Zapálený palček u 2,5 ročného syna

pili31
4. máj 2021

Prepacte ak to tu uz je niekde. Maly 2.5 r. ma na palceku takyto pluzgierik, ma to zapalene, co by to mohlo byt, co na to pomaha, neboli ho to neskrabe si to, nepopalil sa ani zader nemal. Ďakujem.

maximilie
4. máj 2021

@pili31 moja mala presne také iste, ale na nohe na palci. Netušíme z čoho, mozno si ho zdrela pri plazeni. Zabrala len antibioticka mast na predpis. Boli sme s tým u lekárky.

pili31
autor
4. máj 2021

@maximilie ďakujem

andreatytler
4. máj 2021

@pili31 Nemam skusenost a tak neviem poradit co na to ale, mozno ma zapaleny aj necht... tam na okraji sa mi zda ze je to trosku do hneda okolo nehtu.
Ako dlho to uz ma? Aj sa to zvacsuje? alebo zhorsuje?
Na okraj... skus strihat nehty trosicku na dlhsie... ked sa strihaju uplne na doraz, tak je to bolestive... ale vidim ze aj sebe tak strihas.🙂

laura1307
4. máj 2021

Môže sa jednať aj o takzvaný herpes, môj syn to má pravidelne 2 krát do roka. Sú prípady keď sa herpes neobjaví na perach ale na prste.

pili31
autor
5. máj 2021

@andreatytler momentalne sa nezvacsuje, ma to 4. den, uvidime co to bude.

pili31
autor
5. máj 2021

@laura1307 vďaka uvidime čo to nakoniec bude.

andreatytler
5. máj 2021

@laura1307 To som este nepocula... ale ako sa tak na to divam, tak to vyzera presne ako herpes na perach.
@pili31... skuste jednu z tych masticiek na herpes, ci to zaberie... tusim som niekde citala ze je dolezite aby sa herpes nedostal do oka... tak ak to je ono, dajte pozor aby si tym prstekom nesiel do oka.

laura1307
5. máj 2021

@andreatytler, je to dosť nezvyčajné, kožná lekárka nám to tak vysvetlila.

laura1307
5. máj 2021

@pili31 není zač, uvidíte. Ak sa jedná o herpes tak môjmu synovi to trvalo cca 2 týždne kým mu to zmizlo, kožná lekárka nám predpísala antibioticku masť,ale s tou som nebola moc spokojná. Ak sa to potvrdí a budete chcieť napíšte mi poradím lepší liek ktorý nám zabral rýchlejšie.

hennyinnsbruck
5. máj 2021

Ked spomínate herpes. Moja mala ale krutý. 10 dni teploty. Chytené pery, ďasná, jazyk, prsty na rukách..
Na palci mala hnis pod nechtom.
Hrozilo strhnutie nechtu.

V nemocke jej dali dlahu aby bol prst v kľude, a macali sme v harmanceku 2-3x denne. Pomohlo!!!

Žiadne maste na to nedostala všetko samé zmizlo.

hennyinnsbruck
5. máj 2021

Jedna z krajších foto...

eja31
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hennyinnsbruck
5. máj 2021

@eja31 ona je už zdravá to bolo v dezembri 😊herpes to bol.. Predtým som sama skúšala liečiť tiež mastami a len sa to zväčšovalo... Pomohla dlaha + macanie.