Dobrý deň,
ja viem, že táto téma tu už bola viac krát, len naša je predsa len v niečom iná. Môj drobec ma od narodenia koliky, pred dvoma týždňami dostal od dr. mlieko Nutrilon Comfort & Colics. Toto mlieko nám na koliky extremne pomohlo, takže ani náhodou ho nechcem meniť. Objavila sa však zápcha. Dva dni je maximum čo sme vydržali, potom sme už dali rúrku, aby sa uľavilo. Ja viem, že bábätká nemusia kakať každý deň, a je v poriadku aj raz za 3-4 dni na tomto mlieku. Rozdiel je však v tom, že môj keď nekaka aspoň raz za 12hodin, tak už mi úplne zle spí, pučí sa, v noci tiež katastrofa, stále sa len budí na to že tlačí. Keď zaspí tak max na hodinku a znova. Potom už naspäť nezaspí. Prdkať vie sám a vôbec s tým nemá problém. Malý užíva aj Coliprev a sab simplex. Odkedy berie malý toto mlieko, raz boli tri dni kedy nemal zápchu, to bolo zatiaľ asi moje najšťastnejšie obdobie, dalo sa na ňom vidieť že ho nič nebolí, nič netrápi, spokojný usmiaty chlapček. Je mi ľúto, že mu neviem pomôcť viac s tým kakanim. Chcela by som ešte skúsiť kúpiť babycalm, viete mi prosím poradiť či môžem ku coliprev a sab simplex? Coliprev dávam pred jedlom, v takýchto horších dňoch pred každým jedlom. Sab simplex dávam 3-4x denne do mliečka.
Malý je aj kojeny, ale to je málo, možno 1/4 stravy je kojenie. Ja si dávam pravdaže na jedlo tiež pozor, od kolikovych čias.
Doktorka o malého problémoch vie, hovorila že je taký nafúknutejší a jeho črievka potrebujú viac času aby dozreli. Že to chce len trpezlivosť.
Napadlo mi ešte možno skúsiť iné probiotiká? Užíva BioGaia a okrem toho ešte DeVit dávam. Tieto užíva odkedy sme došli z pôrodnice.
Ďakujem vám za rady 🙂
Moja má to isté UM a kaká poctivo každý deň. Neužíva nič iné iba probiotiká a Dčko. Ja by som vymenila biogaiu za probiofix, sú to oveľa lepšie probiotiká (mali sme oboje). Možno mu dávaš toho priveľa. Menej je niekedy viac. Skús ešte feniklový čaj, ten je dobrý na bruško. Ja som malej nedávala nič preventívne, až keď mala koliky, tak som dávala espumisan kvapky.
@monikabotosova vymen Biogaiu za lepsie probio
Mozno zle citam, ale nevidim nikde spomenute dva simetikony.. simetikom obsahuje Sab Simplex, ten je na plynatost, ok. ColiPrev obsahuje laktazu, ta je na prechodnu laktozovu intoleranciu, ok (nema aj mlieko znizeny obsah laktozy? Ak hej pouvazovat o vysadeni kvapiek mozno, ale ak zaberaju, nie je dovod.) BabyCalm su kvapky s vytazkami z bylin, mamicky si ich chvalia, pre mna su extra silne, ja som si nevedela predstavit to dat babtku do ust, ALE ak chces tak mozes aj tieto kvapky kombinovat s tym co uz davas, je to v poriadku.
Biogaia su probiotika s kmenom ktory ma dokazany ucinok prave na bolesti bruska a koliky, ale za mna teda to nie je urcite najlepsie probio, takze pokial to mlieko neobsahuje nejake probiotika tiez, tak by som skusila kludne zmenit napr za Probiofix baby alebo Infant Dophilus.
Feniklovy caj mas podobne ako BabyCalm, bud zaberie alebo este viac ublizi, fenikel vie narobit velke bolesti bruska, takze s tym opatrne. Vyskusaj (bud to alebo to), ale odsleduj si reakciu.
No a teda vseobecne ano, po 2 tyzdnoch si este traviaci trakt nemusel zvyknut na zmenu mlieka a teda este moze prist pozitivna zmena a stolica sa upravi. Dovtedy (a to kedy je to dovtedy je zasa vec nazoru) treba skusat vsetko mozne od polohovania na brusko, masirovania, cvicenia nozickami, nechavat dieta nahe pokopkat si, ked chce kakat drzat v polohe ako pri bezplienkovej komunikacnej metode, masirovat konecnik a pritlacat (naozaj pritlacat) nozicky k brusku ked tlaci, az po pouzitie rurky alebo existuju capiky Lecicarbon, ktore tiez mnohe mamicky chvalia (vygoogli si, posobia inak, nez napr rurka). Niekedy je to naozaj obdobie, ktore nic nezmierni, nic nezmeni, len cas. Pokial tieto rozne kvapky a metody pomahaju, je v poriadku ich pouzivat aj kombinovat, treba si len odskusat a odsledovat, ci sa nedavaju zbytocne. 🍀
@anavixy ďakujem krásne za obsiahlu odpoveď 😊❤️ tiež mi napadla aj tá možnosť, že probiotiká nesadnú, tak asi skúsim najprv tie vymeniť, na ten infant dophilus som čítala veľmi pozitívne ohlasy.
@monikabotosova ano, maju fajn ohlasy, akurat sa mi az tak nepaci ze su v prasku.. potom do buducna Probiofix imun obsahuje zasa kmene ktore su prospesne pri hnackach, tam su najlepsie Enterol alebo Nekadex alebo Probiofix imun, v tomto poradi 🙂 a este mi napadlo, ze aj ABKM moze sposobovat zapchu a bolesti bruska, aj ked ine priznaky (napr kozne) nie su pritomne, tak potom mozno aj to zvazit.. drzim palce, nech sa babatko ma dobre 🍀
@monikabotosova ja by som mu tie simetikony nemiešala, buď jeden alebo druhý, môjmu zaberal infacol nič iné, bruško som natierala pupíkom, a mlieko som zarabala do odvaru z feniklu a toto jediné nam zabralo, a teda s rurkou treba opatrne, aby si babatko nezvyklo.