Dobrý večer prajem, malý má o 2 mesiace 5 rokov a odkedy nám obvodná kázala cca od 1 roka sťahovať predkožku máme s tým problémy. Nerobím to pravidelne lebo si to ani nechcel dať plakal a nasilu som nechcela lebo som sa bála, aby som mu to nejako nenatrhla nasilu alebo niečo. Spravila sa mu minulý rok biela hrčka, nečistoty, ktorá mu potom sama vyšla, ale nedávno sa mu urobila ďalšia, väčšia a nechce ta kožka povoliť už, tak to ani nestahujem radšej a dnes sa stazuje ze ho bolí pipik, ma ho tam ako ma to biele opuchnuty a trocha zapaleny.. Vykupala som ho v repiku, vycistila borovou vodou. Zajtra ráno znova vyčistím. Neviete mi poradiť niečo na to co zozeniem v lekárni? Bojim sa ze obvodná nas hneď posle urologovi a co som citala este horsie spravili ked to rezali a čistili. Tak neviem co robít :/
@svetliii my sme davali framykoinovu masticku, ked sa to malemu zapalilo. Rychlo to pomahalo. A treba sa snazit z toho vytlacit vsetok ten hnis. Toto vznika tak, ze cast predkozky je uz odlepena, ale je to iba taka mala medzierka a tak sa tam dostavaju necistoty, ktore nejde odstranit. A to biele nazberkane nie je smegma?
@svetliii aj my sme to mali presne tak. Ale aspon co sa dalo sme takto preplachovali. Sme mu ju nestiahli ale chytili sme tie okraje, ta koza sa da natiahnut. Stlacili sme ich spolu, aby nam voda nevytiekla a cez ten otvor sme prepchali malu striekacku a vstrekovali vodu. Vytekalo to, vsetko bolo mokre ale spinka sla s tym. Neviem, ci to dobre popisujem ale toto sa da spravit aj s uplne prilepenou predkozkou
@svetliii nasmu sla predkozka stiahnut tak mozno 3 milimetre. Vlastne skoro vobec. Nakoniec mu to rozrusili sondou, lebo tym ze sa mu to pomaly odliepalo, ale vzdy len co sa mu uvolnila smegma, nikdy nie po celom.obvode, narusilo sa sterilne prostredie a zapaly sa nam vracali. Ale nelutujem, ked sme odchadzali z ambulancie ani nevedel a doma sme to 2 dni macali v repiku a mame pokoj.
Mozes mu dat do kupela vyluh z repika, nam to za 2 dni preslo.
Repik kupel je super ale na zapálený pipík je vynikajúca antibioticka mast baneocin alebo framykoin my pouzivame aj aj máme žiaľ bohu s tým veľa skúseností....aj preventivne každý vecer po kupeli dávam baneocin....a pipík nestahovat na sucho....najprv natriet slezovou masťou....až potom pomaly postupne nenasilne len ako ide...slez.mast robi zazraky....ja si objednávam slezovu pre syna je veľmi lacná oproti justu....pomohla nám pri fimoze a je super
A ešte mame aj pinďa krém z lekárni ale tá slezova masť sa mi viac páči....
@jeliz59 dakujem krásne, da sa kupit hocikde v lekarni? objednala som dnes aj tú od justu, snad zajtra príde, ale aj tato je dobre mat doma viac 🙂....volala som doktorke, sestricka kazala do par kvapiek teplej vody betadine, do striekacky a preplachovat pipik a predpisala nam framykoin..tak dnes to pojdem vybrat a uvidime. v repiku vraj kupat nemam lebo je sice vyborny pri zapale, ale dost vysusuje, cize nebolo by to dobre....dakujem velmi pekne 🙂 pomohli ste mi 🙂
@svetliii no tato sa neda kupot v lekarni len online aj ja som.zhanala objednavam zdravie bylin.sk a naturkraft.sk tusim sa vola ete jedna stranka ktora juntirz ma...tu slezovu mast ale v lekarni kupujem aj slez.suseny a robim.z toho malemu kupel slez nebadany kvet....alebo aky maju nie vzdy maju prave tento.nebadany ten je top
masticku baneocin a canespor, namiesat spolu na dlani a natriet..