Zaparenina z ovocia

sannn
6. máj 2024

Ahojte. Je mozne aby mala 11 mesacna dcerka brutalnu zapareninu na zadku od ovocia? Zaparenina vznikne behom par hodin ale az do krvy je navreta,malu to hrozne boli, o par hodin navrete ustupi,ale cervene to je este par dni. Nic nepomaha,ziaden krem.vyskusala som milion ale mizne to skor tak same...naposledy to mala ked zjedla asi 5 malin...predtym z jednej jahody....teda myslim. Je to vobec mozne? Dr nie je vobec napomocna...vraj je to zaparenina,mam kremovat...podotykam este,ze to nie je z hovienka...zaparenina sa objavi aj bez toho aby kakala. Ak nie ovocie, od coho to moze byt? Dakujem za rady

anavixy
6. máj 2024

Ano, je to mozne, ze ma z urciteho ovocia napr. agresivnejsi moc alebo na zaklade niecoho ineho (inej koznej reakcie na ovocie) vznikne zaparenina. Pokial to mate odsledovane, tak urcite je to mozne. U netere to boli jahody, no vyrastla z toho (resp. uz nemoci do plienok, takze asi hlavne v tom to je) a teda alergiu ako taku nema.
V osetrovani postupovat ako pri zaparenine, teda hypermangan, vela vetrat, umyvat cistou vodou - ideal sprchovat, nesuchat pokozku a natierat napr spirideou alebo zinkovou mastou, imazol mozete tiez ale kedze tam asi o kvasinkovu infekciu nepojde, tak to nie je nutne, ale mozete. Sudocrem nedavat.

petruldo
6. máj 2024

@sannn áno je to možné, syn mal takú z pomaranča

sannn
autor
6. máj 2024

@anavixy dakujem. Budeme sa teda ovociu vyhybat aj ked mi to bude velmi luto,hadam to ale prejde. Dakujem 🥰

sannn
autor
6. máj 2024

@petruldo dakujem. A vyrastol z toho ci to bola alergia?

petruldo
6. máj 2024

@sannn vyrástol, mal ešte reakciu aj po kuracom mäse