Ahojte mamičky, prosím vás máte niekto skúsenosti so zápchou u sedemmesačného bábätka? Moja malá má s tým problém. Nemôže sa vykakať, aj keď sa o to strašne snaží ... Keď sa jej podarí niečo vykakať, tak plače, lebo má tuhú stolicu. Skúšala som bylinkové čaje, ovocie, redšie jedlá, aby ju mala redšiu, ale nič nezaberá. ☹ Je ešte aj kojená. Aj dnes sa snažila kakať, ale nič z nej nevyšlo ☹
@simonka19 ahoj simonka ako sa mate?ja mam tiež 7mes chlapceka a od kedy sme zacali prikrmovat ma s tym vecny problem tlačenie plač bobky..... a to mi vypije asi 8dcl mlieka 3dcl čaju na den aj jogurt mu už davam aj odvar z vločiek do jedla lebo vločky nechce. nam Mudr. poradila harmančekovy čaj ten zo začiatku zaberal teraz jedine slivka na desiatu zabera alebo rozmixovat slivku kompotovu do mlieka a dať vypiť ako kašu.....ale už začinam mať pocit že bez tej slivky sa ani nepohneme. ako si to vyriešila ty?
Ach jáj maminky tak aj my sa pridávame dcérka má 19 mesiacov a kaká mi len také malé tvrdé bobky a včera s takým plačom, že už som bola zúfalá nepomáha nám nič už som vyskúšala všetko možné robím jej aj čerstvé ovocné šťavy kôli vláknine, probiotiká, veľa pije a stále nám nič nepomáha a moja dr. mi radí len stále to isté dookola slivky a veľa piť a aj tak nič z toho ☹
@simonka19 My mame podobny problem,mala ma sice dva roky,ale tiez kakala kazde tri styry dni a stolica bobky tvrde ako skaly,dokonca som jej nasla na stolici aj krv...v lekarni mi poradili sirup na prirodnych vytazkov zo sliviek FRUKTOLAX,je to sice od troch rokov,ale je to len cista stava z ovocia plus vlaknina...berie to treti den a uz kakala tri krat za 24hodin,takze pomohol...stoji cca 7eur,skus,alebo sa nato spytaj lekara 😉