Zápcha dieťaťa a predĺženie RD

paulinka17
24. nov 2019

Ahojte. Maly mi trpí od pol roka chronickou zápchou, treba veľmi dozerať na to aby sa vyprazdnoval a je to veľké trápenie aj preňho aj pre mna. Zachvilu bude mat 3 roky, tým pádom bude končiť rodičovský ale do škôlky ho kvôli tomu ešte nemôžem dať a tak sa chcem spýtať či sa da predĺžiť len na základe toho že máva zápchy. Mame záznamy aj v karte pretože každú chvilu sme kvôli tomu u dr, na sone, gastre atd. Ďakujem za rady

loginexistuje
24. nov 2019

no neviem ved v skolke dieta nie je cely tyzden a je bezne ze niektore deti chodili n velku len doma a nie v skolke ved kontrolu na d vyprazdnovanim mozes mat rano ci poobede po prichode zo skolky

sara07
24. nov 2019

skusit to môžeš ale velku šancu tomu nedávam

sara07
24. nov 2019

moji traja zásadne sa nejak tak prispôsobili ked chodia do škôlky že len rano alebo večer, a ten posledného zapekavalo

lyci
24. nov 2019

toto je asi najnezmyselnejsi dovod aky som pocula

tinkatinus
24. nov 2019

@paulinka17 no a na tom sone a gastre mu niečo našli? akoze je tam aj dôkaz, že ma niečo s crevami alebo niečo iné?

evittam
24. nov 2019

@paulinka17 Tazko ale skusit to môžeš. Len záznam v karte a žiadni ini odborníci ti nepomoze. Su tu matky co maju deti s vaznymi diagnózami a ziadny predĺžený plateny RP. A zase matky co len kedysi ich dieta kychlo a poznali správnych ludi na správnych miestach...co uz ale dnes tiež je ťažké vybaviť.

dilino
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dilino
24. nov 2019

kvôli zápche nedavajú predlženú RD platenu to by išiel každý pýtať keby to bolo jednoduché teraz to beru veľmi prisne že to nieje diágnoza že to ma hoci kto tu v meste ma mojej známej manžel rakovinú hrubého čreva ma vyvod a na 4 hodiny musi chodiť do práce lebo dostal iba polovičný invalidný to je prirovnanie ako to beru prisne na komisi posúdkovy lekár.

larisalarisa
24. nov 2019

Bohužiaľ, ako dôvod na predĺženie to neprejde

tinkatinus
24. nov 2019

@paulinka17 môj syn nikdy v živote nekakal v škôlke, ani raz. Vzdy musí doma. Ani nikde inde nechce. Raz mu aj črievko vyšlo, tak odvtedy mu dávam vlákninu. Takze si myslim, že aj ten váš vždy pred alebo po škôlke bude.