Dobry den prosim vas nestretol sa niekto so zaparenou dupou u starsich deti? 6 rokov... Pravidelne sa to dcére opakuje. Preliecim imazolom a o mesiac zase cervene boľavé . Sprchujeme kazdy den dokonca aj cez den po velkej potrebe jej s detským mydlom umývam dupu to mam zvyk od mala lebo ked mala este plienky sme so zapareninou skoncili u kožnej a ta mi to poradila. Netusim cim to moze byt. ☹
@evamea no po malej potrebe ju nekontrolujem. Hmmm... Oblecenie nema tesne spodné prádlo jedine biele a bavlna.
Má dostatok tekutín? Najmä čistej vody? Ja by som skúsila dať probiotiká aspoň na mesiac či sa to nezlepší. Moč jej doktorka nevyšetrovalo?
@pribinak no vody pije malo musime ju nútiť to je pravda. Probiotiká davam. Zrejme to bude naozaj tym agresívnym mocom musim ju posledovat ci sa poriadne utiera. Toto mi nenapadlo.
prosim ta tieto regionalne vyrazy... niekto "dupou" tu na MK nazyva zadok, niekto predok, spomina sa tu moc aj stolica, ja doteraz netusim o akej casti tela hovoris, lebo mne je tento regionalny vyraz uplne neznamy...
Ak má malo tekutín, tak to je asi základ problému. So 6 ročnou slečnou sa už dá rozumne hovoriť o tom, že pokial malo pije, má hustý moc a ten spôsobuje problemy
Veľa tekutín je aj v ovocí, hrozno, hrušky, jablka, ....
Možno by pomohlo aj častejšie meniť spodné prádlo vrámci dňa, pokiaľ sa nevie ešte dobre poutierať a moč sa doň vsiakne. Napríklad po tej veľkej potrebe a umytí minimálne. Možno má len citlivú pokožku a keďže je v tomto prípade moč naozaj koncentrovaný, tak ju to dráždi a opakovane sa problém vracia. Ako sa tu už píše, pokiaľ má problém s tekutinami, skúsiť ich doplniť ovocím, polievky..
Ešte ma napadlo, nezadržiava niekedy moč a chodí až keď jej moc treba? Či nie je dôvodom aj to, že jej trochu cvrkne a v tom prádle sa to drží. V tom prípade by možno ešte pripomínanie malej potreby mohlo pomôcť, ak utieranie je v poriadku.
Hneď ma napadlo nevhodné spodné prádlo, tesné nepriedušné nohavice, "umelé" tepláky, atď..nemôže to mať z toho? Po malej potrebe sa dostatočne utrie?
Čo sa týka toho umývania zadku, to si myslím, že by už mohla zvládnuť sama, maximálne by som jej to pripomínala.