mile maminky,mam 9 mesacnu dcerku a doteraz sme nemali s nicim problem,ale uz ho mame a nevieme co najlepsie pomaha na doslova zapalenu ritulku praskovy aviril ju stasne stipe az vieska od bolesti,sudokrem tiez mame ale nejek jej to nepomaha,kto ma stym skusenost,prosim poradte mi,dakujem Zuzana
Ahoj,tak nam pomohol Imazol,ale ja na lek.predpis...
Malinkemu som ho dala na noc a do rana to bolo o polovicu lepšie..a potom max. 2 dni a bolo po problemoch..
Doteraz ho mam stale v rezerve doma...
dakujem za rychlu odpoved,skusime co nam poradi,
U nás tiež zaberá Imazol a nechať ritku aj voľne bez plienky a večer kúpanie v repíku.
Ahoj my mame rovnaky problem, maly berie antibiotika a ma ritku totalne vysptipanu, ja som uz skusila sudocrem aj imazol, ten nam absolutne nepomohol, prave naopak ritku priliy vysusil, ale vcera som kupila v lekarni obycajnu pastu s rybim olejom a dnes rano ma ritusku krasnu zahojenu, tak vyskusaj ak by vam ten imazol tiez nesadol, inak ja som ho kupila normalne bez predpisu v lekarni 😉
dievcata dakujem skusila som ten imazol mam ho doma tak uvidime aka bude reakcia
ja mam najlepsie skusenosti s mastou bepanthen, kupis v lekarni - http://www.bepanthen-sk.sk/mast/bepanthen-mast/ - lieci zaparenu ritku a aj vseliake ine bolacky, mne pomala aj pri zapalenych bradavkach ked som este dojcila .. velmi odporucam.
stará dobrá klasika, pytiol, svokra mi ho vrelo odporúčala a je asi najlepší. Raz sa nám zaparila riťka, aj to preto, lebo sa mi pytiol minul, tak som dala len púder a na druhý deň bol zaparený. Tak som rýchlo šla kúpiť ,natrela som nahrubo a na druhý deň ani stopa po zapareninách.
@duda82 ahoj mi sme mali takéto problémy a nič nám nepomáhalo až v poslednej lekárni v meste mi odporučila lekárnička Paulovičova masť krásne vonia potierala som jej s ňou riťulku a všetko prešlo umyť riťku tampónikom z vodou a potom ponatierať touto masťou nieje moc drahá a použiješ ju aj na rany alebo také niečo,malá mala teraz vysipané aj okolo ústočiek ako slinila a z dudla a natierala som jej 2 dni s tou mastičkou okolo pusinky a všetko zmizlo,určite odporúčam a to som vyskúšala všetky mastičky čo existujú,táto paulovičova masť je na trhu už neviem kolko desiatok rokov,vyskúšaj 🙂
@duda82 v takomto stave už jedine imazol....
@duda82 ..najlepsi je Bepanten..posiadne ho natri malinkej na ritusku a garantujem ti okamzitu zmenu 😀 u nas bol krem cislo 1*..dobry je aj imazo(ten sme tiez sem-tam dali)l,ale toho tam musis dat len jemnucko,lebo to je uplne iny druh kremu a nechat ho dobre navolno bez plienky vysusit,aby sa urobil taky potah na ritke..a mozes ho davat len 1-2 krat a nie po kazdom prebalovani..Bepanten mozes kremovat stale.. 😵 😵
natierala som jej to dnes imazolom a trosku jej to ustupilo,uvidime zajtra.sudokrem nam nepomahal uzv takomto stave, 🙂 ta paulovicova mast to sksim ak to nebude ustupovat viac a viac 🙂
@duda82 moja mala raz hnacky, caste a velmi agresivne, a mala chuda cely predok strasne vystipany, a jedine co nam pomohlo bol sudokrem a za 3 dni bol klud 🙂 🙂 🙂 🙂
Nám na zapareniny paradoxne vôbec nepomohol Sudocrem, ale obyčajná nechtíková indulona. Už niekoľko mesiacov ju pravidelne používame pri prebaľovaní namiesto Sudocremu a čuduj sa svete, takú krásnu a zdravú riťušku som ešte nevidela 🙂 Treba vyskúšať...
Nam pomohol kupel v odvare z repika a potom hrubo mastit obycajnou modrou indulonou
(tou na ruky). Vyborne sa natiera. Ked je ritka poriadne mastna, tak ju tak rychlo nevystipe.
no dievcata aj to ustupilo aj to vystupilo 🙂 to bude asi na dlhe skusanie. 🙂
nestastna som s toho ale apom ju to uz nepali to je zaklad
nam pomaha Bepanthen, skus vyskusat.
nam jednoznacne u syna a aj teraz u dcery pomohla stara klasika "rybacina" a Imazol 🙂 a tak to mala chudatko vystipane az mi jej bolo luto a este do kupela par kvapiek tea tree oleja 😉
tesim sa ustupilo nam to 🙂 ritulka je cista,dufam ze to neprerieknem 🙂 imazol pomohol 🙂
@monika130 framykoin by som radšej dieťaťu nedávala, je to totiž antibiotikum.
@monika2012 ja viem, ze je to antibiotikum 🙂 nedávam ho stále a ani nejako často, ale ked bol stav, ze deti mali dosť zaparenu ritku, tak som to mala od našej dr. povolené a zabralo to... Na druhý den som už nemusela dávať framykoin a dala som len Niveu baby proti zapareninam - u nás top kremik na ritku 🙂
ked uz ritka bola zaparena, pomohla nam mast bepanthen. najlepsie je vsak, ked sa ritka vobec nezapari 🙂 . snazime sa do sucha do sucha vzdy zadocek vyutierat, nechat vyvetrat a ono to zabera... 😉
Ja som nedavno kupovala Imazol v lekarni na volny predaj, mala mala tiez zapareninky, az take mokvajuce, Imazol pomohol, presli sme na latkove plienky a je po probleme 😉
@duda82 U nás to bol jedine Imazol krémpasta. Keď som bola v lekárni a pýtala sa magistry, tak za mnou stála detská lekárka a tá mi hneď toto poradila. Bolo to pri druhom synovi a teraz pri treťom, keď je čo len trošku problém tak ho dám a je dobre.