Zapálený pupček u 7 mesačného dieťatka

miskaz
18. okt 2012

Potrebovala by som poradit,co so zapalenym pupcekom mojho drobca.Predtym sme nikdy take problemy nemali,po narodeni mu za par dni odpadol,vsetko bolo vporiadku..Teraz je pupok cerveny,robia sa mu v nom chrasticky,syn si ho skrabe tak,ze ma okolo neho skrabance.najhorsie je to po kupani.Lekarnik nam poradil davat mu canesten,ze za par dni to prejde. mate s tym niejake skusenosti? dakujem

andrejka1983
19. okt 2012

@miskaz ahoj,canesten je dost silna mastička pre tak maleho drobca, neviem čítala si si pribálovy letak?? a potom neviem musela by som vidieť to zapalenie, ale z klasických prirodných liečiv pomaha potieranie repíkom alebo harmančekom,alebo natieranie tou fialovou mastičkou 🙂.....a na rozne ekzemy je pre male detičky určený Holtov krem 🙂 ten pomohol aj nam ( moja malá sa ,ked bola bábatko, furt škriabala za krk a toto je pomohlo) 🙂 držim palce

miskaz
autor
19. okt 2012

@andrejka1983 tento canesten nieje ako ten na mykozy,pouziva sa aj u deti na zapareniny a obsahuje len 1% kortimazolu.nezijem na Slovensku takze tu asi nenajdem tie maste,ktore si mi napisala...repik som skusala,nepomohlo..mam este tu fialovu masticku,gencianku.ak sa to nezlepsi,pojdem k lekarke ,ale mam trosku strach.zijem v krajine,kde sa odoberanie deti stava "narodnym sportom" a maly sa riadne doskriabal..tak aby si nemysleli ze sme mu to urobili my 😒

andrejka1983
19. okt 2012

@miskaz skus malemu davat rukavičky na ruky,najmä ked spi aby sa neškriabal 🙂 a zatial čakaj a uvidíš či zabere ten canesten,a neboj dobre bude 🙂

miskaz
autor
19. okt 2012

@andrejka1983 dakujem Ti za rady,dnes som mu to zacala vytierat liehom tak uvidim po kupani