Zápcha u 6-týždňového dieťaťa

kubilaura
4. máj 2024

Dobrý deň. Prosím vás, máte niekto radu, skúsenosť, čo pomôže bábätku spontánne sa vyprázdniť? Malá má 6 týždňov, od narodenia je na umelom mlieku Hipp HA. Zo začiatku bola stolica v poriadku potom prestala kakat. Skúšali sme aj obyčajne Hipp combiotik ale to bolo ešte horšie, stolica ako kamienky. Doktorkine odporúčanie bolo nemeniť mlieko, nepoužívať rektálnu rúrku a nepodávať žiadne čaje, vraj je v poriadku keď nemá stolicu aj tri dni ale pokial sa jeden deň nevyprázdni, je veľmi nepokojná, stále sa pučí a plače, pomôže iba rect. rúrka. Keď som sa pýtala v lekárni, povedali mi že rurka do 3 mesiacov neuškodí, máme zmeniť mlieko a podávať harmančekový čaj. Skúšame aj probiotiká ale zatiaľ žiadna zmena. Skúsili sme zmeniť mlieko na Sunar ale druhú fľašku už odmietala. Za rozumné rady ďakujem.

kikusenka1
4. máj 2024

@kubilaura rektalna rúrka by sa nemala často pouziva pretože dieta sa na ňu nauci. Harmancekovy čaj je dobrý na zápchu. Treba dávať ten. Teply kúpeľ pomaha a cviky s nožičkami ešte. Pripadne zmena mlieka no častá sa neodporúča. Probiotika sú fajn ale treba si prečítať aké baktérie obsahujú aby boli na uvoľnenie stolice

beata_k
4. máj 2024

@kubilaura Zmen lekarku, potom mlieko. Pouzivaj rektalnu rurku. Ziadne caje ani vodu 6 tyzdnove nepotrebuje. Ak sadne mlieko,bude dobra aj stolica. Ak nema alergiu na mlieko.

terry658
4. máj 2024

@kubilaura my sme sa takto tiež trápili. Ešte mal aj hrozné kŕče. Zmenili sme mlieko na Beba lactose free a vždy ráno a večer sme dávali vlákninu fo mlieka (dá sa kúpiť aj v DMke). Toto dosť pomohlo.
No nakoniec som trvala na gastre,doktorka nám dala mlieko bez mliečnej bielkoviny a konečne je dobre.
Nikto nechápe ako sa môžem tešíť z obyčajného 💩 v plienke.

joesvk
4. máj 2024

Ja mám dobrú skúsenosť s mliekom Beba.