Zápal uška

11. aug 2023

Pekný večer maminky, môže byť toto "zdravý výtok z ucha"? (Fotku dám do komentára. Bola som dnes s dcérou na pohotovosti, má zvýšenú teplotu, celý deň je plačlivá, od poobedia jej z uška vyteká toto, chytá si ho a má ho začervenané... Pán " doktor " skonštatoval, že jej idú zuby, toto tu je zdravý výtok z ucha, červené ucho má preto , že si ho chytá a chytá si ho preto, že jej vadia náušnice. Vyvadila som sa tam s ním, poslal na do riti a povedal mi, že sa mám ísť opýtať na modrého koníka, že tu isto lepšie vedia. Tak ženy, je toto spolu s danými príznakmi obyčajný ušný maz? ( z ucha jej to vyteká von, vytriem jej okolie dierky a o 20 minút to tam má zas). Manžel išiel s dcérou na druhú pohotovosť, ale ja som taká vytočená z toho doktora, že až.

autor
11. aug 2023
tinkavvv
11. aug 2023

Akoze nevyzera to nezvycajne, ale ak to vyteka von vkuse, tak to asi nebude v poriadku.

1mina
11. aug 2023

Nejde tak ani posudit vzhlad vytoku aspon ja to neviem, ale mojmu synovi sa stalo dva krat ze to mal takto ze mu vytekalo viac zafarbeneho a oba razy mal zapal stredneho ucha. Druhy raz nedavno sa stalo (on nerozprava, ani nemal teplotu) ze rano som nasla na plachte skrvny taketo od výroku vyzerali az krvavo a cele zatecene usko, tak som bezala na pohotovost a mal zapal stredneho ucha a praskol mu bubienok. Doktor pozeral usko tim kukatkom dnu ? Lebo ak nie isla by som rovno na pohotovost.

autor
11. aug 2023

@tinkavvv celé ucho má od toho špinavé, lepkavé, keď ležala na boku počas spánku tak to ešte aj na podložke vytečené bolo .

54tinka54
11. aug 2023

Keď to vyteká von určite to nie je normálne..
Čo to za doktor paneboze 🙈
Este môžeš skúsiť malej pritlačiť prstom pri vchode uška, ak ju to bude bolieť, začne plakať, mykať hlavou…

martul
11. aug 2023

Som zvedavá, čo im povedia. Ja som si s deťmi užila bolesti uší a toto mi nepripadá ok. Ja som im stiskla pred uchom pred tým lalokom a tak skrikli od bolesti hneď som vedela že sú to uši

1mina
11. aug 2023

Teraz pozeram ze na pohotovosti ste uz boli. A pozrel jej to dnu tim kukatkom ? Lebo uz aj s tim som sa stretla ze ani nepozrel. No ja ked som bola so.synom co mu teraz tiez praskol bubienok - a presnr takto mu to vytekalo z uska vytok, tak na pohotovosti na detskom tiez nemala to kukatko do ucha ale dala nam vymenny listok na orl pohotovost. Takze ak ten dr neni ochotný tam poslat skusila by som asi ine mesto neviem, ale toto neni ok ked to stale vyteka . Nas dostal hned atb. Mimochodom nas nereaguje ani nato.zatlacenie pri usku, takze keby ho vysetri len tak dr tak nas tiez posle domov len tak.

autor
11. aug 2023

@1mina nepozeral, len jej to povytieral gázou namočenou a skonštatoval, že je to zdravý ušný výtok. Povedala som mu, že to má riadne pozrieť, to sa ohradil, že nemusí lebo on presne vie čo jej je. Do správy napísal " dieťa prichádza v sprievode matky so špinavým uchom" a pod diagnózu napísal "bez diagnózy, dieťa podráždené, prerezávajúci zub ". Som mu tú správu ani nepodpísala tam debilovi... Išiel manžel s ňou do druhého mesta

1mina
11. aug 2023

Boze asi by ma od jedu roztrhlo 😧 este takuto spravu ... Akoze ja vam tak poviem - ja mam syna autistu, nerozprava, asi ma posunuty prah bolesti takze on ani nevyzeral ze ho cosi boli, ani si ho nechytal, ked som mu to zatlacila nereagoval. rano ked sa zobudil som nasla skrvny na plachte a uplne zatecene usko (mam to aj odfotene ale nejdem sem davat ale vyzeralo to fakt no viete si predstavit). Tiez som mu to povytierala len gazami takze uz vyzeralo cistejsiea sli sme na pohotovost. Dr som rovno povedala ze on nerozprava takze neviem ci ho boli aj teploty nema ale ze rano mal uplne skrvny po plachtw a tecie mu z uska. Keby nas vtedy otocila ako vas ze ved je to normalny vytok tak neviem. Sli sme rovno na orl pohotovost a tam doktorka ze sak mu praskol bubienok a ma zapal stredneho ucha, cistila mu to, takym vysavacikom vysavala, dostal atb a ten tyzden sme stale chodili ba kontroly. Teraz po par tyzdnov sme boli na orl a namerali mu to usko slabe, tak cakame ci sa to este zhoji a bude normalne pocut. Keby nas este aj vtedy poslu domov bez atb tak neviem 🤦 a to klinicky vyzeral fakt ok, este po cakarni behal a rehotal sa, sestricka tiez ze coze tam robi na pohotovosti.

tinkavvv
11. aug 2023

Daj potom vediet, co manzel vybavil.
Bohuzial aj takyto lekari existuju...je to smutne...

hipuska
11. aug 2023

Prvy príznak zapalu ucha je, že si ho nadmerne dieťa chytá, lebo ho to boli..držím palce

jaskolka
11. aug 2023

Nie, nie je to zdravý sekrét z ucha, keď to stále tečie von. Podľa mňa má zápal stredného ucha a praskol už bubienok, čiže vyteká hnis von. Na jednej strane je to dobre lebo už by ju to nemalo veľmi bolieť (ucho bolí hrozne) ale na druhej strane teraz by sa hej tam nemala dostať voda. A nech leží na tej strane, aby to vytieklo všetko von.
Nezdá sa ti, že slabšie počuje na to uško? Neviem koľko má rokov, či to vieš zistiť.
Sleduj ju, keby sa zvýšila teplota alebo by bola veľmi nepokojns, tak určite potrebuje aj ATB celkovo a hlavne poriadne vyšetrit na orl

jaskolka
11. aug 2023

Inak to co za doktora, že "prichádza so špinavým uchom?" Matka zem 🙈🙈🙈. Však mal vás poslať na orl automaticky

bagre
11. aug 2023

samotný maz na tyčinke je ok, ale to čo píšeš už nie - keď si chytá dieťa uško tak ho zvykne bolieť, píšeš že jej to tečie... treba iného lekára, toto bol lekár zo skupiny ktorý by mali vrátiť diplom

lamonita
11. aug 2023

Toto mi pripomína nas december 2022. Zápal stredného ucha a prasknutý bubienok. V uchu mala krv spolu s mazom. Aj na plachte. Daj nám, prosím, vedieť ako ste pochodili u druhého DR. Henten tam, no nemám slov... nesťažovala by som sa iba v tom prípade, ak aj ten druhy Dr povie ze ma špinavé usi😡😡

amelie2017
11. aug 2023

1.1. tohto roku som bola s malym na pohotovosti, 3 neskutocne prerevane noci (isli mu ocne, prve 2 noci som to pripisovala tomu), po 3., ked uz aj stupla teplota som v tom mala jasno - zapal usiek. Povedali mi, ze uska ma ok, ak by sa nieco zmenilo, mame prist. Poobedze vytok z jedneho ucha, v noci z druheho, ale maly uz spal pekne. Nasledujuce rano som sla k jeho pediatrovi, povedal, ze uz mu praskli oba bubienky, preto spinkal pekne, lebo ten tlak uz povolil. Dal atb a bolo.

autor
11. aug 2023

@jaskolka 5 mesiacov má, mimino. .. to je odborník na slovo vzatý, je to pediater, veľa žien s ním už malo problém, miesto liekov ordinuje homeopatiká a tď. Kadečo sa o ňom popísalo.Raz tu bola o ňom aj diskusia, kde tu druhé zvozili nejakú mamičku čo sa pýtala, či náhodou nie je na pohotovosti práve on, lebo s ním nemá dobrú skúsenosť. Ja som neverila, že to môže byť až tak zlé keď stále ordinuje a ešte aj pohotovosť slúži, ale po tejto skúsenosti ...

@tinkavvv
@lamonita
hnisavý zápal ucha, dostala antibiotiká a museli ju hospitalizovať, keď bola novorodenec tak bola na jirs a tam dosť zle reagovala na viacero podaných antibiotík. Šla som k nej.

tinkavvv
11. aug 2023

Skore uzdravenie, hadam atb rychlo zaberu.
A na tvojom mieste by som riesila nejaku staznost, lebo toto normalny pediater musi rozpoNat...

wonder13
11. aug 2023

Skoré uzdravenie maličkej. To je strašné, ako s vami jednal ten ,,lekár". Toto je na sťažnosť.

lamonita
11. aug 2023

Držte sa❤️

abab
11. aug 2023

Ja keď som si pozrela tie tyčinky, som si v prvom momente povedala, že to množstvo výtoku jasne hovorí, že to nie je ok. Neviem ako je to s ochranou osobných údajov, ale keď ťa poslal na koníka, tak musel vedieť, že to tu bude rozpísané a už si to možno aj sám prečítal. Takže by bolo fajn, keby sa pán doktor mamičke ospravedlnil za svoju neodbornosť a aroganciu. Alebo aspoň ty napíš, kde tento pán doktor ordinuje. A ak máš dosť síl, napíš aj na príslušné miesta sťažnosť.

pinkgirl
11. aug 2023

Tiež by som zvážila sťažnosť na prístup lekára u zriaďovateľa pohotovosti. Odbil ťa ako histerickú matku s dieťaťom so špinavým uchom🙄. Pán doktor nemal svoj deň ....to asi nemá dosť často.

laurikalalinka
12. aug 2023

Dorolgit je dobrý na uška

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz