Zapareniny a strava matky

korenicka87
2. júl 2016

Ahojte, mám dvojmesačné bábatko plne dojčené a máme už asi tretí týždeň problém so zapareninami. Problém začal asi od použitia pampersiek (vacsinou používam látkové plienky) a sudokrému, ktorého doktorka kázala použiť značné množstvo, nie len hrášok... Doktorka nám dala potom Imazol a chvíľu to pomáhalo, ale zasa sa to zhoršilo. O týždeň sme už šli ku kožnej a tá nám dala Dermalibour, čo začalo skvele pôsobiť, ale po troch dňoch opäť hrôza. Už to začalo aj mokvať :( Mám taký pocit, či to nie je tým, že som jedla vajcovú polievku, prípadne paradajkové gule. Nemáte náhodou skúsenosti s tým, že sa vám zapareniny zhoršili kvôli strave matky? Ďakujem za komentáre a rady 🙂

candii
2. júl 2016

Nemyslim ze je to zo stravy. Nam pomaha bepanthen .. je teraz velmi teplo skuste co najviac vetrat. Kupte nepremokave podlozky a vetrat, vetrat.. ziadne vlhcene obrusky len cista voda..

lenicka2609
2. júl 2016

Ahoj,podla mna kvoli strave urcite nie,a neskusala si aj ine plienky ako pampers a latkove? Mozno prave latkove mu vadia. A ak mokva tak by som skusila najskor pudrom vysusit a nam pomaha obycajna rybacia mast. A v takomto teple len casto asi nebalit,hlavne vetrat a umyt len pod tecucou vodou.alebo aj repikovy caj uvarit a v tom dieta castejsie umyvat. Prepac viac ma nenapada

mojkamojka
2. júl 2016

@korenicka87 zapareniny sa nam zhorsovali kvoli strave dietata- teda materskym mliekom resp. akymkolvek mliekom s obsahom laktozy.

korenicka87
autor
2. júl 2016

umývame ritku po každom kakaní a cikanie utieram len handričkou vlhkou od vody a vždy vysuším prikladaním suchej handričky. Inak vetráme denne spolu aj viac hádam ako tri hodiny. Aj repík sme skúšali a rybacou mastičkou sme začínali, len v pôrodnici sme dostali sudokrém, tak som ho občas dala a keď sa to zhoršovalo, tak som už len ten dávala... :( No a vlastne som ešte prišla na to, že som jedla palacinky s brusnicovým džemom, takže možno ešte ten džem.

korenicka87
autor
2. júl 2016

@mojkamojka a ako ste to riešili? a hlavne, ako ste na to prišli?

mojkamojka
2. júl 2016

@korenicka87 prisli sme na to tak, ze sme skoncili na urgente lebo dovtedy nas odpinkavali vsetci dr. Ale toto nemusi byt vas probelm ak babo neplace extremne. Skus natierat nechtikovou mastou od mullera, nam super pomohla zahojit mokvajuce rany. tu je link: http://www.pilulka24.sk/drmuller-nechtikova-mas...

emma12345
2. júl 2016

Mojej pomohlo umyvat pod tecucou vodou a zmena plienok, pouzivame Moltex, nemam teraz doma obal, ale obsahuju aj repik.

luba41
2. júl 2016

premnožené kvasinky-teraz to zhoršuje aj vlhko v plienke, aj teplo..ak máš odpozeranú stravu, že po sladkom, vajíčku a pod sa to zhoršuje-tak to vylúč zo stravy..takisto všetko mlieko a aj výrobky z neho, vysušuj-zinkova masť, rybilka,čiernym čajom potierať,nedávaj antimykotické mastičky, ani mastné maste..vetrať..v najhoršom prípade aj gencianka..

siska53
2. júl 2016

@korenicka87 pouzivaj radsej tie latkove plienky,alebo iny typ jednorazovych..tie pampers okrem najdrahsich bielych su otrasne -moja skusenost.
Vela vetrat a nam pomahal bepanthen,nie sudocrem,to nam rovno dr.povedala,ze ten vysusuje a zadocek treab premastit. Osobne som.dospela k zaveru,ze bezna starostlivost,radsej jekorisova mast,ak by bola zaparenina,bepanthen... Sudocrem mna osobne sklamal.
A akekolvek ine plienky okrem.pampers (kedze tie najdrahsie biele sme si nemohli dovolit na bezne pouzivanie).
So stravou by to velmi suvisiet nemalo,mozni je skor citlivejsi na toto teplo,co nastalo,viac sa spoti.

dominikav123
2. júl 2016

@korenicka87 nam pediatrička povedala tiež ze sudocrem je uz na dermatitidu nie na každodenne používanie, čiže je možné ze prave on oslabil pokožku dieťaťa a teraz to mokva. My používame len biele pampersky, bepanthen a cistu vodu a naša ma rit jak jabĺčko. Neverím ze to bude stravou.

rheuska
2. júl 2016

Áno sudocrem veľmi vysúša pokožku. Bepanthen sa osvedčil u nás. Z mlieka to nemôže byť. Keď by ste boli alergický, tak by ste sa vyhádzali po celom telíčku, alebo ekzém. A urcite vyskúšaj iné plienky.

zuzka_1985
3. júl 2016

Nam na zapareniny vzdy zafungoval sudocrem a pouzivali sme aj babycream so zinkom. Davala som ho faaakt hodne, ked to bolo velmi zle.

lilu74
29. júl 2016

Nemyslim si, ze je to stravou. My sme od zaciatku pouzivali pampersky-nakolko ma upozornovali, ze nie je dobre plienky menit prave kvoli tomu, aby nevznikli zapareniny, casom mi ale prestali vyhovovat, tak som ich zamenila za babylove, krem som pritom od narodenia pouzivala bepanthen extra-myslim si, ze to bolo aj nim nedavala som ho vela nakolko dobre hydratoval a nevstrebal sa hned.hlavne treba zadocek umyvat, casto prebalovat a pokial sa da "vetrat"😉

ajana1
29. júl 2016

Skus kupit o cislo vacsie plienky a hlavne Nie pampersky ktore su napustene kopou chemikalii. Zinkovy krem sa na pouzivat iba ak vznikne zaparenina a nie preventivne. Skus sa vratit ku latkovym plienkam aspon kym sa preliecite a potom skus co ti vyhovuje. Ak je velmi zle kup pityol ale nepouzivaj ho dlhsie ako 3-5 dni.

maykaaa1122
8. dec 2016

Bepanthen sa osvedčil u nás. Z mlieka to nemôže byť. Keď by ste boli alergický, tak by ste sa vyhádzali po celom telíčku, alebo ekzém. A urcite vyskúšaj iné plienky.

lilu74
31. dec 2016

Proti zapareninam na zadocek urcite bepanthen extra-hydratuje a obsahuje aj oliv.olej😉

lilu7
25. mar 2017

Tiež som googlila a hladala ako vplýva strava na dojčené dieťa a dosť, malý mal vyštipanú riťulu keď som pila kravské mlieko-na čas som ho vylúčila a upravila sa mu stolica. Pravidelne som mu hydratovala riťulu bepanthenom care aby som predišla zapareninam a pomohlo.

emilia25
25. mar 2017

Isto pouzivate vlhcene obrusky ze?chemia ako vysita na zadocek.toto som riesila menila plienky nateriala a furt po 2 tyzdnov zas.obrusky som prestala pouzivat a od vtedy pokoj svaty.

korenicka87
autor
25. mar 2017

@emilia25 Umývala som ritku len vodou alebo olejčekom na zadoček, čo som si zarábala. Vlhčené nepoužívam 🙂

korenicka87
autor
25. mar 2017

@candii
@lenicka2609
@mojkamojka
@siska53
@rheuska
@zuzka_1985
@lilu74
@ajana1
@maykaaa1122
@lilu74
@lilu7
@emilia25
Baby, ďakujem za rady, asi sme to vyriešili po mesiaci. 🙂 Používala som veľké množstvo prášku na pranie plienok - aj do predpierky - polku nádobky, a do hlavného prania celú nádobku, teraz používam len polku a to len do hlavného prania plus veľa plákam ;)

lilu7
26. mar 2017

@korenicka87 no super, hlavne ze je uz vsetko ok😉