Zapálené hrdlo a teploty u 9 mesačného

dogma11
7. júl 2016

Ahojte. Som tu nová a priznám sa,nemam čas hľadať v histórii. Syn má 3 deň teploty (davam nurofen a kúpeľ,ked je nad 39). Dnes mi lekár chcel dať ATB, ma riadne zapalene hrdlo. Včera sme boli u nho tiež a ešte nemal. Včera aj dnes crp v norme,vcera moč OK. Prosím,cim mu pomôžem,aby to preslo? Ked som odmietla ATB nič mu nedal,nic pre take male deti na zapalene hrdlo vraj nie je. Môže to byť aj zo zubov?

dogma11
autor
7. júl 2016

Este dodám,je kojeny a má 10,5kg

maminkasisa
7. júl 2016

ved si bola u lekara a ten sa vyjadril.... ak mu nedoverujes, skus pohotovost, nazor ineho lekara.... hlavne vela tekutin, aby nebol dehydrovany ked ma teplotu....my sme Tvoje dieta nevideli, lekar ano.... ak mu to nebude prechadzat, asi sa nevyhnes ATB... prajem skore uzdravenie...

ewelyn3
7. júl 2016

Do hrdla by som mu striekala Florsalmin sprej...ja som to nasim detom striekala..je to prirodne..cista salvia a trocha akloholu..mozu to aj male deti..ine neviem nic na hrdlo pre take male deti. Ked su take vysoke horucky, mozes striedat kazde dve hodiny panadol sirup a za dve hodky nurofen sirup. Alebo cipky, tie rychlejsie zaberaju. A nie kupel, ale studeny zabal na hornu polovicu tela. Zabalit do vlaznej plienky a prikryt uterakom, urzat cca 5 min a opakovat aspon 2-3x. Ak sa k horucke po styroch dnoch pridaju aj vyrazky po celom tele, moze to byt siesta choroba...nasa dcera ju tiez mala ked mala 9 mesiacov. Vtedy horucky ustupia a bude len mierne zvysena teplota a tie vyrazky...na to sme davali fenistilove kvapky. Drzim palce, neboj za chvilu to prejde!!!

dogma11
autor
7. júl 2016

@maminkasisa veľmi nedoverujem. Aj ako 3 mesacnemu mu dal ATB,ktore neboli potrebné. Ako sám po chorobe skonštatoval. Lebo to bolo virusove a nie antibakteriálne.

dogma11
autor
7. júl 2016

@ewelyn3 a nemozem mu teda davat salviovy cajik? Máme sušenú. Sa mi tam ten alkohol nepáči. Môže tak male dieta už šalviu? Nevieš? Dakujem.

maminkasisa
7. júl 2016

@ewelyn3 aj kupel moze davat, alebo sprchovat.... polozit do vane s vlaznou vodou a oblievat chrbatik a hrudnik, tak nam to robili v nemocnici a lieky od teploty by sa mali menit po 3-4 hodinach, nie po dvoch, aspon nasa pediatricka tak odporuca....

maminkasisa
7. júl 2016

@dogma11 tak potom tu pohotovost.....

ewelyn3
7. júl 2016

@dogma11 mne pediatricka aj lekarnik ten florsalmin sprej odporucili...prave ten alkohol je dobry na dezinfekciu..nieco toho bacila v zapalenom hrdle musi zabit...a lepsie trocha alkoholu ako ATB si myslim. Sak to nastriekaj aj sebe a uvidis ze ake to je, ale mne sa to nezda take strasne. Ja som to mojim detom davala, neni to velka davka.

ewelyn3
7. júl 2016

@maminkasisa no vidis a nam za davali tie zabaly, ze kupel nie...tak co lekar to iny nazor a co nemocnica to ine praktiky asi 🙂

luciannka83
7. júl 2016

@dogma11 V prvom rade nechápem ako sa môže 9 mesačnému zapáliť hrdlo. Hádam mu nedávate piť studené a bublinkové,... Liečba od lekára sa ti nevidí, návrhy od mamičiek tiež veľmi nie, tak nechaj potom decko trpieť, len aby si mu náhodou niečo nedala. Nepochopím to,...

simsalabim
7. júl 2016

@luciannka83 zapalene hrdlo predsa byva z virusoveho alebo bakterialneho ochorenia, nie zo studenych bublinkovych napojov!

dogma11
autor
7. júl 2016

@luciannka83 no nevadí, že nechápete. Ja tiež všetkému na tomto svete nechápem. Áno, dávam si dieťaťu 9 mesačnému coca colu z chladničky. Z toho to má. Ďakujem Vám za Váš príspevok a prajem pekný deň.

dogma11
autor
7. júl 2016

@ewelyn3 pôjdem kúpiť. A boli deti tiež také malé ako môj, keď si im to podala? Fakt sa nemusím bát nejakej reakcie? Ďakujem.

maslenka47
7. júl 2016

@dogma11 ak si presvedcena, ze nie su potrebne antibiotika, potom nedavaj dietatu NIC. Ani forslamin, ten nic nevylieci, naozaj nie. "Bacily" su vnutri v bunkach v tkanive, nie na povrchu, aby to malo nejaky efekt. Dospelemu maximalne na chvilu ulavi od bolesti, dieta leda tak vystresujes.

Na bacila si si mala zobrat antibiotika, na virus len pockat, kym prejde.

ewelyn3
7. júl 2016

@dogma11 ano..ja som to mladsej dcere davala uz ako 7 mesacnej..lebo starsia doniesla nejaky virus a mala do samozrejme od nej chytila, ale zabera to super. Len to musi byt ten sprej a vystriekat hrdlo poriadne. Ked by tie horucky neprechadzali a trvalo to uz viac ako 5 dni..tak by som tiez potom riesila uz ATB..no uvidis. Ale ak nedoverujes lekarovi je to na nic..hladala by som asi ineho 😉. Drzim palceky!!!

kaja73
7. júl 2016

@dogma11 salvia pokial viem nieje vhodna ore deti do 3 rokov..ale zas atb je vhodne aj pre novordenca podla lekarov...takze na vlastnu zodpovednost s mini mnozstvom mozno len vytri usta..alebo zarob slabý slaviovy cajik a tym vytri usta..je to aspon bez alkoholu....a mozno skus dat na krk priznicov obklad..studena plienka vyzmykana, na nu sacik a na sacik sucha plienka..nechaj 3h, daj dolu a o 2h znovu..takto to opakuj 2 dni a uvidis. Plus mozno skus dat c vitamin...
Inak flosalmin neznesia ani moj 6rocny syn..stipe ho...musim mu ho riedit vincetkou

luciannka83
7. júl 2016

@simsalabim mňa bolí hrdlo len zo studeného a bublinkového 🙂

monikaecolab
8. júl 2016

Ahojte radím Biorezonanciu - ale len prístroje BICOM čo poznám dajú sa tam zistiť baktérie vírusy aj plesne v tele, kamarátkinmu synovi chceli vyberať mandle a nakoniec ani nemuseli , pretože mal po pár sedeniach všetky baktérie negatívne a žiadny zápal. Vedia tam zistiť patogény ale následne aj liečiť takým spôsobom že sa v tele vytvárajú protilátky proti patogénom ktoré dieťa v tele má (pracujú tam priamo so vzorkami ktoré majú k dispozícii v ambulancii) je to bezbolestné rýchle a vhodné pre všetky vekové kategórie. ak by mal chcel niekto skúsiť tak biorezonancia-zv.sk BB kraj je to . 🙂

luca_kisa
2. sep 2021

@luciannka83 môj na 10mes a zapalilo sa mu stačilo že sa nadýchne studeneho vzduchu keď raz je teplo raz je zima