Zápcha u 4-ročnej dcéry

20. feb 2024

Nejde mi to do hlavy. Absolútne nič sme nezmenili. Nič! Len vitamín D som začala dávať iný- devit. Ale ten brala už aj pred tým. Nikdy v živote nemala problém so stolicou. 2x denne mala pravidelnú stolicu, bez problémov. Teraz už týždeň sa trápi. Vyprázdni sa 1x za deň aj to 4 bobky ako zajac. Si také tvrdé, že v toaletnom bol problém ich stlačiť. Neskutočne zapachaju, ale to zrejme kvôli tomu, že to v nej dlho kysne.
Mala aj zvýšenú teplotu do 38, bez akýchkoľvek príznakov choroby.
Kedy to začať riešiť? Ako spoznám, že môže ísť o niečo vážne?
Ďakujem

autor
20. feb 2024

Jest jej chuti, sladkosti neje, denne 1-2 jablká, mandarínky, hrušky, zeleninu detto, vločky, polievky, ... proste nerozumiem.
Aktuálne mi zjedla celý obed - špenát s kuracím Mäsom a ryžou.

autor
20. feb 2024

Ešte dodám - na raňajky mala napr. dnes vločky s mliekom. Na desiatu 1/2 jablká a celú mandarinku. Inokedy ma chlieb s maslom a nejakou zeleninou..
Akurát mi napadlo, že jej začali veľmi chutiť moje šošovicové chlebíky a asi pred 5dnami ich zjedla asi 5ks. Môže to byť aj z toho? Hľadám príčinu kde som urobila chybu

alienkami
20. feb 2024

Pije dosť? Probiotiká ste skúšali?
Tie "polystyrény" treba poriadne zapiť. Je to vláknina a tá potrebuje tekutiny aby ľahšie prešla trávením

autor
20. feb 2024

@alienkami tak potom ju zapiekli oni. Vodu do nej musím nasilu liať. Keby jej nenukam tak si spomenie raz za týždeň že sa má napiť.
Prejde to samo? Alebo čo treba robiť?
Probiotika berie.

alienkami
20. feb 2024

Hlavne musíte popracovať na pitnom režime. Ak málo pije, bude to tým. Ostatné vyzerá byť v poriadku.

autor
20. feb 2024

@alienkami snažím sa do nej liať pravidelne, ale posnažím sa ešte viac 🙏

autor
20. feb 2024

@alienkami ďakujem

alienkami
20. feb 2024

Ak nechce čistú vodu, skúste ovocné čaje, alebo aspoň riedený džús. Ja tak robím dievčatám "malinovky". Dám 1/4-1/3 pohára 100% džúsu a dolejem vodou/sódou. Ak sa dá, tak pravidelne ponúkať - hoci len pár hltov, ale nech sa napije. Nemusí naraz celý pohár.

titla
20. feb 2024

Ja by som v lekarni kupila sirup na zmakcenie stolice. Ak ju zapieklo mohla sa v crevach vytvorit prekazka zo stvrdnutej stolice a tych par bobkov je len to co preslo okolo, pripadne sa uvolnilo. Silny zapch naznacuje kvasenie. Treba zvysit prijem tekutin, pripadne v prvom kroku skusit glycerinove cipky - pomozu ak stolica zaseknuta v konecniku, ale ak je to vyssie v creve tak Dulcosoft sirup (alebo podobne, poradia v lekarni) zmakci stolicu.

slavomira236
20. feb 2024

Toto vyskusaj