Poradte nieco dobre na zapchu,moj maly vzdy tazko kakal ,ma strasne tvrdu stolicu cca raz za 3 dni,dakedy sa stane ze kaka normlne sam do plienky ,ale potom zase zapchy ☹ davam mu obcas do ritky taky olej aby sa nemusl trapit ale uz velmi ani to nezabera,skusala som aj kvapky aj slivkovu stavu a nic. 😖 dakujem vopred
Treba hladat pricinu v strave, pitnom rezime🙂
vyskúšali ste teda kade čo...ja som malej na stolicu dávala šťavu z ananásového kompótu, ale bola už staršia od tvojho drobčeka 😒 a ako čítam, dávala si slivkovú šťavu, to má asi rovnaký účinok... príjma dosť tekutín? a ešte by som odporučila každý deň s ním trošku cvičiť a pomasírovať boky, bruško...aby sa mu črievka rozhýbali...možno ho zapeká aj čaj, možno mu vadí značka čaju...redšiu stravu s dostatkom vlákniny...inak ti neviem poradiť
@karamel no predtym pil iba mliecko nutrilon comfort n koliky zapchy,ale zapchy mal aj tak ,teraz m a nutrilon 2 plus prikrmy ovocie zeleninka maso,ztoho to nema urcie kedze mal zapchy aj ked pil len mliecko,cajik pije a vodu lucku,neviem co by som mohla fakt vtej strave a piti upravit 😒
Ak si už nebudeš vedieť rady, mohli by ste skusiť Duphalac, alebo niečo podobné na báze laktulózy (Lactulosa biomedica?). Ja som to začala dávať svojej dcérke, ked sme si uz naozaj nevedeli rady (skusali sme slivkovu kompotovu stavu, marhulovu, susene slivky - bola schona ich zjest aj pol sacku na posedenie a nic nepomahalo). Došlo to do takeho stadia, ze ked sa mala ist vykakat, tak plakala. Ked sme zacali davat laktulozu, stolica sa postupne upravila. Dobre je, ze nejde o klasicke prehanadlo a nesposobuje "zlenivenie" črievok, je to vlastne len disacharid (druh cukru), ktory prechadza črievkami bez zmeny. Mozu ju uzivat aj tehotne a co som pozerala je tam aj davkovanie pre deti mladsie ako 1 rok. Samozrejme najskor by som skusala dostupné prirodne alternativy, ale ak vam to nepomoze, tak skuste toto.
ak si nevie rady detská pediatrička ktorej chodíte, skús zájsť za inou...chlapci sú na tieto veci háklivejší, ako baby, možno potrebuje nejaké špeci vyšetrenie a možno je na niečo fakt alergický...a je dosť možné že na ten nutrilon...skús sa na to u lekárky spýtať, hádam bude múdrejšia ako my, viem si predstaviť, že to nie ej nič príjemné ani pre neho, ani pre teba, vyskúšaj keď sa naje aj to cvičenie, pritláčať mu nožičky k brušku a masírovať mu bruško
@lucia006 ahoj my sme sice boli kojeny a sme stale...ale nas napr.zapekalo ze sa nemohol vykakat z mrkvy a ked hned po nej vypil mlieko bola to hotova katastrofa...vteddy nam pomohol teplomer .ale niie vzzdy.
@svetlusska no moj papa kazdy den mrkvu ,toto ani ma nenapadlo,zeby mohlo zapekat.ale predtym nepapal mrkvu ked bol mladsi.
Pretoze sackove obsahuju fenikel a on nemoze fenikel.
@lucia006 neviem ako pri UM ale pri materskom nas zapekalo hlavne ak som dala surovu a za tim mlieko hotovo...varena trocha menej...ptom som mrkvu vylucia na tyzden a ak som mu davala tak iba v malych mnozstvach....a bol pokoj...a skus pouzivat normalne sackove cajove jednak nie su prisladzane, mozno aj to mu robi problem..moja kamoska prri malom mala velky problem s hipp cajom granulovanym tiez maly strasny problem so stolicou zacali pouzivat klasicke a bolo dobre...granulovane caje jej neodporucala ani lekarka...
@lucia006 aha to som nevedela..my sme zase feniklovy caj pili na prdiky...beriem spat tie sackovee...
@svetlusska no ano nemoze mal ztoho velke krce,a mrkvicku este ked nepapal aj vtedy mal zapchu,
môj malý prestal mať zápchy a nadúvanie keď som začala so zeleninovou polievočkou na masielku on keď má 6 mesiacov tak sú také jogurtiky a výživy, ktoré môže už od 4 mesiacov a malému od narodenia dodnes (má dva roky) dávam piť iba harmančekový čajík ten mám dosť pomáhal on obnovuje črevnú flóru atď ale to iba ak nie ste alergici. Ja sladím čaj iba medom a najlepšie ničím
@lucia006 hmmm eeste ma napada moznost kuknut v bio obchode ci nahodou tam neebudu mat nejaky detsky caj bez fenyklu...ale to je len napad
no kamoškin mal podobny problem davala mu bieli nizkotučny jogurt zmiesany s jablckom a vzdy sa jej potom vykakal inak mu stale ked videla ze tlaci pomahala trubkou. a nedava ziaden banan... Môj nastastie kaka az vela 🙂 ja som stale davala probio Dophilus lebo z Bio gaje mi hnackoval
@lucia006 treba hladat asi pricinu. Zapcha je uz len dosledok. Testy na laktozu vam robili?