Moje babo sa narodila na 33tyzden a je v inkubatire, po placi prestava dychat, mal zltacku a nejakeho bacila z ktoreho nal zapal v krvi ktory mu uz zmizol, dnes mi lekar povedal, ze ma zapal v hlave, jedine co mi vyslo na internete je zapal mozgovych blan, mala niektora z vas takyto pripad?? Docitala som sa ze moze ostat slepy, hluchy alebo mentalne postihnuty
Volala som teraz s lekarom a oni nevedia co to je lebo vysledky to na 100% nepreukazali... az buduci tyzden mu budu brat dalsie odbery ...ale preventivne mu davaju antibiotika :( som z toho na nervy strasne sa bojim aby neostal postihnuty
Vysledky zevraj nepreukazali na 100% zapal mozgovych blan ... tak netusia co to je ...az v pondelok mu budu robit dalsie odbery ... dovtedy sa zblaznim
@nodesha je dobre, ze mu nasadili atb, tie by mali zapal a infekciu vyliecit. A nerozumiem, ze dr povie, ze ma zapal v hlave, ale vysledky to nepreukazali, tak mozno len v krvi ma. Drzim palce, nech sa rychlo uzdravi.
@holubicka28 praveze to ma zmiatlo ... vcera mal pri hlavicke take kable ... ci nema epilepsiu a brali mu odber z mozg. Moku na ten zapal mozg. Blan ... aleze on pochybuje ze by to bolo to lebo nema ziadne priznaky .. dnes vravel ze zapal v tele co mal uz nema ale tie vysledky z tej hlavicky nedopadli najlepsie .. tak mu nasadili dalsie atb a dalsie odbery az v pondelok robia :(
@nodesha aha..no hlavne, ze nema priznaky. Ktovie co mu je malinkemu, snad vysledky ukazu, ze nic.
@nodesha často to spôsobuje baktéria e coli ktorá sa nejakým spôsobom dostane do mozgovo miesneho moku..píšeš však že výsledky z toho boli v poriadku..Napadá ma vysvetlenie že baktéria tam bola,preliecila sa antibiotikami skôr ako brali vzorku mozgovo miesneho moku..možno.prípadne ma napadá cytomegalovirus.čo sa týka hlavičky a tvojich obáv do budúcna,ani lekár ti v danej chvíli nevie povedať či tvoje dieťatko bude alebo nebude mať následky,a nieto ešte mamičky tu v diskusii.záleží od imunitného systému dieťaťa,rozsahu pôsobenia zápalu a kope iných faktorov.prajem ti aby vám vyšetrenia dopadli čo najlepšie.
@nodesha to vobec nemusi byt meningokok, su rozne druhy bacilov a bakterii treba sa opytat urcite dr