Zapálený prštek

27. okt 2024

Prosím Vás , syn si tak rozrypal stvrtok prstek do krvi, tunkozu okolo nechtu že katastrofa. Piatok ráno sa mu spravil pľuzgier akoby z druhej strany tam kde je bruško prsta. Zobrala som ho poobede k dr, dala framykoin a macat v repiku. Celý víkend v podstate sa to len po troche zväčšuje ten pľuzgier akoby. Ja teraz neviem či ísť s ním ráno zase k dr - len samozrejme tam bude x chorých, a my so zapáleným prstom. Či mi povie že len s niečím kremovat napr, alebo či jej len poslať fotku lenže nato zas odpisujú až poobede, takže na prípadnú chirurgiu by bolo neskoro.
Alebo je šanca že sa to vstrebe ? Ak je tu nejaký zdravotník bola by som vďačná za radu.

pokemonkaa
27. okt 2024

ja by som dala višnovskeho balzam

modrykolibrik
27. okt 2024

Nemas lepsiu fotku? Z tohoto sa to neda urcit

autor
27. okt 2024

@modrykolibrik skúsim

autor
27. okt 2024
hiuna18
27. okt 2024

Aj syn tak mal, dr dala aj celkové ATB, ale on mal iba 5 mesiacov. A chodili sme to prevezovat na chirurgiu.

autor
27. okt 2024

@hiuna18 ja som bola už piatok u dr, mal to +- rovnaké, možno o trošku menšie, ale teda liečba cez víkend nejako nezabrala len sa to o kúsok viac zväčšilo. Ach a teraz neviem absolútne či ísť ráno zase sedieť do čakárne alebo počkať

modrykolibrik
27. okt 2024

@autork Poradim Ti dve moznosti. Ja to mam odkusane a vzdy zabralo
1moznost- vydezinfikuj betadinom, na gazovi stvorec nalej vacsiu cast betadinu a daj nan zinkovu mast. Priloz na prst a obviaz. Takto mu to osetruj kazdy den a pekne sa to stiahne.

2 moznost je kupit dermochlorofil ale v spreji a nastriekaj na ranu. Sice to smrdi a bude zeleny ale je fakt uciny. Pouzivame ho na rany

autor
27. okt 2024

@modrykolibrik ďakujem asi skúsim tu prvú 😁

lucmirka124
27. okt 2024

Mne sa to javi ze sa mu tam nazbieral hnis aj v predu pri nechtiku aj vzadu na brusku prsta. Ja na taketo veci davam ichtoxil mast, taha to hnis von, pred tym nez davate mast dezinfikovat betadinom, a v poctivo natierat. Menit ciste prevezi.

dzescebuly
27. okt 2024

Napíš do skupiny Zdravotníci na MK

autor
27. okt 2024

@dzescebuly nemôžem, kedysi som zazmatkovala - čosi som tam večer písala tiež ohľadom syna, potom som šla aj tak na pohotovosť tak som príspevok vymazala skôr ako niekto vôbec zareagoval - aby aj oni zbytočne nepísali keď už som šla, ale zabudla som že je to zakázané takže ma odtiaľ vyhodili 😂 škoda čo už zabudla som proste v tej chvíľy a práveže som nechcela už zaťažovať keď už som aj tak šla navštíviť dr

modrykolibrik
27. okt 2024

@autorka ja som zdravotak. Urcite dezinfikovat betadinom. A kludne mozete pouzit oba sposobi. Ale hoji sa to dlhsie ale pekne

autor
27. okt 2024

@modrykolibrik ďakujem a betadine ani nestipe že ? Lebo on má paniku z toho úplne

zania
27. okt 2024

Nie, betadine nestipe, teraz som ho pouzila 😂

autor
27. okt 2024

@zania ďakujem....lebo naposledy som spravila chybu že som mu na čosi dala septonex , lebo ostatné mi doma došlo, ale odtedy ho klepe len vidí že mu chcem čosi kdesi natrieť 🤦 aj teraz sa pomaly trasie keď idem len s franykoinom na ten prst 😂

vorkola
27. okt 2024

No liec to len s jednym druhom lieku,a musis vydrzat aspon 2 dni,coby sa to malo stahovat,niekedy aj za tri dni.Ak sa to este zhorsi, tak smer mudr,aby nedaj Boh nedostal sepsu= otravu

autor
28. okt 2024

Ďakujem baby, ráno som šla kúpiť hneď ten betadine a zinkovu masť
@modrykolibrik ako radila, a zrovna keď som vyšla z lekárne mu to samé prasklo a vyvalilo sa hnisu....tak som mu to jemne povytlacala koľko išlo, poriadne dala betadine zo všetkých strán a zalepila. Snáď sa mu to dobre zahojí budem dávať ďalej minimálne ten betadine, zinkovu tiež ešte keď to prasklo ? .... Najhoršie je že sotva sme došli z lekárne už si rozryl v aute zas prst do krvi 🤦

lucmirka124
28. okt 2024

Mam doma 7 r dceru a robi toto iste, jede n stipanec sme liecili aj 3 mesiace 🤦‍♀️furt sa v tom vrtala, davam cisty kusok gazy na ranu a nato lepku na rany vies tie obrazkove🤣 potom to zvykne nechat napokoji lebo ma peknu lepku

autor
28. okt 2024

@lucmirka124 no môj muž už nervy že mu dá rukavice, hovorím ale myslíš že koľko si ich nechá na sebe 🤦 však aj tie leukoplasty si furt skladá dole....ale možno keby je nejaký pekný 😂 aj keď tiež mám obrázkové a tak