Ahojte babulky, potrebujem radu, pretoze som uz zufala:( Mame 2tyzdnove dievcatko, mliecka v prsnikoch mam dost, az vyteka a strieka pruidom. ale mam pocit, ze nasej malickej nestaci, kojim aj hodinu vkuse a aj napriek tomu potom spusti plac a ohryza si az rucicky, co by zase jedla a stale hlada prsnik, ja uz nevladzem, ona by bola na prsniku 24hodin denne, vcera vecer som uz dala Nutrilon HA a zaspala ako babatko, spala styri hodiny vkuse, tak ja uz neviem co robim zle:( Lenze po tom Nutrilone sa mi zda, ze sa zapiekla, pretoze nekakala celu noc a ani doteraz, co je dobre na zapchu u tak malickeho babatka a ktrore umele mliecko je najlepsie?? Dakujem za kazdu radu🙂
@jarabica123 tak ako pise hajanka. pokial tvoja prdka a nema tvrde brusko este ziadnu zapchu nema. kojene dieta nemusi kakat aj niekolko dni, ked jej das par ml UM to este nemusi mat z toho zapchu. pekne pockaj a nepanikar
@jarabica123 "kojím aj hodinu v kuse" ....ak chceš naozaj malinkú dojčiť-mlieka máš dosť,podľa toho čo si napísala ale máte asi zlú techniku dojčenia 😒 ,tak sa poraď s laktačnou poradkyňou a nedokrmuj umelým mliekom 😉
Ked sa mi narodil synček,aj on chcel byť vždy na prsniku,a ja som si myslela že mu nestači mlieko.Potom ked sme išli na poradnu,pribral za 4 tyždne 1 kg 🙂,takže nebol problém s mliečkom,ale on bol taky,častejšie jedol a menšie dávky,ale to tak po 2mesiacoch upravovalo,cez deň bol kojeny každé 2 hod,v noci ked sa zobudil (1-2X-potom po 3 mesiacoch sa budil iba 1x sa nakojiť,potom ked mu išli zubky zase sa budil 2x).U dcéry to bolo iné,velmi rychlo sa nastavila na 4hodinové kojenia,sama od seba,dobre sa najedola bola kludná..Každé bábo je iné..
@jarabica123 - podla mna je prikrmovanie v tvojom pripade cista paranoja a zbytocnost....Deti maju malilinkaty zaludocek a materske mlieko rychlo travi...v tomto veku zabudni, ze to bude len o prikrmeni...je to cesta k uplnemu odstaveniu...dieta bude zvysovat dopyt - co je prirodzene - a ked mu das UM, prsia o tom ani nebudu vediet, nebudu mat sancu zareagovat. Tym padom si uz budes duplom mysliet, ze nestaci... vravim - spirala nadol. To, ze si dieta zuzle rucicky nieje len o hlade...a ak sa koji tak dlho, urcite saje aj naprazdno - teda ma z prsa cumel -to ju treba odpojit. Laktacna ti poradi.
Ak maš mliečko dosť tak možno ti vela strieka - silno a mala nestiha hltať a potom sa ani nenaje poriadne a plače od hladu, možno si skusiť najprv odstriekať mliečko než začne papať alebo odsať trošku na začiatok alebo je zla technika prikladanie pre vas - je lepšie sa poradiť s laktačnou poradkinou alebo si vyhladaj forum a kojeni je ich tu dosť a určtie tam najdeš mamičky ktore mali ten isty problem ako ty.
na zapchu je dobry vyvar z ovsenych vločiek alebo do UM ak jej budeš davať daj tršoku - štipku obyčajne masla čisteho ja som davala z toho lidlackeho a mala pótom pekne kakala lebo my sme trubičkovali to 4 mesiacov a ja som sa dozvedela o tom masle neskor takže ked som občas dala maslo tak sa mi pekne sama vykakala aj ked s problemom dlho tlačila, mali sme tento problem robila som jej vyvari z ovsenych vločiek čo nám trošku pomohlo ale nám sa to všetko rozbehlo až ked sme začali davať od 5 mesiaca prikrmy vtedy sa krásne sama rozkakala a kalala aj tri krát za den niekedy 😀 ono to je individualne u každeho babatka ináč - ked tak skus s babatkom po každom kupani a pri tom ako ho budeš natierať mliečkom pomasiruj a pocvič nožičkami. Naša prdela vela a riadne len s kakanim mala problemy aj koliky sme mali do 4 mes. takže to jedno s druhym ale vydržali sme to spolu. Dojčene detičky nemusia mať stolicu vraj aj tyž. ale zatial čo poznam kamošky tak male vždy kakali tak neviem tiež je to asi induvidualne, ak by mala tvoja mala zacpu videla by si že tlači a talči a nervači sa pritom a nejde jej to tak potom možeš si myslieť že je zapečena a nejde jej vykakať, podla čoho vieš že je zapečena?
my použivame Hami mliečko, pred tym sme papali Sunar ale nám nerobil dobre bolelo bruško a mali sme skysnutu hrčkavu stolicu po nom, Hami nám robi dobre a sme s nim spokojny a pijeme ešte stale :o}} už nemenim :o}}
Ešte som chcela napisať - že moja kamaratka ma tredie dieťa a to veru do cecku nevie odtrhnuť ta mala stale len na cecku stle len chcela papať či cez den alebo v noci dokonca velakrat ked sme boli na prechadzke a kočikovali mala stale plakala vytiahla cecek malu priložila na chviločku tak sa ukludnila, zaspala a bolo dobre dala do kočika a pokračovali sme no proste uplna ceckoška a pritom vraj tie prve dve vobec take neboli - ona nevyspata a unave z tejto mladšej ešte nema ani rok a stale to robi - no to je v tom dieťatku na cecku skoro každu hod. a niekedy stači ked ju len priloži na pár sekund a je dobre.
možno aj tvoja mala je taka že neni chyba v kojeni!!!! ale to že mala si proste vyžaduje byť na tom ceciku uvidiš v poradni ako pribera - ale pokial maš vela mliečka tak to nerieš s UM uvidiš budeš to lutovať - ide to velmi do penazi viem o čom vravim. a nekonbinuj UM s MM bud koj alebo davaj len UM - mala ti može takto zas velmi moc pribrať a bude mať nadvahu - druha kamoška takto krmi malu a mala ma 2 mes. 2 tyž. a ma cez 6kg strašne je tlstučka jej sa nechcelo často kojiť a riešila konbinaciu že mala sa napila MM a potom ju ešte dokrmila UM!
..aj moj synček si hryzkal ručičky,cmulal.Dala som mu dudel 😅 ,a to ho ukludnilo,aspon necmula ruku či palec,tak radšej ten dudel.
ahoj...ono je fajn že ti prespala po UM aj 4 hodinky, ale ak to ešte par krat spravíš,tak sa možeš rozlučiť s kojením ☹ ...vlastna skusenost....ja som kojila plne 4 mesiace, v piatom som zacala nahradzať jednu dávku umelým mliekom, pretože mala neustale plakala ,ked som ju nakojila vydržala tak hodinku a pol a znova plac ( dovtedy spavala po nakojení aj 4 hodinky)...tak som dala UM a bol pokoj, krasne spinkala...lenže ona si tak navykla,že potom zacala odmietat moj prsnik a za do 2mes. sme boli už len na umelom mliečku.......ja som zvolila klasiku SUNAR, a musim povedať že žiadne problemy ani zapchy sme nemali, teda mne bežne kakala každy 2-3 den a doktor bovedal že je to v pohode 🙂 takže žiadne obavy. Inak ak sme sem tam nekakali dlhšie tak stačilo zarobiť umele mliečko do harmančekového čaju...alebo celý den piť harmanč. čajík a na druhý den sa zaručene vykaka 🙂 tak vela zdaru
@jarabica123 vyhadaj vo fore je tu mnozstvo podobnych diskuii,
porad sa s lakt. porad. ohladom spravnej techniky dojcenie
1 den pri UM nie je zapcha, ak neplace, netlaci
najlepsie UM neexistuje, kazde je dobre, s akym zacnes, take davaj 😉
v pripade skutocnej zapchy dopln probiotika (biogaia) pravidelne a dlhodobo