Zapálené a krvavé ďasná

asturia26
10. nov 2016

Prosim , idem si ku vam po radu. Neviem ako mam dcerke pomoct. Ma uplne zapalene a krvacajuce dasna, zjavne nejaka infekcia. Antibiotika berie uz 4-ty den, ale nic sa nezlepsuje. Prosim vas, ako ste takyto problem riesili vy. Zatial som bola len u detskej doktorky, netreba ist aj k zubarke. Ako by mi pomohla zubarka, ked uz antibiotika ma nasadene? Dakujem moc za rady

larissa113
10. nov 2016

Kolko ma dcerka rokov? Podla toho co opisujete ide o akutnu vzplanutie akutnu gingivitidu ..urcite chodte k zubarovi povie vam ako to dat doporiadku hlavne menit kazdy tyzden novu kefku a cistit medzizubne priestory a poriadne cistit masirovat dasienka stale menit kefky po par pouzitiach a podlatoho kolko rokov ma dieta sa este pouzije gingivalny gelik alebo vodicka na dezinfekciu dasienok ..vsetko vam povie pan doktor urcite zajdite ...skore uzdravenie

asturia26
autor
10. nov 2016

@larissa113 no dcerka ma skoro 4 roky, umyvat zuby, ale kde, v tomto momente si neda ani do ust ist, vobec mi nechce jest nie tak si umyvat zuby. Strasne ju to boli :( neviem co s nou mam robit. Predtym sme umyvali stale zubky, ma ich velmi pekne biele.

cervikpepik
10. nov 2016

@asturia26 ahoj,my sme to riesili v lete s tym,ze syn mal k tomu vsetkemu este aj afty v ustach a hrdle...dostali sme od obvodacky ENTIZOL tbl,rozpustali sa tri v 1/2 dcl vody....vytierala so, mu to tamponom aspon 5x denne....pomedzi to tantum verde roztok vytierat ...neviem preco by si sa mala trepat ku zubarovi,bezne to riesia pediatri...je to bezna detska,,choroba spinavych ruk,,

asturia26
autor
10. nov 2016

@cervikpepik a nedala vam k tomu aj antibiotika?

asturia26
autor
10. nov 2016

Dcerka tie dasienka nema navonok nejake cervene, len akonahle jej natieram dasienka, tak jej to krvaca. Tiez ma v ustach afty a okrem toho ma aj opary na pere. Uz to ma tyzden a ja si s nou neviem dat rady. Bojim sa o nu, lebo mi nechce nic jest, ani kasovite, rozmixovane jedlo

asturia26
autor
10. nov 2016

@cervikpepik prosim vas, ako dlho vam trvala liecba?

anjelicek26
10. nov 2016

Na herpeticku stomatitidu sa davaju len zriedka antibiotika, nepomahaju, ved je to virus... repikove vyplachy, lieky na bolest, tekuta strava a vydrzat, trva to aj desat dni :( My bojujeme tiez zo stomatitidou s malickou, nastastie nie herpetickou, ale tiez to stoji za to. Ked mal syn herpeticku lekarka mu vypisala na podporu zovirax sirup.

cervikpepik
10. nov 2016

@asturia26 nie,nebolo treba...infekcia sa nachadzala v ustnej dutine a hrdle,nikde inde...asi styri dni sustavne,aj kazde.dve hodky som vytierala usta tamponom nasiaknutym roztokom a vsade,pomedzi to tantum...za cca styri dni krvacavost prestala,opuch sa zmiernil...do dvoch tyzdnov bol pokoj...niekto dava aj Diflucan...ucinna latka je pribuzna Entizolu

cervikpepik
10. nov 2016

@anjelicek26 ahoj,mozem sa opytat ako si prisla na to,ze je to herpeticke?

cervikpepik
10. nov 2016

@asturia26 dobre,lekarka na Teba kasle....tak potierat cajovnikom na striedacku s tantum verde alebo corsodylom...ja som ,,nasurovku,,synovi natierala dasna 100%cajovnikovym olejom tou tycinkou do ucha...nestipalo ho to,len je to chutovo otrasne...totizto Entizol je na recept,na to potrebujes doktorku

anjelicek26
10. nov 2016

@cervikpepik lebo praskali krvou... normalna stomatitida praska taka priesvitna vodicka v tych aftach. A teda aj na perach zvonku potom aj v nose hlbsie mal jednu-dve.

asturia26
autor
10. nov 2016

@cervikpepik ona mi predpisala tincturu gingivalis, vraj je to priamo na toto, lenze ja jej to natriem a zacne jej to strasne krvacat, inak jej dasna nekrvacaju, len ked jej to natriem. Neviem ci jej to mam davat alebo nie

pictbridge
10. nov 2016

Mne jednoznacne stale pomoze herbadent odporucil mi ho zubar. Skus vygooglit ci to mozu aj deti. Zarucene je super.

asturia26
autor
10. nov 2016

Dakujem vam naozaj velmi pekne, velmi mi vase rady pomohli, lebo ja som uz fakt zufala z tej mojej malej. Je mi zle z toho, ked vidim ako ju to boli a hlavne z toho, ze neje. Hadam sa to uz coskoro vylieci, lebo inak ma slak trafi :D

anjelicek26
10. nov 2016

@asturia26 repik jej to pekne stiahne pekne vyplachovat.

cervikpepik
10. nov 2016

@anjelicek26 ano,len ty si pisala prispevok kde.si adresovala autorke,ze to ma jej dietatko herpet.povodu,ze na to atb nejde...prezo som sa pytala ako vies,ze autorkino dieta to ma herpeticke,nie ze vy ste to nemali herpeticke 🙂

asturia26
autor
10. nov 2016

@anjelicek26 vyplachujeme repikom 🙂

asturia26
autor
10. nov 2016

No my mame zapalene dasna, pri dotyku dasien jej to krvaca, plus mam afty v ustach a navonok je vidiet asi 3 opary, takze katastrofa...

cervikpepik
10. nov 2016

@anjelicek26 natierat aj ked krvaca,samozrejme..to mas ako s parodontozou...tiez pri umyvani zubov dasna krvacaju,ale umyvat zuby a dasna musis...cim viac je to budes osetrovat,tych rychlejsie to prejde

cervikpepik
10. nov 2016

@pictbridge je to zmes alkoholu a bylin,na potieranie mozu aj deti 😉

anjelicek26
10. nov 2016

@cervikpepik tak krvave afty su herpeticky povod... aspon podla definicie aj toho, co sme mali doma.. kazdopadne velmi neprijemne.

petraxy6
11. nov 2016

@asturia26 nemáte doma propolisovú tinktúru?

asturia26
autor
11. nov 2016

@petraxy6 nie to nemame, ale kocky mi dobre poradili a uz sa to zlepsuje, davam jej nejaku zarabanu tinkturu od doktorky , plus cistim Tantumom verde a uz mi pomalicky zacina aj papat. SOm stastna 🙂

cervikpepik
11. nov 2016

@asturia26 super 😉 drzime palce 🙂

bluray
17. feb 2019

mna by zaujimalo kolko gramov cukru dieťa zje za tyžden

victorialucia
16. jan 2021

Baby votriem sa aj ked je to uz starší príspevok. Moja ma afty a červené ďasná. Konečne po 7 dňoch zacala všetko papať. Davam je B komplex a probiotika, a bilinkove caje. Dnes sme isli umyť zubky a krvacali jej takze ani doumyvat nedovolila. Ona si nedovolila zničím natriet pusu ani dasna o to horšie to bolo. Mame len vyplachovat pusinku z repkovým čajom? Prejde jej to?

indzaa
28. okt 2021

@victorialucia zdravim,my toto mame tiez,a strasne jej este smrdi z ust :( vy ste ako dopadli?my sme boli u doktorky,dala biogaiu prodentis(ale dcera ma 2,5 nevie ako sa maju cukriky cmulat,a je to este aj mentolove)takze to neuziva,repik a kamilkovy caj mame aj my ale nic moc.Uz som zufala.

victorialucia
28. okt 2021

@indzaa Joj chudatko malynke, takze pila iba zo slamky.nechapem potom tie mentolove cukriky to Vam papat nebude, hlavne kupte probiotika a na afty taku vodičku v lekarni a bilinkove čaje, nic viac aj tak nebude. Mojej to prešlo asi po týždni a viac a pomalinky zacala jest. Prvy den za cely den zjedla iba 3 lizicky polievkovej šťavy a takto to pôjde hore po troške.. treba vela nervou a trpezlivosti. Kym sa stoho uplne dostane prejdu 2-3 tyzdne. Skore uzdravenie malynkej. A zubky neumyvajte aspon 3 tyzden kym nebude pusinka uplne zahojena. Drzim vam palce. A vela sil. Ja som pri malej aj plakala ako som ju videla ze sa trápi

indzaa
29. okt 2021

@victorialucia no ja som uz tiez plakala predvcerom. Ale nasa mala aj horucky,aj vy ste mali?caj jej davam repik a kamilku.Dufam ze to uz bude lepsie hadam 😔

victorialucia
29. okt 2021

@indzaa Mojej sa to zacalo horúčkou a potom sa objavili afty v celej pusinky. Nikdy v zivote som nic take nevidela. A teraz mi zas chodi zo škôlky raz do mesiaca z oparom tak uzivame B komplex a C vitamíny dufam ze to zlepší. Malinkej skóre uzdravenie 😘 urcite sa to zlepší len to trošku trva.