Zápcha u 8-mesačného dieťatka

13. máj 2024

Prosím vás ,

Spomínala som to aj pediatričke vyradiť potraviny ako banán . mrkva , ryža a podobne jasné to jej ani nedávam .
Tie príkrmy robím už ozaj skoro ako vodu , ponúkam vodu už som zo zúfalstva aj skúsila feniklový čaj rovnako +- proste stále je materské mlieko jedinou tekutinou . A tým vzniká problém až je to niekedy na čípok na vyprázdnenie ... vločky som skúsila povariť pridať do ovocia , slivkové výživy , vodu z povarených vločiek
Už neviem čo by som viac mohla vláknina alebo nejaké probiotiká ? Viete odporučiť čo pomohlo vám ? Syn má 8 mesiacov

Veľká vďaka za cenné rady

babovka2321
13. máj 2024

Pytam sa, lebo nespominas... Pridavas jej do prikrmov olej?

autor
13. máj 2024

@babovka2321 áno dávam možno malé množstvo myslíte ? koľko tak cca sa môže?

babovka2321
13. máj 2024

Tak cajovu lyzicku na prikrm cca. U mojich som este pozorovala, ze mali vzdy redsiu stolicu, ked jedli mixnutu podusenu cuketu so spenatom (a ghee maslom).

kitycat
13. máj 2024

Cuketa, tekvica alebo brokolica. S maslom/ rastlinnym maslom/ mastou. Dala som raz aj za lyzicku iba masla

U nas funguje tekvica ako zazrak. Poradila by som aj zrele kiwi, ale tam asi este nie ste?

miimss
13. máj 2024

A túto šťavu si neskúšala?

autor
13. máj 2024

@kitycat cuketu , brokolicu stále dávam a striedam s maslom , olejom ozaj už sa bojím či nemá niečo s trávením áno aj slivkové šťavy z DM

miimss
13. máj 2024

Alebo ešte cvikla u nás zaberá aj v dvoch rokoch keď je tvrdá stolica. Dokonca aj u mňa 😁✌️

autor
13. máj 2024

akože kiwi asi sa uvádza po roku a cvikľa tak isto tak neviem
aj keď mi to príde také čo by snáď aj mohol už

kitycat
13. máj 2024

Skus z dm kapsicku s kiwi a daj trochu ci nebude reakcia.
No a treba zvysit prijem vody, asi nestaci. A to este ked bude maso...

tatinka
13. máj 2024

Ahoj,skus nasadit osupanu narajbanu hrusku a ked nepomoze,kup zivy biely jogurt , u nas bol top tami biely , tieto dve veci zaberali u nas vzdy a obe deti mi od vtedy denne jedli po jednom jogurte. A to im zostalo , aj ked uz jedia aj ine jogurty, kedze uz maju mladsi 3 a starsi skoro 6 rokov.

tatinka
13. máj 2024

Ten jogurt skus tak najskor len 1 cl,aby si videla,ci ho neprezenie. Ak bude ok,skus pol tegliku,ked aj to bude ok,mozes dat cely teglik kazdy den,alebo kazdy druhy....

autor
13. máj 2024

@tatinka jogurt biely sme skúšali keďže máme reflux veľmi zle 🥲 to išlo vrchom ako spodom
A mäso už je zavedené

tatinka
15. máj 2024

A tu hrusku,jablko, ...ste skusali ? Dnne daj jedno take narajbane ovocie?