Ahojte. Asi je to tym, ze je zima aj nababuseny v kocari atd. sa spoti. Prebalujem xkrat denne, snazim sa vzdy ked mozem po toalete umyt vodou. Imazol sa moze max 7 dni. Mate aj ine rady ako vetrat? Vykupovat v dubovej kore? Alebo? Ma to uz tak opuchnute az vystupene, bojim sa.
V letnej vode opláchnuť, neutierat, len jemne prikladať látkovú plienku a tak vysušiť, a imazol v hrubej vrstve po každom prebaleni. A prebalovat po každom cikani, aj keď ma suchú plienku na prvý dojem. Keď sa dá, nechať holého.
A keď nepomôže a má až praskliny, tak smer dr, dá krém
Ake plienky pouzivas? Nebude to z nich?
Môže to byt z plienok. Môjmu to robili pamperky. Ako keby mal pluzgiere.
Skus zmenit plienky alebo vlhčené
My sme sa v tomto kruhu zaparenin točili 1,5 roka s malými prestávkami. Keď už mu nezaberá Imazol tak smer kožná a to vážne. Lebo to sa zvykne zhoršiť doslova z hodiny na hodinu a dostať sa kožnej zas nejde až tak rýchlo. Potrebuje ATB masť na predpis, červeny framykoin, baneocin, fucidin alebo niečo také. Dovtedy kúpeľ v hypermangane, po každej stolici umyť s detským mydlom, nie len s vodou a žiadne vlhčené.
@marticka85po nepomaha ani indulona a uz to ma opuchnute ako keby vustupene 🥺
@vyrovnanaosoba snazim sa presne takto ale holy sa mi hned vyserie ako aj dnes zas 🙄
@petronellla87 aj to som uz stvoro plienok pomenila 🤗
@nikpa hypermangan na zapareniny? ale to rychly kupel, ze?
A čo tak ísť za dr? . Ta niečo predpíše. Ja som kamarátke odkiaľ sprej prvej pomoci aloe Vera od LR a za 2 dní už všetko dobre bolo
@mariska1989 aloe sprej na to štípe. Mám odskúšané na sebe. Hej,pri zapareni ach na vnútorných stehnách počas leta
Áno, tak 2-3 minútky, krátky kúpeľ. Alebo zarobiť do pohára, namočiť vatu a omyvať, aj 2x denne som to takto robila keď bolo najhoršie. Pekne to stiahlo, vydezinfikovalo, vysušilo a nebolo to také zápalene ale to je pomoc len na chvíľu, nevylieči to.
U nas zaberal Sudokrem a v postielke bez plienky minimalne tri hodky denne. Zakryty bavlnenou dekou. Behom dvoch dni nebolo po zapareninach ani chyru, ani slychu. Zlate pravidlo umyt po malej /velkej potrebe, nechat vetrat a pred zabalenim natriet Sudokremom.
@vyrovnanaosoba tak ide o to v akom stave zaparenina tiež je . Už jedine dr no
@nikpa dakujem skusim takto 🙈
@kornelies rada by som pre neho bez plienky znamena, ze treba kakat 😑🤷♀️
Nám pomáhal sudokrem a URIAGE BARIÉDERM Sprej CICA s meďou a zinkom
Dcerka ked ma zapareninu,umyjem ju,osusim a natriem modrou indulonou. Do 24hodin je zaparenina prec. Skusali sme Bepanthen, a ine kremy ale vzdy to bolo na 7 a viac dni kym sa to zahojilo