Kočky, mám 3,5 ročného syna, ktorý často trpí na zápaly priedušiek a suchý dusivý kašel, mám podozrenie na potravinovú alergiu na mlieko - malý pije stále umelé, a vypozorovala som, že vždy, ked mu začnem na regulárnej báze davať piť mlieko kravské (je veľký mliekofil - teda môže ho piť aj viackrát denne), začne kašlať a chytí zápal priedušiek. Problém je v tom, že aj testy u doktorky na intoleranciu laktózy, aj na imunologii nám toto nepotvrdili. Je moja intuícia chybná , je možné ešte urobiť nejaké iné vyšetrenia ? Aké máte skúsenosti s alergiou na mlieko ?
@zuska2001 Ci su aj ine testy neviem, ale som alergik a mam aj niekolko potravinovych alergii a podla tvojho popisu mi to na alergiu nesedi. Potravinova alergia sa prejavuje bolestami brucha-mozu nasledovat silne krce a hnacka, dalej zihlavka, svrbenie tela, opuch sliznic. Ja som sa niekolko krat odprevadila na pohotovost, ked som zjedla nieco, na co som mala alergiu.
Mozny problem v mlieku by som skor videla v tom, ze mlieko zahlienuje a preto mozno kasle. Sku s vymenit za kozie alebo potom sojove, mandlove a ryzove... V kazdom pripade, ak mas pocit, ze mu to skodi, tak mu to nedavaj...