ahojte. chcela by som poradit. syn trpi zapchami. ked tlaci na nocniku tak pred kakanim vynde z neho hneda voda a niekedy sa do toho aj vykaka a inokedy vobec. tlaci pritom bolestivo, place a nechce si dat ani utriet ritku. ma 2 roky a sme objednany aj ku gastroentorologicke ale len koncom maja. mate niekto s niecim takym skusenost? ja sa len bojim aby to nebol daky vaznejsi problem
Skus duphalac nie je navykovy a mozu ho male deti nepises ci to ma dlhoeobo alebo len teraz alebo po urcitych potravinach....urcite tr3ba so stravy vynechat vsetko co moze zapekat a pridat potraviny zmakcujucu stolicu....plus pitny rezim...
Mam s dcerkami takybisty problem. Co nam velmi pomaha je odvar s ovsennych vlociek. Do litra vody dam varit lyzicu vlociek (oplachnutuch). Povarim 3 minutky a scedim. Pockam kym vychladne premiesam a dam do flasky namiesto vody do toho sirup,aby necitili tu chut a v pohode vypiju. Po odvare nikdy nemame problem s kakanim. Inak su to horory naa wc kedy pri noch musim sediet a doslova tlacit s nimi. Toto maju po manzelovi. Staci ze im.niexo nesadne a maju problem so stolocou. Pre najhorsi pripad som kupila aj glycerinove cipky. Odvar nemusis podavat kazdy den. Skus najskor takto na prirodno ci vam to nepomoze. Ibak vraj existuje nejaky sirup na zmakcenie stolice. Ale osobne velmi do noch chemiu pchat nechcem ked nam vlocky zaberaju
dakujem vsetkych za rady. boli sme dnes u doktorky a dala nam duphalac. syn ma problemy dlhodobo a je autista, takze je velmi vyberavy v jedle a hocico mi nezje, takze je to tazko s nim. neviem ci by vypil aj ten odvar z vlociek, ale pochybujem
@inull5, @lennkka17 a co myslis kto robi rektoskopiu a kolonoskopiu? Gastroenterolog, on riesi konecnik, hrube crevo aj tenke crevo. Ja som mala problemy lebo ma svrbel konecnik, a rektoskopiu mi robili na gastre. Podla mna je ok, ze su objednani na gastro. Ale este predtym by som dala zobrat u pediny krv na lepok a mlieko. Tam moze ist o celiakiu alebo problem s mliekom.
@katka1981
@natalym alergiu na mlieko a lepok nema. to uz mu robili testy a ideme skusit bezmliecnu a bezlepkovu stravu. uz sme aj zacali ale postupne vysadzame takze este nie je uplne na nej. ja si myslim ze ma zato hlavne zapchy ze malo pije a nema dobru stravu, ale ked je strasne vyberavy tak je to tazko
@katka1981 😉 skôr som to myslela tak ze by mali ísť najskôr na chirurgiu kde jednoduchým vyšetrením zistí trhliny,prípadne anomálie konecnika..môj syn mal vadu konecnika,poškodené hrubé črevo a nikdy ho gastroenteorolog ani nevidel.vždy to riešil iba chirurg..zasa na druhej strane,áno,kolonoskopiu robí gastro,no blbo som to napísala..len vo poznám maminy,ktoré majú deti a tie problém s hrubým črevom,vždy sme sa bavili že chodili dlllhoo na gastro a prd zistili,že až na chirurgii.
@lennkka17 nejde o alergiu , ale o to, ze tieto potraviny zhorsuju stav autizmu.. je to dokazane.. kup si knihu Syndrom travenia a psychologie .. a pozri si nieco o diete GAPS aj na internete...
www.zivakultura.cz
Zakladom stravy takehoto dietat musia byt vyvary... tak casto pocas dna, ako je to len mozne...
@inull5 to nie je tak, gastroenterolog sa venuje celemu traviacemu traktu, riesi taktiez problemy so stolicou ci vyprazdnovanim, vysetruje aj konecnik, okrem sona aj prstom, ak je potrebne...tak prosim, nepodavaj dezinformacie
@belasy_motylik bože,ďakujem za upozornenie..
Už som sa vyjadrila ako som to myslela...zo skúseností x mamičiek ktoré majú alebo malú problémy s kakanim u detí viem ze na gastre vyriešili veľké nič..ok,gastro odhalí intolerancie,celiakiu..atď.ale čo sa týka napr.vrodenej vývojovej vade hrubého čreva gastro neodhalilo nič..A chodili tam ako na klavír,stále im dávali Duphalac,s tým že to sa upraví..no neupravilo sa a dieta prišlo na chirurgiu s crevom v stave že ho takmer celé odobrali..
@inull5 prepac, nevsimla som si prispevok vyssie. Ono ako vsade zalezi od lekara, my sme mali vazne gastro problemy a gadtro lekar ku ktoremu sme chodili od narodenia nam nespravil v podstate ziadne vysetrenie, presne ako pises, neriesilo sa nic a problemy sa nabalovali, zmenili sme lekara a ten hned pri prvom vysetreni zobral odbery krvi, vysetril moc, vysetril prstom konecnik, urobil sono a presne nam povedal o stave a velkosti konecnika a vsetko postatne okolo. Hlavnou pravdou je na ktorej sa asi vsetci zhodneme je, ze ked ide o zdravie nasich deti treba vyskusat vsetko co a kde sa da.
@lennkka17 no môj mal iný problém..narodil sa s blanou cez konečník.to mu prepichli,ale to nestačilo,pretože otvor bol úzky na prechod aj kašovitej stolice..je operovany,má plastiku dierky na kakanie.trhliny mal pred operaciou pretože jemu konečník kalibrovali s takými zeliezkami.alw to sú iné trhliny,naše boli z vonkajšej časti u vás sú pravdepodobne vnútri čo nie je vidno voľným okom...tieto trhliny sa neoperuju,dáva sa masť na zahojenie.
@belasy_motylik tak vidíš,treba natrafiť na dobrého lekára,aj my sme našli super chirurga až na druhý pokus.
@lennkka17 prepáč ale čo s tým gastroenteorolog??ten rieši hlavne hornú časť tráviaceho traktu,skôr by som riesila chirurga,a tam keď sa nič nezisti,potom gastro..jenoho možností- fisura na konečníku,zúžený konečník,či iná anomália,atď toto ti chirurg povie po vyšetrení prstom,potom nevhodná strava atď..