Zaparený zadocček

mirkaknm
5. nov 2018

Mamicky poradte prosim nieco ucinne za zapareny zadocek. Ma ho az taky vydraty akoby ale nie v mieste otvoru ale smerom pri chrbatiku ;( puzivam len jemne plienky a kupem po pokakani,pouzivam Pampersky.

janula1785
5. nov 2018

@mirkaknm Urcite si kupte Imazol krempastu, nam velmi pomaha.

lucia4412
5. nov 2018

@mirkaknm Pre mna bol hotovy zazrak konkretny krem z aloe vera. Nemal to sice az tak ako opisujes pri Tvojom ale do 2 dni sa mu skoro vsetko stratilo a pouzivam ho doteraz.

zuzka2288
5. nov 2018

@lucia4412 Ktory konkretny krem z Aloe vera?

dzulli1980
5. nov 2018

@mirkaknm My používame Sudocrem.

ajnka
5. nov 2018

Bud Phytiol NEO, je vhodny aj pre babatka, to mam vyskusane teraz pri synovi ked ma trochu zacervenanu pokozku a do dalsieho prebalenia je to omnoho lepsie, dcera sa mi raz strasne vyhadzala z pampersiek, cela plienkova oblast bola az cervena, bolava, po tyzdni skusania kadecoho priam zazracne pomohol sedaci kupel Balneum Hermal Plus. V lekarni aj bez predpisu, aj na plienkovu dermatitidu. Po prvom kupeli vyrazne zlepsenie.

freiwaldova18
5. nov 2018

@mirkaknm za nas phytiol jednoznačne. Z večera do rána o 90%lepšie

lejka01
5. nov 2018

Repikovy odvar, potierat zadocek s vatovym tamponom...a imazol a nepouzivat vlhcene ale cistu vodu 😊

denisa098
5. nov 2018

@mirkaknm ak nemá ranky, tak poťierať repíkovým odvarom a potom bephanten care, obrúsky vypustiť a umývať iba čistou vodou ak má ranky v tých vystipaných miestach k lekárke a dá vám miešanú masť, moja to mala aj z vlhčených používame iba pampers sensitive alebo vodu. Moja je už veľká tak plienky už dávno nemáme ale treba ju vetrať, ak sa dá bez plienky.

zuzka2288
6. nov 2018

Bohuzial sme museli vysadit plienky Lupilu z ktorych sa mu to robi. Je to asi pre to, ze nedostatocne saju a na vlhkych miestach sa robia vyrasticky. Den po vysadeni je to uz skoro prec.

37373
6. nov 2018

@mirkaknm Imazol a ziadne obrusky - len cista voda, a dobre vyutierat do sucha.

e_lenka
6. nov 2018

syncek mal tiez spociatku zapareny zadocek, umyvanie cistou vodou, repikove oplachy ani imazol nepomahali, sudokrem to este zhorsoval. Nakoniec mi pediater dal vzorku kremu od Biodermy a az ta pomohla. Takze odvtedy som pouzivala len ten. Je sice drahsi, ale vydrzal mi skoro rok. Spociatku som ho pouzivala pri kazdom prebaleni, asi po mesiaci len na noc.

mirkaknm
autor
6. nov 2018

Dakujem krasne za rady.Ake plienky pouzivate ? Je dost mozne ze to moze mat aj z pampersiek? My mame premium care od narodenia.

e_lenka
6. nov 2018

my sme mali najprv pampers, od cca druheho mesiaca az po odplienkovanie babylove

37373
6. nov 2018

@mirkaknm Premium care a pampers utierky drazdili aj mojmu zadocek. Tie druhe pampers nie. S tymi som spokojna, umyvam len vodou a detskym sprchacom a zadocek ma krasny.

katulka1992
6. nov 2018

ja mávam doteraz so staršou dcérou (2,5 roka) s týmto problém...používali sme Phytiol Neo, Bepanthen..tieto maste sme striedali...a čierny čaj, ktorý pôsobí protizápalovo...uvariť ho a vatovým tampónom jej to aplikovať na postihnuté miesta a nechať zaschnúť....a vysadili sme detské mydlo na intímne partie a umývam ju Lactacytom a krásne sa jej to zahojilo...

skumavka
6. nov 2018

@mirkaknm nasmu sa z pampersiek spravili škaredé zapareniny, v tych plienkach bola taka akoby vnútorná sieťka a ta mu to zrejme sposobila. V prvom rade vylúčiť vlhcene obrusky, po kazdej stolici umyt pod tecucou vodou a v druhom rade nam uz pri vzniknutých zapareninach pomohol jedine Cicaplast balzam, dostala som najskor vzorku od lekárky a hned bolo badat zlepšenie, tak som potom kupila v lekarni. Pomaha aj na ine "zacervenania" pokožky. Naopak nepomohol nam ani Imazol, ani Pytiol, ani Sudocrem... Iba toto, co píšem.

mirkaknm
autor
7. nov 2018

@skumavka Cicadermu som tiez kupila len v pribalovom letaku sa pise ze sa moze pouzot len 2x denne tenka vrstva. Je cicaderma nieco ine ako ty pises ze pouzivas? Pouzivas to aj ty tak ci castejsie? Nemoze castejsie pouzovanie uskodit?

mirkaknm
autor
7. nov 2018

@skumavka A plienky ste nezmenili?

mirkaknm
autor
7. nov 2018

@skumavka Myslis toto v prilohe?

skumavka
7. nov 2018

@mirkaknm ano, myslim to, co je na obrazku. Cize nie Cicaderma, ale Cicaplast od La Roche Possay, kludne aj viac krát denne.

dkovacsova22
8. nov 2018

Určite by som prestala používať bielené plienky a chemické veci na 'zapareniny'!!! Ja používam zinkovú masť na zapareniny od 2SIS zo stránky nietox. sk a nemôžem vynachváliť!!! Toto bežné čo predávajú v lekárni je dobrý chem. koktejl.

putulka
8. nov 2018

@mirkaknm ahoj, v dm maju vlhcene len na baze cistej vody Water Wipes tie pouzivame..subsice drahsie ale viem ze nic drazdive v tom nieje..a pampers premium care je cista katastrofa..my pouzivane babylove

lucia4412
9. nov 2018

@zuzka2288 je to od znacky forever a vyzera ako balzam na pery.

mirkaknm
autor
15. nov 2018

@ajnka A nevies ci moze byt aj ovesny kupel?

mirkaknm
autor
15. nov 2018

@lejka01 skusim repik,ta "ta vydrata kozicka sa vobec nelieci. Lekarka nam predpisala taky ruzovy roztok kt.sa pripravuje z dakych ciernych "uhlikov". Uz neviem co mam pouzivat. Aj ze mam rybaciu mast davat nahrubo. Ale ta mast sa tak zazerie do tej pokozky ze sa to neda zmyt.

matazirafa
15. nov 2018

Aj môj tak bol zapareny v pampersoch, zmenili sme plienky a odvtedy nebol problém

mirkaknm
autor
15. nov 2018

@matazirafa Ake ste zacali pouzivat?

matazirafa
15. nov 2018

@mirkaknm Dada plienky, fialové. Tie v zelených obaloch sú tenšie, podobné lidlovym ale sú tiež dobre. Lidlove u mňa teda otras. Ale spokojná som bola aj s Bella Happy keď zrovna neboli Dady. Ak máš blízko do Polska ja ich tam v akcii kupujem z 4.50 balik v prepočte, ak nemáš dá sa objednať z jedného sk eshopu ten vedie taký milý pán.

mirkaknm
autor
15. nov 2018

@matazirafa Ake plienky ste zacali pouzivat?

matazirafa
15. nov 2018

@mirkaknm odpoveď máš vyssie