Viem, že diskusií na túto tému je tu dosť a väčšinu z nich som už prelúskala a mám pocit, že som vyskúšala už vari kadečo....už som z toho nešťastná
Dcérka, 7 mesačná, kým bola plne kojená kakala tak raz za 8-9 dní.Vtedy som si vravela, že to je vari ok, lebo u plne dojčených to môže takto byť.
Teraz má už zaradený obedný zeleninový (aj mäsko, žltok), desiatový ovocný príkrm a večer kašu. Kaká raz za 4 dni cca a to veľmi ťažko. Stolica úplne tvrdá, kúskovaná, pri kakaní väčšinou vykaká len jeden malý kúsok tvrdý a dalej jej musím pomáhať s nôžkami do hora k brušku, resp. s vatovou tyčinkou, aby to vôbec vyšlo. Ak som to nechala tak, že do toho nechcem zasahovať, nevykakala sa, resp. prešiel týždeň a musela som jej pomôcť a bolo to ešte horšie.
Okrem príkrmov je dojčená cca 4-5 krát denne. (+2krát v noci) Neviem, či kameňom úrazu nemôže byť to, že nevie piť vodičku z fľaše, ani z ničoho iného. Dávam jej vodu za jedlom po lyžičkách, ale väčšinu vypľuje. Príkrmy jej robím maximálne riedke (napr. ked postrúham hrušku, tak tam pridám 1/2-1 deci vody), zeleninový tiež tak,že je redučký, kašu robím redšiu ako je v návode.
Mrkvu, batát, banán ani nič čo zapeká nedávame. Kašu sme skúsili aj nestlé slivkovú, do každej kaše dávam hipp bio šťavy 2-3 lyžice slivkovú ,alebo hruškovú. Ovocie dávam prevažne hrušky, hrozno bez šupky a jablko.
Občas dávam aj čípok, keď je už fakt zle. Skúšala som aj odvar z ovsených vločiek, dávam malú lyžičku olivového oleja do zeleniny. Probiotiká probiofix baby užívame denne.Čo Vás prosím ešte napadá, čo vyskúšať? Vopred vdaka za každý tip.
@maybe888 ahoj, podľa mna ma veľa príkrmov. Ja by som jej tu kasu napr večer už nedala ( aspoň dočasne). U nás to bolo podobne, trvalo to asi aj 2 mesiace kym sa to upravilo. Ja som niektoré dni prikrm ani nedala, len kojila( keď to bolo najhoršie). Zabralo u nás ako píšeš: ak prikrm, tak čo najredsi. Ja som zvykla aj rozvarit sušené slivky a podľa veku, bud len primiešať tu vodu do prikrmu, pripadne aj rozvarene slivky rozmixovať. Veľa cvičiť nožičkami. Držím palce
davas do prikrmov olej? 🤔
pohlo 🙂 len u nás je to chronický problém, nie jednorázový...ale ten dávkovač od nurofenu som už vyskúšala a vdaka nemu mi viac vypije ako lyžičkou...dakujem za tip 🙂
Mala som podobný problém s pitím, včera som jej kúpila taký Avent pohárik s uškami (6+ mesiacov) a dnes som bola prekvapená ako dobre fungoval… Pekne si ho sama chytila za uško, šup rovno do pusy a síce na začiatku trochu vody vytieklo, ale 30ml dala ako nič. Doteraz sotva dve lyžičky som do nej dostala 😁.
@maybe888 Ahoj, prosím ťa aký cipok si použila už keď bolo moc zle? Momentálne to máme my a už neviem ako mu pomôcť 😔. Ďakujem
@natalienocka áno, použila, pomohlo, len netreba často, aby si nezvyklo dieťa
@maybe888 ahoj, my sme tiež mali problémy so zapchou, aj keď nie až take ako opisuješ, ale čo sa mi osvedčilo je špenát, slivkovy prikrm a jablko, ale so supkou. A samozrejme treba do nej dostať vodu, naša tiež nechcela piť, na to som si našla zlepšovák - dávala som jej vodičku davkovacom z nurofen sirupu 🙂 ono sú to maličké množstva, ale dala som jej viackrát denne niekoľko striekačiek a bolo to určite lepšie než nič. Držím palce 🙂