Ahojte mamičky. Prosím o radu ohľadom zaparenin. Skúsili sme už asi všetko, ale možno mi dáte ešte nejaký další tip. Bepanthen, Sudokrem, Imazol, zinkové mastičky, rybie mastičky, Weleda, Holtov krém, zmenu plienok (momentálne máme Bella Happy, skúšali sme Kolorky aj BabyBabySoft), Pythiol, gencianovu (fialovú) vodičku, kúpala som v hypermangane. Už aj robenú masť z lekárne aj Framykoin. A dupa vždy červená. Ja už naozaj neviem čo robiť. Chytá má zúfalstvo. Neviem čo ešte skúsiť aby to bolo v poriadku. Umývam len čistou vodou, žiadne vlhčené utierky. Ďakujem za rady.
@koticka ono niekedy menej je viac... chapeš.. tiez nam dr radil teda pediater, ze ak ma oparenu ritku netreba hned natierat, treba to nechat trosku aj samo; lebo potom si ritka moc zvyka na vselijake kremiky... skusali ste kupat v repiku alebo v kamilkach ? Mozno slaby odvar dubovej kôry .. skor by som toto skusala ako zbyotcne kremiky
Nám vždy najviac pomáhal obyčajný detský púder. Žiadne kremiky
@koticka presne na tieto plienky reagovala aj moja.. nikdy viac.. skus moony japonske plienky.. alebo pampers harmony, pripadne babylove.. ale za mna najlepsie (aj drahe) su prave tie moony
riesim to tiez uz par mesiacov … raz lepsie potom zas horsie .. 🤦🏼♀️ teraz som vymenila 3x plienky a v ten den sa jej vyhodili aj stehna a svrbi ju to … ako atopicky ekzem .. fakt uz rozmyslam ci to je kontaktne ( praci gel ) alebo strava alebo castejsie menit plienky? netusim
@alexandra383 už mi je jedno či drahé alebo nie hlavne nech dupa je v poriadku
Aj u mojej len babylove z DM, vyhadzala sa aj z baby baby soft aj pampers premium care 🤷♀️
A skus pogooglit Metanium. Mne ju nosi kamoska z anglicka do zalohy, viem, ze tam pomoze aj ked nic ine nezaberie. Ja sama som ju pred xy rokmi poslala kamoske, ked sa stazovala, ze sa toho u syna neviem zbavit.
Myslim, ze aj poliaci ju maju a aj cesi.. mozno mas niekde blizko, alebo si ochotna si priplatit postovne.
Este spiridea krempasta je vyborna . Inak nam stacila weleda... Citam, ze ste toho vyskusali dost, ja by som jednu mast davala aspon tyzden, nemenit tak casto, nema ani cas zaucinkovat mozno...a skúsiť predsa ešte ine plienky, babylove boli aj u nas naj. Ale tie obycajne, klasické, nie natur... Inak neskusala si, ci tie vase plienky dost rychlo vsakuju? Ci nie je v mokrom dlhsie a tym padom ma tie problemy ak je dieta mozno citlivejsie?
U nas najlepsie dopadli moltex plienky. Krem na zapareniny od Alteya, na noc Imazol ked bolo velmi zle.
@koticka môže to byť aj agresivnou stolicou. Môj drobec je už odplienkovaný no občas po kakaní má červenú stolicu a to mu vždy poriadne poutieram. Zrejme je to vtedy,keď mu idú zuby (momentálne posledné). Odporúčam po každej veľkej potrebe poutierať s papierom, umyť pod tečúcou vodou, vysušiť takým štýlom,že uterák iba prikladať a namastiť. Po namastení,nech čo najmenej sedí,aby sa mu poriadne vstrebala masť (ja dávam sudokrém)
@koticka nema momentalne taku agresivnu vodnatu stolicu? Tiez som prednedavnom toto riesila