prosím poradte dcerka bude mať čoskoro 2 roky ale ešte nie je odplienkovaná a momentálne má hnačku . umývam ju pod vodou, natieram sudokrem a imazol ale nepomáha a má to velmi červené a strašne ju to bolí. čo na to ešte dať nech sa to zahojí? ...na hygienu dávam pozor nie je to tak že by som niečo zanedbala ale ona ma velmi citlivú pokožku a hned reaguje na všetko a toto proste behom dňa sa stalo že mám problém jej to umyť a natrieť ako ju to bolí a plače
Ak má hnačku tak už len počkať kým prejde potom sa aj koža zahojí, malý to tak mal tiež, hnačka vie byť agresívna na pokožku, zatedy rob len ako robis
A ešte mi napadol neo phytiol ten som tiež pouzivala
Pityol je super
Keď už nepomôže Imazol tak smer kožné. A to vážne, mam bohaté skúsenosti so zapareninami u syna. Píšeš, že používaš sudokrem a umyvas vodou, to nestačí, treba aj mydlo, najlepšie syndet alebo iny jemný, kvalitny prípravok. Tie fekalne baktérie zmiešané s mastným kremom len vodou nezmyjes, čiže stále to tam ma a stále jej to vyžiera kožu. Kúp ju raz denne v hypermangane, dezinfikuje a zapareniny vysuši. Keď jej nezabral Imazol, potrebuje ATB masť, niečo ako Bactroban, červeny Framykoin... Môže predpisat aj pediatrička keď je problem sa rýchlo dostat na kožné. No a prioritne riešiť tu hnačku.
Našej na dostipanu ritku po hnačke pomohla Spiridea
Pityol aj nám najskôr pomohol.
Bepanthen. Vsetko ine u mna koncilo v kosi. Bepanthen je koncentrovany pantenol cize b5. rano som mazala a vecer uz bola ritka len lahko ruzova, nie cervena. Za 1 den krasne stiahol zapareniny. 2 dalsim babam som to odporucila v rodine a to iste mi tvrdili, ze uz len bepanthen kupuju, lebo rychlo zabera.
@basulaak uplny suhlas. Mojej na zapareniny nepomohlo nic zo spominaneho. Az na bepanthen. Odvtedy len ten pouzivame. 🙂 Kazdemu dietatu nieco ine zaberie.
@lubkovaandrejka
@basulaak a ktorý prosím vás ? Lebo je bepanthen baby a potom ešte sensiderm
Bepanten baby. Rovno vacsie balenie odporucam kupit. 🙂👍
Skús ju dávať v tomto hnackovom období na nočník čo najviac. Každé dve tri hodinky. Možno to bude 2v1 - pomôže jej to pri zaparenine a zároveň ti možno prejde na nočník, lebo to bude považovať za menej bolestivé riešenie.
Pityol ak imazol plus nepomaha
Skúste masť s rybim olejom - Rybilku alebo taktiež klasiku Aviril krem na zapareniny. Najlepšie sú tieto obycajne klasiky