Mamicky poradte prosim nieco ucinne za zapareny zadocek. Ma ho az taky vydraty akoby ale nie v mieste otvoru ale smerom pri chrbatiku ;( puzivam len jemne plienky a kupem po pokakani,pouzivam Pampersky.
@mirkaknm My používame Sudocrem.
Bud Phytiol NEO, je vhodny aj pre babatka, to mam vyskusane teraz pri synovi ked ma trochu zacervenanu pokozku a do dalsieho prebalenia je to omnoho lepsie, dcera sa mi raz strasne vyhadzala z pampersiek, cela plienkova oblast bola az cervena, bolava, po tyzdni skusania kadecoho priam zazracne pomohol sedaci kupel Balneum Hermal Plus. V lekarni aj bez predpisu, aj na plienkovu dermatitidu. Po prvom kupeli vyrazne zlepsenie.
@mirkaknm za nas phytiol jednoznačne. Z večera do rána o 90%lepšie
Repikovy odvar, potierat zadocek s vatovym tamponom...a imazol a nepouzivat vlhcene ale cistu vodu 😊
@mirkaknm ak nemá ranky, tak poťierať repíkovým odvarom a potom bephanten care, obrúsky vypustiť a umývať iba čistou vodou ak má ranky v tých vystipaných miestach k lekárke a dá vám miešanú masť, moja to mala aj z vlhčených používame iba pampers sensitive alebo vodu. Moja je už veľká tak plienky už dávno nemáme ale treba ju vetrať, ak sa dá bez plienky.
Bohuzial sme museli vysadit plienky Lupilu z ktorych sa mu to robi. Je to asi pre to, ze nedostatocne saju a na vlhkych miestach sa robia vyrasticky. Den po vysadeni je to uz skoro prec.
syncek mal tiez spociatku zapareny zadocek, umyvanie cistou vodou, repikove oplachy ani imazol nepomahali, sudokrem to este zhorsoval. Nakoniec mi pediater dal vzorku kremu od Biodermy a az ta pomohla. Takze odvtedy som pouzivala len ten. Je sice drahsi, ale vydrzal mi skoro rok. Spociatku som ho pouzivala pri kazdom prebaleni, asi po mesiaci len na noc.
Dakujem krasne za rady.Ake plienky pouzivate ? Je dost mozne ze to moze mat aj z pampersiek? My mame premium care od narodenia.
my sme mali najprv pampers, od cca druheho mesiaca az po odplienkovanie babylove
ja mávam doteraz so staršou dcérou (2,5 roka) s týmto problém...používali sme Phytiol Neo, Bepanthen..tieto maste sme striedali...a čierny čaj, ktorý pôsobí protizápalovo...uvariť ho a vatovým tampónom jej to aplikovať na postihnuté miesta a nechať zaschnúť....a vysadili sme detské mydlo na intímne partie a umývam ju Lactacytom a krásne sa jej to zahojilo...
@mirkaknm nasmu sa z pampersiek spravili škaredé zapareniny, v tych plienkach bola taka akoby vnútorná sieťka a ta mu to zrejme sposobila. V prvom rade vylúčiť vlhcene obrusky, po kazdej stolici umyt pod tecucou vodou a v druhom rade nam uz pri vzniknutých zapareninach pomohol jedine Cicaplast balzam, dostala som najskor vzorku od lekárky a hned bolo badat zlepšenie, tak som potom kupila v lekarni. Pomaha aj na ine "zacervenania" pokožky. Naopak nepomohol nam ani Imazol, ani Pytiol, ani Sudocrem... Iba toto, co píšem.
Určite by som prestala používať bielené plienky a chemické veci na 'zapareniny'!!! Ja používam zinkovú masť na zapareniny od 2SIS zo stránky nietox. sk a nemôžem vynachváliť!!! Toto bežné čo predávajú v lekárni je dobrý chem. koktejl.
@lejka01 skusim repik,ta "ta vydrata kozicka sa vobec nelieci. Lekarka nam predpisala taky ruzovy roztok kt.sa pripravuje z dakych ciernych "uhlikov". Uz neviem co mam pouzivat. Aj ze mam rybaciu mast davat nahrubo. Ale ta mast sa tak zazerie do tej pokozky ze sa to neda zmyt.
Aj môj tak bol zapareny v pampersoch, zmenili sme plienky a odvtedy nebol problém
@matazirafa Ake ste zacali pouzivat?
@mirkaknm Dada plienky, fialové. Tie v zelených obaloch sú tenšie, podobné lidlovym ale sú tiež dobre. Lidlove u mňa teda otras. Ale spokojná som bola aj s Bella Happy keď zrovna neboli Dady. Ak máš blízko do Polska ja ich tam v akcii kupujem z 4.50 balik v prepočte, ak nemáš dá sa objednať z jedného sk eshopu ten vedie taký milý pán.
@matazirafa Ake plienky ste zacali pouzivat?
@mirkaknm odpoveď máš vyssie
@mirkaknm Urcite si kupte Imazol krempastu, nam velmi pomaha.