Maminy chcem sa opýtat ..malý má už tretí krát zápal uška za mesiac doteraz sme to nemali :(
Boli sme naposledy na ORL na jesen a povedali že len preliečiť a všetko bude okej :/od vtedy sme mali pokoj !
No ostalo teplo malý začal chodiť do školky a máme zápal za zápalom :( už máme za sebou aj ATB :( a zas sa to vrátilo ☹ ☹
Mohla mu tá mandla nejak dorást a tá robiť problémy ?kedže na jesen sme mali mandle v poriadku .
V pondelok idem volať do BB na ORL a objednať ho potrebujem nech nám povedia čo sa deje !
Každý tu píše ,že je to sposobené nosnou mandlou no máte niekto skusenosť že by to bolo aj niečo iné ? ☹
@miskachrumka ahoj, skus napisat @strapco13, je to ORL lekarka, ktora ti bude urcite vediet poradit.
@miskachrumka v tomto veku je to malokedy sposobene niecim inym, do uvahy pripada alergia este, alebo z bazenu zapal
pozri moje clanky v mojom fotoblogu o zapale stredneho ucha a o nosnej mandli..je tam rozpisana pomoc, priznaky a liecba nosnej mandle liekmi..nie vzdy zaberie, to uz podla velkosti mandle a ako dlho trva stav
@strapco13 alergologické testy nám ešte nerobili tak vobec neviem na čo može byť alergický ....
a v bazéne sme neboli ....tak teda asi to na isto bude ta mandla asi nám dorástla a bude ju treba vybrať hlavne nech mu to chudáčikovi pomože !
bohuzial tieto zapaly usi su take ked raz mas opakuje sa to… presla
som si tym je to velmi bolestive…za mna treba davat pozor na kazdu
nadchu, davat kvapky do nosa a dbat o to aby bol nos cisty… no
obcas sa stalo ze aj bez bez nadchy sommdostala zapal
bez varovania… mozno posilnit celkovo imunitu… drzim
palce
@miskachrumka moj brat maval presne tak isto. Stacilo, ze ho len trosku ‘ofuklo’ alebo mal trochu sople a uz mal zapal. Prepichali mu to minimalne raz za mesiac. Aj nosne mandle mu vybrali. Ale nakoniec mu tam zaviedli malu hadicku mal asi 3 roky, ani vidiet nie je, ked je zapal a hnis aby to vytekalo von, lebo, ze tiez nemohol doktor stale prepichovat usi, by mu to poskodilo sluch. To mu pomohlo.
@srferreira ďakujem to je už 10r dozadu 🙂
@miskachrumka no vo vecsine pripadov moze za to nosna mandla.Ak ju nemal velku na jesen to neznamena ze mu doteraz nenarastla.Treba ist na ORL,moja dcerka ma za sebou opakovane zapaly a posledne 3 mala tiez za jeden mesiac a skoncila na akutnej operacii uska.Odkedy mandlu vybrali tak nemala zapal ani raz.Urcite budete po vysetreni mudrejsi.