Ahojte moja mala ma zapálený zadocek uz ako sme prišli s nemocnice vypada to dosť zle, boli sme s tým u doktora ten jej dal rybiu pastu a kazal často prebalovat ale nepomaha stále sa to horší . Neviem to moc opísať ale ma tam takú červený flak mokvavi a začína sa jej to rozmnožovať poradte čo s tým ? Som s toho smutna asi budeme musiet ísť ku koznemu :(
umyvat vodou, dobre ponatierat. ak sa ti da casto jej vetraj zadocek. cize na volno ju poloz na plienocku, prip, na tu podlozku nepremokavu. a skusila by som zmenit aj znacku plienky.
@monika2519 nechaj dcerku co najviac behat s holou ritkou, nepouzivaj na cistenie ziadne vlhcene utierky, ale len cistu vodu. nam na zapareninky najrychlejsie a najucinnejsie zabral nechtikovy dojcensky krem od weledy. na rozmokvanu kozu som ale nechcela moc mazat maste, takze som na to nakvapkala materske mlieko a potom jemne naniesla trosku toho nechtikoveho kremu.
inak to nam zabera ovela lepsie ako rybacka alebo sudokrem.
nam pomohol imazol - taka krempasta, zabralo to tak do troch dni, je to volne predajne 😝 , a jasne vetrat ritku a umyvat pod vodou.
@monika2519 Pouzivas vlhcene utierky? MOzu jej vadit. Len vodou umyvaj, ak tak uz nerobis. Trosku dlho ma tu zapareninu. Sla by som ku koznemu.
imazol , nam doteraz pomaha len to 🙂
Nám pomohlo vždy pri prebaľovaní umyť čistou vodou, riadne osušiť a následne natrieť Bepanthenom. Ten nám zabral vždy.
@monika2519 určite imazol krémpasta zaberie do 3 dní, našim pomôže vždy, kúpiš v lekárni okolo 3€ stojí.
Striedať imazol a pityol. jedno je na plesňovite zapaly kože, druhé na bakteriálne. keďže nevieš,z čoho to má,jedno určite pomôže. Držím päste.
@monika2519 viď vyššie. A ozaj,skúšali ste aj zmeniť plienky? Náš má toto vždy, keď mu dáme pampersku. Preferuje Lidl 😀
mne sa osvedčilo striedať imazol+calciová mastička
My sme na latkovych plienkach cez den, v nci lidl ppienky a modra indulona njlepsie nam pomaha,aknobcas mame zaparene
@monika2519 ja viem, ze tu kazdy pisem nieco ine, ale mali sme uplne rovnaky problem, trapili sme sa 3 tyzdne, mastili sme, vetrali, no proste vyskusali vsetky rady, az smeskoncili u tretieho kozneho a ten nam dal DERMALIBOUR a az ten zabral, ak ma caste agresivne a riedke stolice, tak treba aj trosku zahustit mliecko (ak kojis, tak si odsaj trochu a zahusti to Nutritonom), aby mala chvilku nekakala( u nas stacila jedna noc a ranky sa zacelili), ak to ma okolo konecnika a nepomoze ani Dermalibour, treba ist ku koznemu, nech urobi ster
umyvaj len pod vodou a nechaj cim viac bez plienky - maximalne tenke nohavice alebo este lepsie len gatky. aj ked by si po nej musela casto utierat zem. v plienkach sa jej to len pari I ked jej das tu mast ktora by jej mala pomoct.
ked mala moja mala zapareny zadocek, tak som si pripravila repik (norm. ako caj) a vzdy pri prebalovani som si do toho namocila dva tie okruhle odlicovacie tampony a poprikladala (nie drela), nechala vyschnut a natrela bud rybacou mastou (tou klasickou v modrej tube) alebo imazolom. no a samozrejme po stolici umyt ritku a co najviac vetrat.
nám veľmi pomohlo kúpanie v hypermangáne, kúpiš v lekárni, je to taký fialový prášok, stačí ho len takú maličkú štipku do kúpeľa, pozor farbí, ale len ako prášok, keď sa už zmieša s vodou, tak nie, používali to aj v nemocnici, a potom rybiu masť, alebo sudocrem 🙂
Imazol pasta je dobrá.
jednoznacne IMAZOL (poradila detska lekarka mojej malej a naozaj uz po prvom pouziti bolo vidite zlepsenie). V pribalovom letaku sa pise "IMAZOL krémpasta je pre dobrú priľnavosť a vysušujúci efekt svojho špeciálneho masťového základu vhodná na liečbu plienkových dermatitíd (zápalových reakcií kože)". Musis to najprv vysusit a na to presne ta pasta je, a potom to aj vylieci.
@monika2519 asi do nej supali kadejake lieky v nemocnici, moze ist o obycajnu mykozu- nedostatok tych dobrych a premnozenie zlych bacilkov po liecbe napr. antibiotikami.
dr. ti nenapisala napr. imazol? dostat ho aj bez predpisu 🙂
pozor na to aby sa jej napr. aj v pusinke neobjavili biele fliacky, to treba potom tiez preliecit
Ďakujem vam za rady dnes som bola v lekárni kúpila ten imazol aj lekárnická mi ho odporucila tak dnes sme natreli prví krát tak uvidíme v hypermangane kupkavam vlhčene som tiež vysadila a malú umyvam moc ju veru nevetram lebo je ešte moc malinká ma len mesiac a týždeň tak to sa moc nedá a musim ju aj na široko baliť koly klbikom a prebalujem tak 13 x za deň hádam to pomoze uvidíme ale asi aj tak pojdeme ku koznemu . Chcem sa opýtať ten imazol natrieť na celý zadocek či len na tu ranku lebo ono to nieje zaparenina ono je to taká mokvava neviem čo mapa :( a dosť rastie :(
@monika2519 ja na zapareniny pouzivam kukuricny skrob a zabera nam ovela lepsie ako vsetky kremiky co na to mame doma.
Davam ho dcerke aj na hrdielko, lebo prave tam sa jej robilo take mokvave, ako je taka tucnucka, tak sa jej to pod tou druhou bradou nevetra 🙂 Ked som to objavila tak to uz nebolo len zacervenane ale mokvave. A ten skrob to pekne vysusil a rychlo sa to vyliecilo. Teraz jej ho davam uz len po kupani ako prevenciu.
Ked uz mas ten Imazol tak skus ten, nedavaj je tam vsetko naraz, ja len ze na ten skrob nedam dopustit, vyborne vysusuje.
vyskúšajte napríklad rakytníkový olej alebo nechtíkovú masť...neutierajte tými vlhčenými utierkami
@monika2519 Ahoj, no nám pomohla tá masť s rybím olejom - tiež sme tak odchádzali z pôrodnice. A pri každom prebalovaní som neutierala vlhčenými utierkami ale mokrým uteráčikom namočeným v čistej vode alebo som umyla ritku pod tečúcou vodou. 🙂. No a sa to zahojilo do 3 dní. A potom som cca 3 mesiace vôbec nepoužívala vlhčené - len ten uteráčik a vodu. Teraz už v pohode používame vlhčené. 😀