Ahojte, prosim, mam dcerku 5mesacnu, vcera bola placliva a vsimli sme si ze ma cervenu cikulku, známa je detska zdravotná sestra, poradila davat repikove obklady a natierat bepanthenom a imazolom. Pridruzila sa ale aj zvysena teplota cca 37,5.... Panadol na teplotu zabera, ale na vecer dnes je opat umrnkana, teplota zvysena.... Nemate s tým niektora tiez skusenosti a viete dat nejake rady?
@monitko222 presne ako píše vyššie, s takým malým bábätkom s teplotou by som neskúšala nič ale zobrala ho k dr
@monitko222 mojmu pomohli kupele v repiku, ale teplotu nemal. To by som asi isla na pohotovost, aj ked teplota moze byt aj z niecoho ineho napriklad zubov.
Teplota 37,5 je mierne zvysena. Na pohotovosti sa s Vami o tom bavit nebudu mozu dat masticku ale lekari nemaju radi ked tam chodia matky s detmi ktore nema teplotu nad 38. Urobte studeny zabal do rana jej klesne
@monitko222 inak pri 37,5 sa lieky nemaju davat
@monitko222 aj my sme mali ten problém a doktorka nám predpísala očnú framykoinovu masť natierať , je to antibiotikova masť a hneď nám pomohla 🙂
No ta teplota, aj ked nie extra zvysena, moze svedcit, ze zapal je aj "vyssie", aby jej to "neslo na oblicky", neriesila by som to len lokalne, ale smer pohotovost urcite. Nasa mala mavala zapalenu cikulku dost casto, ale nikdy teplotu. Moze mat bakterie v moci, treba spravit minimalne zakladny rozbor mocu, pripadne kultivaciu. Mozno bude potrebovat abtibiotika.
Moja dcérka mala ako 5 mesačná horúčku až 39,rano sme leteli k Dr, nechali nás rovno v nemocnici a zistili zápal obličky 😥
Vdaka baby, nakoniec bola cikulka len zaparena asi.... Mala prekonala 6tu chorobu kedze sa po 3 dnoch teplot vyhadzala na brusku, teploty ustupili a mala je uz vesela, spokojna.
@monitko222 teplota svedčí o zápale v tele,volajte na pohotovosť,je to príliš malé dieťa na pokusy podla rád laikov na nete