Ahojte. Mam synčeka 1,5 ročného. Má problémy zo zápchou. Neviem do neho dostať ovocie a ani zeleninu veľmi. Tiež pije málo vody. Je stále kojený. Už fakt neviem ako mu pomôcť zo zápchou. Máte nejaké tipy ako mu pripraviť zeleninu alebo ovocie aby mu chutilo? Je veľmi vyberavý a nezje hocičo. Najradšej ma mäso na smotane s cestovinami, fazuľovú polievku. Dakujem za rady
@lennkka17 zase ak ma rad strukoviny aj to je vlaknina,nemusi vylucne papat vela ovocia a zeleniny. Susene ovocie mu sem tam mozes dat,je to sice sladke ale tiez obsahuje vlakninu,mozno spapa ak ma uz dost zubkov. Nastruhane jablcko,hruska zamaskuj drvenymi piskotami,ja pridavam aj trochu citr.stavy. Riedene ovocne stavy na lacno aspon chlipnut,alebo rano za pohar vlaznej vody po lyzickach. Skus mu kupit peknu flasku so slamkou alebo nejaky hrncek co by sa mu pacil,ide leto naozaj potrebuje veela pit. Ked aj kazdu chvilu po lyzicke,ale musi. Maso na smotane mozes urobit aj s prepasirovanou zeleninou,ina chut ale urcite si da 🙂 Ja som do beznych jedal prepasovala vzdy nejaku zeleninu. Ked ryzu,tak s hraskom,ked zemiak.kasu,tak s brokolicou rozmixovanou a tak. V tej chuti to nieje moc rozdiel a vsetci sme boli spokojni 🙂 Skus porozmyslat kde by si do jeho oblubenych jedal mohla pridat trosku ovocia alebo zel.,urcite na nieco prides. Ako doplnok mozes aj tu rozpustnu,ale ja som neni moc zastanca takejto formy 🙂 drzim palce. Este ma napadlo,kiwi nelubi? Moju vzdy tak kivi precisti ze az 😀
@lennkka17 nam velmi pomohlo papanie ovsenej kase, s ovocim alebo aj bez, ale zato s Grankom 😉 Uvarim trochu jemnych ovsenych vlociek vo vode, (najlepsie su tie z Lidla, dcera zje tak 25g suchych vlociek). Hotove je to za minutku-dve. Do uvarenej kase primiesam trochu Granka - inak nijako nesladim, iba tym Grankom - a ovocie podla sezony a chuti, niekedy ziadne, lebo ziadne nechce. Po 3 dnoch, co toto jedla na ranajky, zacala pravidelne chodit na velku. A to sme dovtedy skusali vsetko mozne, aj laxativa od doktorky.
@lennkka17 rozpustnu vlakninu napr.do polievky,na moju to fungovanie, robit smothie, ma aj ovocie aj pitny rezim, skus nech je sam, nekrm ho, daj do miskyanech si berie, alebo spolocne krmte napr.macka, ze mackovi a jedno jemu