Ahojte maminky,mame 16 mesacnu dcerku. Problemy s kakanim mame odmalicka. Mava obdobie ked kakava kazdy den ,niekedy kazdy druhy den. Lenze teraz je to horsie. V pondelok mala poslednu stolicu - stolica mäkky sulec a trocha redsia. Od pondelka nie a nie kakat. Ja viem ze su tu rozne temy od zapchy. Ale potrebujem poradit. Nasa mala ma traumu uz len z prebalovania a nie to este jej davat cipok ,vzdy musime byt dvaja pri nej. Po zufalstve som volala doktorke a ta mi povedala aby som jej dala duphalac 2x denne .ako som jwj ho dala tak sa mi trikrat vykakakala ,sice to boli tvrde hovienka ale vykakala. Bol to piatok. A twraz je tomu dva dni a zase nic. Pravidelne davam duphalac ,slivkovu stavu,ovaene vlocky,jablko,vsetko co obsahuje vlakninu. A aj pije. Prosim poradte ake mate akusenosti. Rozmyslala som ze zase budem kontaktovat nasu dr.co sme k nej chodili na gastro.
No my sme na gastre vareni peceni aj ked konecne po vymene gastra neviem ktoreho sme ok. Treba zistit pricinu. U nas to bol lepok ak ked dcera alergiu na lepok nema. Ja by som poradila psylium z lekarne je to nenavykove rastlinka. Moze aj male dieta. Lieky by som este nedala. Drzim palce ale nie je to normalne ak ma pestru stravu a aj pije. Niekde bude problem a este k tomu aj ta psychika.
@andynkotrpaslik skus dat pomaranc
Ten duphalac nie je nevykovy . Ja som malej nikdy lieky nedavala. To uz musi byt . Len problem je ze cipok odmieta. Od narodenia behame po doktoroch a mala ma uz traumu len ked vidi sestricku zacne plakat. Snazime sa ako najviac vieme ,citam co pomaha na vykakanie a tiez uz mzm pocit ze by aj chcela aj nechce. Ci to neni psychika. Este sme na plienkach . Na nocniku nechce byt . A nutit ju nebudem.
@marion09 pomarancovu stavu ? Alebo jej ho dat spapat ? Lebo som pocula ze je alergen .
Treba skusit probiotika.my davame dcere od narodenia,pediatricka je s tym OK. A mozem povedat ze nam to usetrilo kopu placu a bolesti🙂
@bibistec psyllium treba zapijat velkym mnozstvom tekutiny, s tym mavaju deti problem. Ale su aj take vlakniny, pri ktorych netreba tolko pit, treba sa konkretne tak pytat v lekarni, nech poradia.
@andynkotrpaslik ano je to alergen ale pre koho ako,moja tiez tazko a malo kakala ale od roka jej davam cca kazdy 3.den spapat pol pomaranca a odvtedy kaka pekne
@andynkotrpaslik v 16 m us pomaranc v klude moze, vyskusaj najskor trosku. Ja ked dam mojej dve mandarinky, tak ju vzdy prezenie 😀
@lindusss2016 pomaranc ci mandarinka obsahuju viac vlakniny ako slivky😉
@andynkotrpaslik ahoj, ja by som ti poradila uvarit obycajny rumancekovy caj a viac ho osladit ,dat cca dve, dve a pol lyzicky cukru, nech nie je prikry,ale len poriadne sladky a dat ho tri razy cez den. U nas toto vzdy pomohlo. A banan by som nedavala , ten sa dava pri hnacke. Vsetko dobre .
@lericenkam ahoj . Ten aj davam aj sladim. A vdaka bohu ze ho pije a potom jej davam cistu vodu aby to mala na striedacku. Banan mi nikdy nechcela jest a to viem ze sa dava pri hnacke. Dakujem.
@marion09 dakujem Vam baby. Tak teda skusim pomaranc . Lebo uz som ozaj zufala . Ja len dufam ze sa to zlepsi a ze bude kakavat.
Este som sa chcela opytat co by som jej pri zapche ako obed mohla uvarit ? Dakujem.
@andynkotrpaslik zemiakovobrokolicove pyre
@andynkotrpaslik čípok veľmi pomáha !!!! Aj u nás je to boj, ale musím do malého dostať,ináč tiež odmieta, krik - plač - atď !
Nam velmi pomaha brokolica - varievam kremovu polievku hadam kazdy treti den. Este lepsie pomaha papat špaldove vsetko - od chlebika az po kolace. Peč jej vsetko zo špaldovej muky.
@andynkotrpaslikčípok veľmi pomáha !!! Aj mi bojujeme čípkami, ale vyhrávam ja ! Malý tiež odmieta, krik, plač, umenie je donho dostať !!! ale ked sa tam dostane, určite splní svoje !!! Aj na horúčky dávam čípok i keď je to nenormálny boj
!!!!!
@lindusss2016 tak nemusi az neviem ake mnozstvo. Moja zas totalne nepila a stacilo male mnozstvo psylia pol cajovej lyzicky na to 1,5 dcl a boli
Lenze vcera sme jej dali cipok a nic ..proste ziadna kakanka. Dnes som volala na pohotovost ci mi nevedia poradit. A mam jej davat duphaloc je neskodny a neublizi. Ale veru aj sa zastavim a kupim aj tu spaldovu muku. Pocula som ze je velmi dobry aj mak . Baby moc Vam dakujrm za vsetky rady. :*
@andynkotrpaslik skus kamilkovy cajik. Na presnu davku sa opytaj v lekarni. Je velmi ucinny.
@little_honeybee Maly ma obcas tiez problem zo stolicou pomaha ked nic uz ine napustena aj tepla vanicka s harmanc.odvarom-tam sa vyclapoce dlhsie ako inokedy a nasledne to ide.Zohreje to cele telo aj brusko.Inac aj olivovy olej som dala resp.lanive semienka.
moje deti po banáne zapeká...skús psylium
Ani kupel teply ani teply s kamilkami. Cajik kamilkovy pijeme. Aj do prikrmu davam olivovy olej. Potrebujem volat nasej dr. Gastra. Chcem sono bruska.
@bibistec ja psyllium uzivam a na dlcajovu lyzicku sa ma zapit 1-2 pohare vody, cize na pol.cajovej je to 0,5-1 pohar vody, moja ma dva roky a nvm si predstavit, ze take mnozstvo tekutin do nej naraz dostanem
@lindusss2016 aha ok ja som dcerke nejako nanutila a musela vypit a pomahalo ale my sme.potom prisli na pricinu problemu tak to netrvalo dlho
Urcite chodte na gastro a usg nestaci pytajte normalne komplet vysetrenia a hlavne odbery krvi
My sme vylucilimali ryzu,mrkvu banan....davala som viacto tekvicea, pseno, kamilkovy caj nesladeny, dobre zaberal aj fenikel sna hruskov, odvar z ovsenych vlociek al susenych sliviek
Dnes im volam. Potrebujem si byt na istom.
Nám pomáha acidko... Vanilkové vypije, čisté jej moc nechutí 🙂
Skús aj teplé kúpele, banán, slivky, nie všetko sa musí riešiť rovno liekmy