Zápcha u kojeného 4,5 mesačného dieťatka

janus141
28. nov 2012

ahojte mamicky mame taky problem mam svagrinku a ona ma 4 o pol mesacneho synceka ktory ma problem z kakanim je plno kojeny a kaka tak raz za tyzden ale je nepokojny nespinka v noci bala mu aj nastruhane jablcko ale nic ked bol malicky tak kaal stale ale co sa stalo tak to nik netusi doktorka jej vravela ze to je normalne pri kojenych detoch tak ktora z vas mala podobny problem a co ste robili a co pmohlo dakujem za vsetky odpovede 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

baryana
28. nov 2012

pri kojenych detoch je to naozaj v poriadku. teda pokial je plne kojeny. materske mliecko je lahko stravitelne, takze ak nekaka aj tyzden, vsetko stravi telicko. po tejto stranke je vsetko ok. to ze je nespokojny, moze mat ine priciny. bud sa mu len nechce v noci spinkat, ma otoceny rezim, alebo ak je nepokojny, a place, moze mat koliku. alebo len jednoducho chce citit maminku.

mocarabia
28. nov 2012

Ja som plne kojila oboch synov,pri prvom som si ráno mohla nastaviť hodinky kakal v ten istý čas každý deň a zostalo mu to až doteraz .Teraz pri druhom synček kakal 1x do týždňa,niekedy 1x za 10dni.Nestresovala som sa,lebo ako píše baryana u kojencov plne kojených je to normálne.Dr.nás poposielala aj na kadejaké vyšetrenia,ale všetko bolo v poriadku.Teraz kakáme každý deň a budeme mať 1rok.Čo sa týka nepokojnosti to sme nemali,možno maamina niečo zjedla čo mu nezapasovalo.

kmkke
28. nov 2012

@janus141 Ja mám 3mesačného chlapčeka a od 3týždňov máme s tým problém. Sám sa nevie vykakať, tlačí, kope nohami, zlostí sa, pučí sa a plače neskutočne. Skúsili sme už všetko čo je na trhu (lebo zo začiatku sa nevedel ani vyprdieť, takže Espumisan L, Sab Simplex, Baby Calm, probiotiká Infant Dophilus, Infant Mimi a nič). Teraz nám doktorka predpísala sirup Duphalac (je to preháňadlo, dáva sa raz denne), tak malý začal konečne prdieť, ale kakať ani za milión, po piatkovej kontrole mu ho mám dávať až 3x denne, tak konečne sám v sobotu doslova vyprdel stolicu, bola riedka ako hnačka, ale na konci bolo také hustejšie a s tým už mal problém. Ja mám pocit, že rektálna rúrka bude moja kamarátka ešte veľmi dlho ☹ Vraj najmä chlapci s tým majú veľký problém, neskôr im "dozrievajú" črevá, takže to môže trvať aj do pol roka. Čo už 😀

lucinka58883
11. feb 2013

Ja mám 3 mesačnú babu , ktorú plne kojím, a tiež niekedy aj týždeň nekaká ale nemáme s tým nejaké problémy, keď sa mi zdá že ju bolí bruško tak ju vyzlečiem ona si sama pokopká nožičkami a vyprdká sa , potom ju dám na bruško a už to väčšinou ide samé 🙂 alebo sa mi ešte zvykne väčšinou vykakať keď jej meriam teplotu v zadočku 🙂