36
6. máj 2023

Ked kojis nemusí mat ani týžden stolicu keď dokrmuješ tak porad s drkou..ale keby si nedormovala po case by sa ti zvíšilo tvorba mlieka, len tolko sa tvorý čo babetko vytiahne..

autor
6. máj 2023

@ildiko36 on si netaha takmer nic a aj z toho mala zvracka ...

miadi
6. máj 2023

To vobec nevies posudit ked kojis kolko si babo vytaha. Ja som mala niekedy pocit ze nic a babo sa zrazu odtrhlo .. a mlieko prudom striekalo, myslela som ze sa hneva ze nic nejde a naopak islo moc rychlo . To zistis z pocikanych plienok ci mas dost mlieka. Syn mal aj 15-18 plienok za den ( dcera mama tak 10) ale on aj priberal riadne mal 9kg v 3m a narodil sa 3.2kg 😉nic mà do toho nie je -je to tvoja vec ale radila by som nedavat um a castejsie prikladat..

nevenka
6. máj 2023

Boze, mam 4 deti a vsetky mali koliky, dcerky najhorsie. To, ze nekakali, by bolo ok, lebo som prevazne len kojila, ale oni ani sami nevedeli prdkat. Ani s cvicenim, nijak, len rektalna rurka, lebo to bol inak cirkus a total nafuknute brusko. Espumisan je prave na to, aby babo prdkalo, nie aby neprdkalo, ale aby sa tie plyny lahsie dostali von. No u nas ani hento nezaberalo, ba prave horsie to bolo.
Este fakt netreba robit paniku. Toto vsetko, co popisujes, k babatkam patri a je to normalne. Ked davas aj kusok UM, to nevadi, stale je to prevazne dojcene dieta a tie nemusia kakat aj viac dni. Ked prdka a neplace, nema brusko ako balon, tak je to ok.
A ono sa to meni, u nas vzdy cca mesiac kaka aj viackrat denne a potom uz menej casto. Aj zlozenie mlieka sa meni, dokonca mozno ani nepotrebujete UM, po mesiaci mas pocit, ze prsia sa nenalievaju, ale to sa len vyrovnava tvorba podla potreby babatka. A treba prikladat podla poziadania. Ja vzdy, ked bolo babo nespokojne, prilozila som k prsniku a bud sa napilo alebo nie. Ale takto sa Ti tvorba uplne krasne prisposobi.
Nasej 4 mesacnej davam niekedy aj UM ale mozno tak 2x za tyzden, niekedy ma taky hysak, ze sa neprisaje, aj ked je hladna a ked si kus potaha z flasky, tak potom sa prisaje a doje sa materskym. Ale to vynimocne 🙃😅. Ked uz neviem co, ked nic nezabera...😆