Zápcha u 3,5 mesačného bábätka

mimikas
29. apr 2012

Ahojte, potrebovala by som poradit. Moj tri a pol mesacny syncek ma zapchu, nekakal uz tri dni, nie je nejaky nervozny a aj prdka ale pravdaze ma obrovske brusko a aj ked tlaci tak sa nic nedeje. Maly uz nie je kojeny, papa len Nutrilon HA a obcas rascovy cajik. Skusala som uz aj rurku ale nic sa nedialo. Ako mu mozem pomoc?

surviver
29. apr 2012

skus feniklovy čajik,nam zaberal

zitaje
29. apr 2012

Neviem ako je to u nekojenych deti, ale kojene deti mozu nekakat aj tyzden - proste telicko vsetko spotrebuje. Ked nie je nejaky nespokojny, ja by som to zatial neriesila. 😉 A brusko moze mat nafuknute aj z vetrov.

31majka12
29. apr 2012

ten rascovy cajik...moze pekne potrapit babatkovske brusko...my sme museli prestat pit.
A aj Nutrilon zapeka,vedela si o tom?

mimikas
autor
29. apr 2012

@surviver feniklovy caj moze byt aj obycajny ci musi byt nejaky specialny pre deti? Lebo nejaky fenikovy z lekarne mam doma.

mimikas
autor
29. apr 2012

@31majka12 ano viem ale uz ho pijeme 3 tyzdne ho pijeme a zatial bolo vsetko fajn, stalo sa to teraz prvy krat, tak neviem ci to moze byt tym Nutrilonom a ci ho mam zmenit na BEBU.

katren
29. apr 2012

@mimikas najskor sa porad s pediatrom a potom men mlieko....nie len tak

surviver
29. apr 2012

@mimikas my davame taky z DM v nalevovych vreckach,je určeny pre deti od 2.tyždna života...ale ak mate doma fenikel,tak možeš dat vyvarit par zrniek a dat mu to vypit,

31majka12
29. apr 2012

@mimikas nam pomohli probiotika infants dophilus...a berieme ich aj teraz

barustek
29. apr 2012

@mimikas aj nám
pomohli probiotika a odvtedy kaka pekne sama ,

31majka12
29. apr 2012

@mimikas no my sme museli menit tiez ..mne maleho uz v porodnici prikrmovali nutrilonom...a museli sme zmenit mliecko...lebo ja som mala svoojho malo...a maly mi nepriberal.
My sme presli po nutrilone na hami...ale z toho mi vracal...a az potom sme presli na bebu.
to mal 6 tyzdnov.
A tiez mi kakal len raz za 9 dni.
Ako sme zmenili mliecko na Bebu,a aj som kojila ..aj tie probiotika zabrali..tak bolo vsetko O.K

evka4
29. apr 2012

@mimikas vyskusaj probiotika (bio gaia alebo infant dophilus).

gloria78
29. apr 2012

viem, že tu nájdem moooc odporcov, bo ja som jednorazovo pp. dávala v malom množstve slabý čajík z kamiliek 😒 ale zabral nám vždy 😉

veve39
29. apr 2012

@gloria78 cajik z kamiliek, resp. mlieko zarobene v slabunkom kamilkovom caji nam proti zapche poradilo niekolko pediatrov, aj neonatologicka z novorod.oddelenia - ak dieta nezareaguje koznou reakciou, je to proti zapche odporucany sposob domacej pomoci
@mimikas kojene (aj neuplne kojene) babo nemusi mat stolicu aj cca 3 tyzdne - opat info od detskej chirurgicky z Kramarov
pokial stolica nie je tvrda, nejde o zapchu
u babatiek v 2.-3.mesiaci castokrat dochadza k zmene frekvencie vylucovania, z intervalu kazdy den na 1xtyzdenne, prip. aj menej

boka79
30. apr 2012

Ahiojte, ked sme uz pri tej stolici? My mame 5 t. a maly ma v kazdej plienke stolicu, je kojeny, viem, ze u malej sa to zmenilo, ale nepamatam kedy. kedy sa zmensi ta frekvencia stolic? ca?

franfo
26. jún 2012

Ahojte Mamicky.
Spolu s pritelkou mame 3mes. syna a mame problem s kakanim. Uz nie je kojeny,krmime ho Aptamilom HA. Sam nevykaka ani makke f.
Skusili sme uz fenikel,kamilky (caj) ale bez vysledku. teraz skusame ovsene vlocky,ale maly je na tom este horsie.

Prosime o radu. ☹

nikolet_89
27. jún 2012

ahoj ja tiez nekojim malinku....a problem s kakanim ma sem tam aj ona, tiez davame nutrilon ha...vzdy sa nam podari s rurkou ze kaka, pred tym jej pomasirujem brusko, pocvicim nozickami, pichnem jej rurku a ak jej to nejde tak trochu zatocim nou nic sa mu nestane...a ked nezabera tak skus kupit kvapky biogaja to malinkej zaberalo prve 2 mesiace su to probiotika ktore mu neublizia, na obnovenie crevnej mikroflory pouzivali sme ich cele 2 mesiace...a inak on je uz dost velky a stare mami co maju deti mi aj radili stavy z ovocia ci kompotu dat trochu a ono sa to spusti, ale ja sa radsej priklanam k tym kvapkam a rurke...

monikkak
11. aug 2012

Ahojte...mam síce 4 mesačnú dcérku ale nejdem zakladať novú tému tak píšem sem. Mala sa nemôže vykakať 3 dni, je plne kojená len občas prikrmujeme. Stále len tlači potom začne veľmi plakať, že jej to nejde toto máme celý deň. Natieram bruško aj pupíkom, dávam piť čajík a nič ☹ neviete čo by mohlo ešte pomôcť ? Mávali sme aj predtým, že sme nekakali aj 5 dní ale vtedy ju to tak netrápilo ako teraz...

nikolko154
18. aug 2012

harmancekovy hipp cajik alebo vyvarit lanove semiacka pridat trosku d cajiku...100%

strapco13
18. aug 2012

@monikkak moze ju zapekat s UM
plac nemusi znamenat, ze chce kakat, ale moze
najlepsie je zvysit prijem materskeho mliecka..to zlepsuje traviace procesy
ak chces iba dojcit..skontaktuj sa osobne s laktacnou poradkynou www.mamila.sk - ukaze ti spravnu polohu, prisatie, ako sa da zvysit tvorba mliecka, ako dokrmovat na rpsniku, aby bola tvorba mlieka stimulovana co najviac

lipkosovak
8. sep 2013

tak nasa mala ma sice iba 3 mesiace no ja som jej skusila dat lyzicku slepacieho vyvaru bez korenia a bez vegety...proste sliepka, mrkva a petrzlen a len stipka soli....vyvar bol dost mastny...dali sme jej ozaj jednu lyzicku a hned sa to pohlo a par krat pomohol aj cajik tesne pred alebo po mliecku

andrea2722
1. jún 2014

@monikkak ahoj....ja sice viem, ze si to riesila pred 2 rokmi ale mame ten isty problem s malickou....len tlaci a tlaci a vykakat sa nevie, pritom masirujem brusko, pijem vela fenikloveho caju, detskeho caju, aj svetojanskeho aby to dostala cez mliecko nakolko mi odmieta pit caj a vodu, je cisto kojena..... pouzivame probiotika biogaja...som zufala mame problemy od malicka s tymto, ale pred 3 tyzdnami sa nam to upravilo a bolo uz super a zase sa nam to vratilo...ak sa rozpamatas co vam pomohlo na kakanie, je pravda ze ked pridu prikrmi sa to upravy? my mame zacat uz od 4,5 mesiaca nakolko je trosku anemicka aby nemusela brat tie hnusne kvapky tak zacneme s prikrmom skorej aby dostala zelezo cez stravu...... dakujem za radu, lebo toto je na nevydrzanie pozerat sa na ten malicky zazrak a neviem mu pomoct a rirkovat nechcem toho som sa uz narobila dost nechem aby si mala zvykla a uz kakala mesiac sama..... a vratilo sa to

zuzi0110
1. jún 2014

@andrea2722 Kojené dieťa nemusí mať stolicu aj niekoľko dní. Moje kakali tak po 8 dňoch. Z mojej skúsenosti skor usudzujem ze ju bruško boli z toho množstva rôznych čajov čo piješ. Ja pijem iba čistú vodu a rooibos pri kojení. Tekutiny sa čisto dojčenému dieťaťu nemusia podávať žiadne a dojčiť treba na požiadanie.

andrea2722
2. jún 2014

Je kojena na poziadanie.....dnes sa vykakala ale to som jej musela trosku ritku roztiahnut...viem ze kojene dieta nemusi mat stolicu kazdy den...ale nasa tlaci a puci sa nejde jej to..... caje pijem aby sa aspon vyprdkala....ja na nej vidim, ze chce kakat a nejde jej to......ja som uz zufala.... ☹

janka01mi
23. jún 2018

Ahojte my mame to iste...mam syna 3,5 mesiaca iba kojeny a puči sa a nic....dnes som mu musela dat rektalnu trub. lebo plakal do nepričetna....a vykakal sa ale bolo to take huste ako riedka kaša...moze mat take babo taku stolicu? Poradte

evita168
23. jún 2018

@mimikas moja mala tiez papala ten nutrilon a mali sme veru aj my tieto problemy ja som jej davala umele mlieko do fenikoveho caju kupila som v lekarni pre deti od 1mesiaca dost to pomohlo ked bolo mliecko nie vlazne ale viac teplejsie nie horuce a vykakala sa a ked ani to nepomohlo tak som kupila v lekarni slivkovu stavu a trosku som naliala do mlieka ale fakt malicko a pomohlo nam ked uz bolo velmi velmi zle pomohla som jej kakat s teplomerom nakonec sme presli na obycajny nutrilon a bolo po probleme a este sme davali probiotika.