Ahojte, zaujímalo by ma, či ste mali podobný problém pri svojich deťoch. Moja malá začala mať zápchy pred piatym mesiacom. Vtedy ešte nebola prikrmovana. S príkrmami sme začali pár dní po päťmesačnej kontrole. Mali sme chvíľku pauzu,pretože som nechcela na to tlačiť,keď odmietala. Ale dajme tomu,že ten mesiac a pol je aj prikrmovana a dojčená. Samozrejme jej dávam aj čajík rumančekový alebo vodičku. S bruškom mala problémy od narodenia,trpela kolikami.
Skúšam všetko. Ovseny odvar,šťavy, skrátka vlákninu. Pár krát sa podarilo,že sa vylákala po čerstvých slivkach. Ja už neviem ako postupovať. Užíva biogaiu,duphalac od lekára,už keď je moc zle robím jej klystír easylax alebo glycerínove čipky. Myslíte,že to prejde časom? Lekár nás neposlal na žiadne špeciálne vyšetrenie. Alebo môže to byť spojené so zúbkami? Minulú sobotu som si všimla,že sa jej začína prerezavat,ale ešte ho nemá vonku. Prosím vás ak máte nejakú podobnú skúsenosť alebo mi viete poradiť budem vďačná.
@danielahamar od narodenia má len materské mliečko
tak netlač do nej čaj, keď jej aj tak nepomáha a skús zmeniť probiotiká napríklad
@uzivatelka1113 keď som sa pýtala o radu jednej známej,tak povedala,že môžem skúsiť aj čaj. Pitný režim je dosť dôležitý pri prikrmoch. Ale ďakujem za radu 🤗😉
hovorím o konkrétnom rumancekovom čaji a nie o vode.. veď keď stále dávaš rovnaké veci a nepomáha, tak treba možno niečo zmeniť
Presne toto sme mali aj my...mala ma 7 mesiacov a posledne dva týždne začala kakat každý deň a bez veľkého tlačenia. PRedtym každý cca 4 den a len s pomocou. Prešlo to samo,takže neporadím. Držím palce, nech sa to upraví aj vam samé.
Ja by som jej pridala do prikrmu olej, panenský olivový, tekvicovy. Tiez by som konzultovala s iným pediatrom. A zmenila probiotiká, ked Vám nepomáhajú. Mozte jej aj vecer do vodičky namocit 2,3 sušené slivky a rano alebo počas dňa dať vypiť tuto vodičku a aspon jednu slivku nakrajat na jemnučko a pridať do kase/bieleho jogurtu. Alebo aj taku namočenu by som jej ju skúsila ponúknuť ako raňajky. Ked ste spominali, ze slivky jej pomohli.
Cajik mozes skusit aj feniklovy a nam tiez aj ten biely jogurt pomohol - kazdy den ked zjedla 1 jogurt (musi obsahovat zive kultury) a sa to pekne upravilo...zavadzala som ho kvoli traveniu do prikrmov skor, asi ten 5-6 mesiac (prikrmovana od 4) prave kvoli traveniu.
aj biogaja môže robiť neplechu a možno mlieko nesedí, ak od narodenia