Zápcha u 6,5 mesačného

23. apr 2022

Ahojte, moj syn ma 6,5 mesiaca, na prikrmoch sme uz od 5 mesiaca a od vtedy kaka iba s pomocou, a ak sam tak Su to bobky male… dnes som dala rurku a silno tlacil od rana tak mu dam a vysli male bobky fakt tazko sa mu tlacili chudacikovi, olej do prikrmov davam, vodu cistu pije tiez ale nie 2 deci nevypije ale daco ano aj prikrmy nerobim huste.. slivkove vyzivy papa tak poradte co skusit

diamond007
23. apr 2022

Aké výživy? Treba pridať kvapku olivového oleja

zuzana2299
23. apr 2022

No tak ono záleží ake prikrmy mu dávaš. Co obsahujú

pusinka12221
23. apr 2022

Ahoj naša strašne dlho kakala s teplomerom. Mala hipp comfort ale aj tak. Potom som jej dávala čipky ale aj easylax pekne to šlo všetko von a už som ju začala dávať na nočník a vodičku pila spolu s jablkovu šťavou z dm a ešte som jej dávala sirup na riedenie stolice dulcosoft a teraz dávam lactecon, dulcosoft ma výpadok.

petamich
23. apr 2022

probiotika, castejsie davat do prikrmu cuketu a skusit odsledovat co ho zapeka - byva to napr. mrkva ale aj zemiak u niektorych deticiek, tak to by som na chvilu vynechala

nikpa
23. apr 2022

Ovsené vločky povariť vo vode na kašu a do toho nastrúhať jablko ale dávať každý deň, aspoň pár lyžičiek. A dávať piť kamilkovy čaj, aspoň pol šálky denne. Máme so zápchou dlhodobo skúsenosti, toto synovi väčšinou po pár dňoch zaberie ale treba to naozaj dodržiavať aspoň pár dní za sebou a potom preventívne občas dať vločky aj ten čaj kamilkovy.

autor
24. apr 2022

@nikpa tak dnes som skusila tie ovsene vlocky a dala som vyzivu slivka-jablko , zalejem ten kamilkovy caj a uvidime

nikpa
24. apr 2022

Dúfam že to pomôže, nášmu väčšinou až na druhý deň ale to už keď máva také suché bobky. Teraz momentálne to tiež dávam lebo 3 dni zas nebol na veľkej 🤦

banalu
24. apr 2022

Moju napr. zapeka zo zemiaku a z batatu. Z batatu viac.. ked mala velmi tvrde bobky tak som jej 2 dni davala len UM, aby sa jej to upravilo a potom zas prikrm na obed. Snazim sa tymto vyhybat rektalnej rurke a teplomeru, ak sa pouzivaju velmi casto, dieta si na to moze zvyknut a narobi to vacsiu sarapatu ako vynechanie prikrmu za ucelom upravi stolice.
Harmancekovy caj zmakcuje stolicu, no pozor je to mozny alergen, takze ak sa ti nahodou vyhadze, tak aby si vedela, ze to mohlo byt z caju. Moja sa vyhadzala ked mala 3 mesiace a teraz som skusila znova a uz v pohode.
Pises, ze olej pouzivas aj vodicku pije.. no mozno malo. A este tie probiotika, ak je na UM tak kazdy den - tak nam vraveli na gastre. Do mojej tiez dostanem malo vody + ma huste UM kedze ma reflux.. takze bojujeme pomalicky a skusame.

minimonk
24. apr 2022

Ahoj 🙂 my sme sa so zápchou u malého veľmi natrapili :( rektalnu rurku som nikdy použiť nechcela, tak som hľadala a našla prírodný produkt, ktorý nám pomáha dodnes a vieš ho využiť na mnoho problémov , ak by ta to zaujalo, kľudne mi napíš správu, veľmi rada ti poradím pretože nám to uľahčilo život 🙏