S osobnej skusennosti s tymto problemom mozem odporucit PROBIOTIKA.Po mesiaci kojenia sa mi stratilo mlieko tak som musela prejst na umele mlieko.Maly sa nemohol vykakat,zduvalo ho ..... Zacali sme pouzivat pupik gel,kminove caje ktore sme nakoniec vysadili,sa mi zdalo ze mu este viac skodia, a samozrejme teplomer do zadocku aby sme mu pomohli s kakanim,kedze po umelom mlieku je hoviemko tu a dieta je este slabe nato aby ho same vytlacilo.Ked som nevedela ako by som mu pomohla,napadlo ma ze som niekde pocula o probiotikach, tak som jeden den brazdila internetom a zistovala.PROBIOTIKA sa delia do roznych skupim ,pre dospelych na to a tamto,pre deti vecsinou byvaju od troch rokov, ale jedny som nasla pre novorodencov (deti od narodenia).Tak som sa zamerala prave pre novorodencov.Tieto probiotika obsahuju prospesne bakterie ktore priaznivo vplyvaju na travenie.Tieto bakterie sa nachadzaju v materskom mlieku a cize,ked matka uz nekoji,dieta tieto prospesne bakterie nedostava a tym vznikaju tieto traviace problemy,zapcha,kolika.... .Tieto probiotika od narodenia dietata sa volaju INFANTS Dophilus od znacky MONSEA..Ked som ich malemu dala,prve kakanie po tom co ich uzil,zaciatok hovienka mal tvrdkavy a koniec redsi a druhe kakanie uz krasne rieducke zltucke hovienko.Sice je asi pre niektore zvlastne ze sa tu rozplyvam nad hovienkom,ale kazdu matko potesi ked sa jej dietatu ulavi a netrapi sa.Tieto PROBIOTIKA uzivame stale ,jasne ze podla davkovania.a super stale krasne hovienko mame ako pri dojceni materskym mliekom.A dalsie vec.Na BROBIOTIKA sa nechytaju ziadne umele mlieka na koliku,zapchu,bolave brusko.... a podobne,nove vymysli od vyrobcov aby mali vecsi zisk.Prirodny liek je hold prirodny,preto sa aj tieto probiotika uchovavaju v chlade (chladnicke) aby sa bakterie neznicili.My pouzivame umele mlieko znacky BABYLOVE z DM drogerie,je o polovicu lacnejci ako tie kvazi ze znackove H...,N......., ...... a na chut hnusne,niektore az horke.Priznam sa sem tam si aj ja scucnem ked pripravujem mlieko BABYLOVE,ma chut ako susena smotana do kavy. 🙂.Ale blizi sa leto ,mala by som s tym prestat.Kedysi sa umele mlieko Sunar pouzivalo na vykrmovanie prasiat.Ale to bola ina doba,to bolo este umele mlieko zadarmo.Aj dnes by to tak malo byt,a ked s tym mali problem ze ludia to zneuzivali pre prasce,tak to maju doktori (detski) predpisovat.Ale no tak,co my v dnesnej dobe mame zadarmo nic,iba cigani.Tak sup sup podme vsetci na slniecko a spravme sa negramotny 🙂.
Som nevedala ze sa tu riesi aj gramatika.Keby som mala riesit kto ako pise tak som tu 24 hodin denne.V prvom rade ma zaujima dana problematika a nie kto pise ake i y,ci ciarku tam kde nema byt (pisatel chce priamo poukazat na danu vec vo vete,ju zvyraznit,vysvetlit aj ked je to gramatcky nesprave) ... .Hold nie kazdy sme dokonaly.A v tomto prispevku je nejaka chybicka,ci mam ho este skontrolovat.
pokiaľ ide o problematiku koliky a umeleho mlieka...ja mozem taktiež súhlasiť s mliekom Babylove z drogerie a k tomu kvapky Colipreve ktore sme tam pridávali. Takže sme to nakoniec zvladli 🙂
ja som davala dcerke EASYLAX su to ampulky glycerinovo-ibiškove na zmäkčenie stolice predava sa to na voľno predaj 8 ampuliek stoji 8,30 eur ale pomaha to vyskušaj
My sme si tiez uzili to svoje ked sme mali najprv hnacku, potom zapchu a takto dookola. Nastastie nam pomohli kvapky coliprev. Pridavaju as do mlieka - takze ziadne drahe specialne mlieka sme kupovat nemuseli. Nemozem si vynachvalit.
Kolika je problem ktorym si presla skoro kazda mamicka. Nie je lahka, najma ked babatko doma stale place. Viem o com hovorim, tiez som si tym presla. A nie je nich horsie ako plac dietata ked mu neviete ako pomoct. Skusali sme zmenu mlieka, masaz bruska...pomohli nam az kvapky coliprev. Niet nad pokojne a spokojne dieta🙂
Ahoj citam tvoj prispevok a najst vhodne mlieko pri kolike je umenie. My sme hladali asi na 4x kym sme nasli take co nas nezapeka. Placu bolo v tomto obdobi neurekom. Znama nam tiež odporucila podavat este pred pitim UM kvapky na koliku coliprev. Tie sme davali a bolest bruska presla. Bolo to obdobie ktore bolo narocne pre vsetkych ale teraz som uz rada, ze to mame za sebou.
@lindussa Možno radšej šup naspäť do školy, naučiť sa gramatiku 😀