Zápcha u mesačnej dcéry po umelom mlieku

katarinapol88
11. sep 2020

Dobrý den

Prosím o radu resp skúsenosti
Mala-mesiac - je už týždeň výlučne na UM
Z kendamil sme koli refluxu prešli na nutrilon AR na predpis od lekárky
Najprv z neho mala stolicu 1x denne hustú kasovitu, včera mala tvrdú, na viac krát, vyslovene bobky, aj kvapka krvy asi jej praskla zilka pri tlačení. Plakala, nešlo jej to tak sme pomohli rektalnou. Po bobkoch ktoré na začiatok išli potom už nasledovala kasovita stolica a bolo jej Teda riadne veľa. Mate skúsenosti ci je to normálne pri prechode na nové UM, taka tvrdá stolica?
Nechcem už meniť UM, lebo sme mali Bebu, sunar, kendamil a teraz nutrilon a už aj to je veľa co me vystriedali

Veľmi sa trápi celý deň tak tlači na prázdno,. Bruško masírujem, probiotiks dávam biogaia 5 kvapiek

renatka1985
11. sep 2020

Niekedy to trva dlhsie, kym najdete to spravne mliecko. Ja by som skusala dalej.

dadamelllie
11. sep 2020

@katarinapol88 to ste vsetky tie mlieka vystriedali v ten jeden tyzden?😱
Ar zvyknu zapekat, nasu zapekal aj klasicky nutrilon aj ked nie az na bobky a boli sme na nom skoro mesiac a ziadne zlepsenie. Ak nesedi UM vraj to vidno az za 5-7 dni, z mojej skusenosti niekedy az za 2 tyzdne, stalo sa na aj, ze sedelo a po mesiaci cisty pruser a museli sme menit. Musis si babatko sledovat, no.. viem ake toje tazke najst spravne, ale vzdy vydrz na jednom aspon ten tyzden...
Inak v knihe Psychologia pre milujucich rodicov pisali, ze bakterie reuteri teda tie co su v Biogai viac ucinkuju pri kojenych detoch. Pri UM a pri MM je crevny trakt osidlovany inym typom. Kym som to precitala, vyspotrrbovali sme zbytocne jednu Biogaiu aj my. Teraz mame Probiofix baby a lepsie👍 Drzim palce!

zuzana_ilkova
11. sep 2020

@katarinapol88 moj maly na UM nemal stolicu kazdy den, vystriedala som 3 mlieka z kazdeho grcal a skoncili sme na nutrilon omneo comfort na nom nemal kazdy den stolicu ale kakalo s mu lahsie ... na UM skus vydrzat aspon 14 dni a potom ho men az po 14 dnoch si brusko zvykne...

katarinapol88
autor
11. sep 2020

@dadamelllie nie nie tie mlieka všetko po týždni

Čiže môžem skúsiť to probiofix?

dadamelllie
11. sep 2020

@katarinapol88 urcite, len necakaj zazraky ihned, su to probiotika, nie liek👍

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz